אוכל
אוכל

טרין חציל

מתכון מעולה למאפה חציל שיהפוך את הארוחה שלכם לחגיגית במיוחד

|מאסטר שף| פורסם19:41
טרין פטה עיזים מעודנת וחצילים (צילום: שי אפגין, משק צוריאל)
צילום: שי אפגין, משק צוריאל
Rating:4.26reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (1 מנות):

  • חציל בלאדי
  • 2 שיני שום פרוסות
  • חופן עגבניות שרי תמר חצויות
  • 2 עלי דפנה
  • מלח
  • פלפל גרוס טרי
  • כף בזיליקום קצוץ
  • ¼ כוס גבינת ריקוטה מחלב בופאלו
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1פורסים את החציל לפרוסות אחידות בעובי ס"מ, ממליחים ומזלפים מעט שמן זית, וקולים בתנור ב200 מעלות עד שמשחימות.

2בינתיים מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים שום ומטגנים כדקה.

3מוסיפים עגבניות, עלי דפנה, מלח ופלפל לפי הטעם, ומקפיצים עד שהעגבניות מתרככות מעט. כשהן מתקררות מסירים מהן את הקליפה.

4את הריקוטה מערבבים עם הבזיליקום, כפית שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.

הרכבה:

מניחים חציל, מעליו שכבה דקה של עגבניות, מעליהן עוד חציל, מעליו את הריקוטה וכך הלאה. בתיאבון

סימון תזונתיעבור מנה/יחידה (מנה אחת):

אנרגיה335 קלוריות
חלבונים8 גרם
פחמימות40 גרם
שומנים17 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית השביעית- חלק ב' של העונה החדשה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il