אוכל
אוכל

דג מעושן על מצע טבולה כרובית ודג נא

לוקוס שעושן במלח גס ועלי תה שחור, שוכן על מצע כרובית שגורדה והפכה לטבולה עם עשבי תיבול עם ריח מדהים והרבה שמן זית ומיץ לימון

|מאסטר שף| פורסם12:21
דג מעושן של שלמה עזרן (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:4.864reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 150 גרם מלח גס

  • 100 גרם עלים של תה שחור
  • 250 גרם לוקוס, נקי מעור ועצמות, חתוך לפרוסות של 3 ס"מ על 2 ס"מ
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מיץ מלימון אחד
  • כוס שמן זית
  • 250 גרם כרובית
  • 5 בצלים ירוקים קטנים קצוצים
  • חופן עלי נענע קצוצים
  • חופן כוסברה קצוצה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 100 גרם לוקוס חתוך לקוביות

אופן ההכנה:

1בסיר בינוני שאפשר להכניס לתוכו רשת שלא תיגע בתחתית ואפשר לסגור עם מכסה שמים מלח גס. מחממים על אש גבוהה כעשר דקות עד שהמלח מתחיל להתפצח ואז מוסיפים את עלי התה מעל המלח.

2מתבלים את הדג החתוך גדול יותר (250 גרם) במלח, פלפל, רבע ממיץ הלימון וחמש כפות שמן זית.

3פותחים את מכסה הסיר ומסדרים את חתיכות הדג על הרשת. סוגרים את המכסה בין 5 ל-7 דקות. באמצע התהליך הופכים את חתיכות הדג.

4מוציאים את הדג מהעישון, מעבירים לקערה עמוקה ומכסים היטב בשאר שמן הזית, אם יש צורך מוסיפים עוד שמן זית, הדגים צריכים להיות מכוסים היטב בשמן. לא משתמשים בכל שמן הזית בהגשת המנה.

5בפומפיה מגררים את הכרובית על הצד הגס עד שמתקבלים גרגירים בגודל פתיתי קוסקוס גדולים, מוסיפים את הבצל הירוק ועשבי התיבול, הדג הנא, מלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית ומערבבים בעדינות.

6הרכבת המנה: בצלחת שטוחה ולא גדולה מדי מסדרים את הטבולה כרובית ביד חופשית. מסדרים את חתיכות הדג המעושן מסביב ומעל הכרובית ויוצקים מלמעלה את השמן שבו הושרו הדגים המעושנים. סוחטים בעדינות מיץ לימון רק על חתיכות הדג המעושנות.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

כפתור מגה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il