
דג מעושן על מצע טבולה כרובית ודג נאלוקוס שעושן במלח גס ועלי תה שחור, שוכן על מצע כרובית שגורדה והפכה לטבולה עם עשבי תיבול עם ריח מדהים והרבה שמן זית ומיץ לימון![]() צילום: דניאל בר און |
המצרכים :
אופן ההכנה:1בסיר בינוני שאפשר להכניס לתוכו רשת שלא תיגע בתחתית ואפשר לסגור עם מכסה שמים מלח גס. מחממים על אש גבוהה כעשר דקות עד שהמלח מתחיל להתפצח ואז מוסיפים את עלי התה מעל המלח. 2מתבלים את הדג החתוך גדול יותר (250 גרם) במלח, פלפל, רבע ממיץ הלימון וחמש כפות שמן זית. 3פותחים את מכסה הסיר ומסדרים את חתיכות הדג על הרשת. סוגרים את המכסה בין 5 ל-7 דקות. באמצע התהליך הופכים את חתיכות הדג. 4מוציאים את הדג מהעישון, מעבירים לקערה עמוקה ומכסים היטב בשאר שמן הזית, אם יש צורך מוסיפים עוד שמן זית, הדגים צריכים להיות מכוסים היטב בשמן. לא משתמשים בכל שמן הזית בהגשת המנה. 5בפומפיה מגררים את הכרובית על הצד הגס עד שמתקבלים גרגירים בגודל פתיתי קוסקוס גדולים, מוסיפים את הבצל הירוק ועשבי התיבול, הדג הנא, מלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית ומערבבים בעדינות. 6הרכבת המנה: בצלחת שטוחה ולא גדולה מדי מסדרים את הטבולה כרובית ביד חופשית. מסדרים את חתיכות הדג המעושן מסביב ומעל הכרובית ויוצקים מלמעלה את השמן שבו הושרו הדגים המעושנים. סוחטים בעדינות מיץ לימון רק על חתיכות הדג המעושנות. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |