אוכל
אוכל

בצלים ממולאים בירקות ובורגול ברוטב סילאן ורימונים

בצל ממולא בבורגול ומגוון ירקות שורש ועשבי תיבול, מבושל ברוטב סמיך ומתקתק ומוגש עם גרגרי רימון

|לא צויין שם מקור| פורסם22:07
בצלים ממולאים בירקות ובורגול ברוטב סילאן ורימונים (צילום: רועי ברקוביץ')
צילום: רועי ברקוביץ'
Rating:4.718reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

לבצלים:

  • 6 בצלים בינוניים, שנחצו לאורכם עד הליבה (יש לשמור ולקצוץ את הליבות למילוי)
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 גזרים מגוררים דק
  • 1/2 כוס שורש סלרי, קצוץ דק
  • 30 גרם שקדים שהושרו ללילה, קולפו ונטחנו גס
  • 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 1/2 כוס כוסברה, קצוצה דק
  • 100 גרם בורגול שהושרה במים לחצי שעה לפחות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

לרוטב:

  • 1 כוס מים
  • 2 כפות סילאן (ללא סוכר)
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית מלח

להגשה:

  • כוס גרגירי רימונים
  • כף שמן זית
  • חופן עלי פטרוזיליה

אופן ההכנה:

1מאדים במחבת גדולה את שמן הזית, הגזר, הסלרי, ליבות הבצלים, השקדים, הפטרוזיליה, הכוסברה והבורגול. אחרי 5 דקות מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומניחים בצד.

2מאדים את הבצלים כ-20 דקות בסיר אידוי, עד לריכוך מינימלי שיאפשר להפריד את עלי הבצל זה מזה.

3ממלאים כל עלה בצל בכף מהמילוי ומניחים בסיר בינוני.

4מערבבים את חומרי הרוטב בקערה.

5שופכים את הרוטב על הבצלים הממולאים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט.

6מעטרים בגרגירי רימון, שמן זית ופטרוזיליה ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il