אוכל
אוכל

עוף בבלסמי ומייפל עם בצלים מזוגגים

מפחדים להכין עוף שלם בתנור? שי-לי ליפא תוכיח לכם שאין מה לפחד. 2 דקות עבודה, קצת סבלנות, ויש לכם עוף ברוטב ממכר של בלסמי ומייפל עם המון בצלים מקורמלים וטעימים

|מתכון לחיסכון| פורסם11:08
עוף בבלסמי ומייפל עם בצלים מזוגגים (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
Rating:4.627reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

  • 1 עוף טרי במשקל 2 ק"ג
  • 3 בצלים בינוניים, חתוכים לרבעים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 6-5 ענפי תימין

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • 2 כפות מים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מוציאים את העוף מהמקרר כשעה לפני ההכנה.

2מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3מניחים את הבצלים בתבנית ומתבלים במלח ופלפל.

4מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב. מורחים את העוף ברוטב, מתבלים במלח ופלפל ומניחים על הבצלים. מפזרים מעל את ענפי התימין.

5צולים בתנור החם 40 דקות. מערבבים את הבצלים, הופכים את העוף וצולים עוד כ-40 דקות עד שהעוף זהוב ומוכן.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il