פלפלים ממולאים

המצרכים:
6-8 פלפלים קטנים למילוי

לרוטב:
2 בצלים, קצוצים גס
4 עגבניות, קצוצות גס
2 שיני שום, קצוצות
מעט מלח
מעט פלפל שחור

למילוי:
חצי ק"ג בשר טחון
חצי כוס אורז פרסי
1 בצל, קצוץ דק
ביצה
צרור פטרוזיליה, קצוץ
צרור כוסברה, קצוץ
צרור נענע, קצוץ
3 פרוסות חלה ששרתה במים, סחוטה
שן שום, קצוצה דק
מלח
פלפל ירוק חריף, קצוץ דק

אופן ההכנה:

1. מסירים את חלקם העליון של הפלפלים ושומרים בצד, לכיסוי. מנקים את תוכן הפלפלים ומוציאים את הגרעינים.

2. מכינים את הרוטב: מבשלים את כל המצרכים בסיר גדול שיוכל להכיל את הפלפלים הממולאים.

3. מכינים את המילוי: מערבבים היטב את כל המצרכים לעיסה אחידה. ממלאים את הפלפלים (לא מומלץ למלא עד הסוף משום שהאורז וחלבון הביצה נוטים להתנפח במהלך הבישול). מכסים את הפלפלים בחלקם העליון שנשמר בצד. 

4. מסדרים את הפלפלים הממולאים בסיר הרוטב ומוסיפים מים רותחים, אם צריך. ומבשלים כחצי שעה, עד שהמלית מוכנה.

פפרונטה – תבשיל של פלפלים אדומים ובצל

המצרכים:
4 בצלים, קצוצים גס
שמן זית, לטיגון
פלפל אדום חריף, קצוץ גס
12 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות
מלח
פלפל שחור
עלה דפנה

להגשה:
כף שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

1. מטגנים בצלים בסיר עד שהם נעשים שקופים. מוסיפים פלפלים ותבלינים, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לאדות עד שהפלפלים מגירים נוזלים.

2. מעבירים את תבשיל הפלפלים לתנור שחומם ל-120 מעלות, למשך הלילה.

3. למחרת מוציאים את תבשיל הפלפלים מהתנור ומרתיחים על להבה בינונית כדי לאדות את שארית נוזלי התבשיל, עד שמתקבל מרקם שמזכיר ריבה.

4. מקררים, מעבירים לקערה ומקשטים בכף שמנת חמוצה.

ברוסקטה עם פלפלים ואנשובי (צילום: בני בכר, תוצרת ישראל)
ברוסקטה עם פלפלים ואנשובי | צילום: בני בכר, תוצרת ישראל
ברוסקטה פלפל קלוי עם אנשובי טרי וקרם שעועית

המצרכים:
3 בצלים, קצוצים גס
מעט שמן זית
כוס שעועית בובס, מבושלת
3 דגי אנשובי טריים, מפולטים
מעט מלח גס
מיץ מחצי לימון

להגשה:
3 פרוסות לחם כפרי
מעט שמן זית, להברשה
שן שום שלמה
פלפל צהוב או אדום, חתוך לרצועות וקלוי
מעט מלח
מעט פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מאדים בצל בשמן זית. מוסיפים שעועית מבושלת וממשיכים לאדות כמה דקות.

2. מצננים את תערובת הבצל והשעועית ומעבירים לבלנדר. מערבלים לעיסה חלקה.

3. זורים מלח ויוצקים מיץ לימון על האנשובי, ומניחים בצד.

4. מברישים פרוסות לחם במעט שמן זית ומשפשפים שן שום. קולים את הפרוסות משני הצדדים.

5. להגשה: מורחים מקרם השעועית על הפרוסות הקלויות, ועליהן מניחים נתחי אנשובי ורצועות של פלפל קלוי. מתבלים במלח ובפלפל.