פילאף אורז עם עוף וירקות שורש

המצרכים:

לעוף:
10 שוקי עוף
2 וחצי ליטרים מים
2 עלי דפנה
1 כפית שטוחה כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
מעט מלח
מעט פלפל גרוס

לאורז:
רבע כוס שמן זית
750 גרם (כשלושת רבעי שקית) אורז בסמטי
2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
2 בצלים, קצוצים דק
1 כרישה, חתוכה גס
10 שיני שום, פרוסות
1 צרור כוסברה, קצוץ
1 צרור פטרוזיליה, קצוץ

אופן ההכנה:

1. מכניסים את שוקי העוף לסיר, מוסיפים את המים והתבלינים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-8-7 דקות.

2. מסננים את הציר (מי בישול העוף) לקערה נפרדת ושומרים בצד.

3. מכינים את הירקות והאורז: יוצקים את שמן הזית לתבנית צלייה חסינת חום. מטגנים את כל הירקות ועשבי התיבול. מוסיפים את האורז, שוקי העוף המבושלות ואת ציר העוף ומביאים לרתיחה.

4. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כשעה ורבע.

5. מגישים את הפילאף בטמפרטורת החדר, בתוספת סלט ירקות טרי וטחינה. 

מרק כדורי עוף אסייתי  (צילום: טופ ליין תקשורת, mako אוכל)
מרק כדורי עוף אסייתי | צילום: טופ ליין תקשורת, mako אוכל

 

 מרק כדורי עוף אסייתי

המצרכים:
300 גרם חזה עוף טחון
חצי כפית מלח
3 כפות קמח אורז 

למרק:
1 ליטר מים
חצי כוס סויה
2 כוכבי אניס
2 פלפל שאטה יבש
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר פרוס
2 כפות סוכר
מעט מלח
צרור בצל ירוק, קצוץ
רבע כרוב, פרוס דק
צרור כוסברה, קצוץ
חצי חבילת נודלס (מבושלים)

 אופן ההכנה:

1. מערבבים את חזה העוף, המלח וקמח האורז לתערובת אחידה. יוצרים קציצות קטנות ושומרים בקירור.

2. מרתיחים את כל חומרי המרק פרט לירקות ולנודלס ומבשלים כ-5 דקות.

3. מנמיכים את הלהבה ומניחים את הקציצות בסיר המרק. מבשלים 10 דקות נוספות.

4. מכבים א הלהבה. מוסיפים את הירקות והנודלס ומגישים. 

ריזוטו אורז וסלק של השף אבי ביטון (צילום: טופ ליין תקשורת, אוכל למחשבה, הוצאת ידיעות ספרים)
ריזוטו אורז וסלק של השף אבי ביטון | צילום: טופ ליין תקשורת, אוכל למחשבה, הוצאת ידיעות ספרים

ריזוטו אורז וסלק

המצרכים:
2 סלקים בינוניים (כ-300 גרם)
1 ליטר ציר ירקות
3 כפות שמן זית
1 בצל, קצוץ
250 גרם אורז לריזוטו
1 מכל שמנת מתוקה
מעט מלח
מעט פלפל שחור
20 גרם חמאה
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:  

1. קולפים את הסלקים, מכניסים לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים את הסלקים עד שהם רכים מאוד.

2. מוציאים את הסלקים ממי הבישול, מצננים מעט וטוחנים בבלנדר או במעבד מזון עם 2 כפות מנוזלי הבישול למחית חלקה. מניחים בצד.

3. מרתיחים את ציר הירקות בסיר בינוני ומנמיכים את הלהבה כך שהרתיחה תישמר. 

4. מחממים את שמן זית בסיר נוסף, ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך ונעשה שקוף. מוסיפים את האורז ובוחשים דקה.

5. מוסיפים כוס מציר הירקות, ומתבלים במלח ובפלפל. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל, תוך כדי בחישה תכופה, עד שהציר נספג כולו באורז. מוסיפים בהדרגה עוד 2 כוסות מהציר הרותח, חצי כוס בכל פעם, ובוחשים עד שהוא נספג באורז. ממשיכים להוסיף מהציר הרותח עד שמתקבל אורז רך, בעל מרקם של שמנת.

6. מוסיפים לאורז את מחית הסלק וממשיכים לבחוש עד שריזוטו מתחיל לבעבע. 

7. מוסיפים את השמנת ומכבים את הלהבה. מוסיפים את החמאה ומערבבים. זורים את הגבינה המגוררת ומגישים.