טונה טרייה כבושה ברוטב לימון

המצרכים:

300 גרם טונה אדומה, חתוכה ל-2 רצועות
כפית זרעי כוסברה
מלח גס
פלפל שחור גרוס
חצי כפית אורגנו יבש
מיץ מלימון אחד
6 כפות שמן זית
פלפל ירוק חריף, פרוס דק
בצל סגול, קצוץ דק

אופן ההכנה: 

1. מערבבים יחד את זרעי הכוסברה, המלח, הפלפל והאורגנו.

2. מתבלים את נתחי הטונה בתבלינים מכל הכיוונים. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר כ-3 שעות.

3. מערבבים בעזרת בלנדר מוט את הלימון, שמן הזית ומעט מלח עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

4. מוציאים את הטונה מהמקר. מנגבים ממנה את התבלינים ופורסים אותה לפרוסות דקות.

4. מסדרים בצלחת הגשה עם מעט בצל סגול, פלפל חריף ומגישים עם לחם קלוי וחמאה.

תבשיל צוואר ולימון ברברי  (צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי)
תבשיל צוואר ולימון ברברי | צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי

תבשיל צוואר ולימון ברברי

המצרכים:

1.5 ק"ג צוואר עגל, חתוך לקוביות גדולות
2 לימונים, חתוכים לשישיות
10 שיני שום
רבע כוס שמן זית
כף אריסה מרוקאית
צרור כוסברה טרייה
6 תפוחי אדמה, שלמים וקלופים
כפית כורכום
מלח
קורט סוכר

אופן ההכנה: 

1. שמים את כל המרכיבים (פרט לכוסברה) בסיר ומכסים במים.

2. מבשלים כשלוש שעות בחום נמוך עד שהבשר מתרכך.

3. מגישים תפוח אדמה לכל סועד עם בשר ומפזרים מעט כוסברה קצוצה מלמעלה.

פודינג לימון אנגלי (צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי)
פודינג לימון אנגלי | צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי

פודינג לימון אנגלי

המצרכים:

קליפה מגוררת מלימון אחד
100 מ"ל מיץ לימון
150 גרם אבקת סוכר
450 מ"ל שמנת מתוקה
קורט אגוז מוסקט
קמצוץ ג'ינג'ר
1 כף שקדים קלויים
1 כף קליפות לימון מסוכרות
2 חלמונים

אופן ההכנה:

1. מכניסים את המיץ והלימון המגורר לסיר קטן עם אבקת הסוכר ומבשלים על אש נמוכה עד לרתיחה. מערבבים מדי פעם עד שהסוכר נמס (חשוב לשמור על הסירופ חם אחרי שכל הסוכר נמס).

2. במקביל, יוצקים את השמנת לתוך סיר קטן עם הג'ינג'ר והאגוז המוסקט ומחממים לאט עד לרתיחה. יוצקים לתוך סירופ הסוכר וטורפים הכל יחד.

3. מוסיפים את החלמונים תוך כדי ערבוב. מעבירים את התערובת המוכנה דרך מסננת לכלי אחר.

4. מחלקים את התערובת לכלי הגשה, מצננים ומכניסים למקרר לשעתיים עד שמתייצב.

5. לפני ההגשה מפזרים מעל הפודינג שקדים קלויים וקליפת לימון מסוכרת.