פיצה מפטריות פורטובלו

המצרכים (ל-8 פיצות קטנות):

לרוטב:
1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
2 כפות שמן זית
1 שן שום, כתושה
חצי כפית סוכר
חצי כפית אורגנו מיובש
מעט מלח
מעט פלפל שחור, גרוס

לבסיס:
8 פטריות פורטובלו גדולות ויפות, ללא רגל

לציפוי:
1 שקית (300 גרם) מוצרלה מגוררת

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מערבבים בקערה את כל מצרכי הרוטב.

3. מסדרים את הפטריות בתבנית, כשחלקן הקעור כלפי מעלה. יוצקים כ-2 כפות רוטב לתוך כל פטרייה ומפזרים מוצרלה מעל. אופים בתנור החם כ-20-15 דקות עד שהגבינה זהובה.

* אפשרות נוספת: לאפות את הפטריות כ-10 דקות לפני שמוסיפים את הרוטב, כדי לקבל פטריות רכות יותר.

פסטה ביתית עם תרד של שי-לי ליפא (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
שי-לי ליפא מכינה פסטה ביתית עם תרד | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

פסטה ביתית עם תרד

המצרכים (ל-4-2 מנות):

לרוטב:
2 כפות שמן זית
2 שיני שום, פרוסות דק
5 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
מעט מלח,
מעט פלפל שחור, גרוס

לפסטה:
2 כוסות + כף גדושה (300 גרם) קמח רגיל
200 גרם עלי תרד טריים, ללא הגבעולים
1 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מצרכי הרוטב במחבת חמה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15-10 דקות תוך כדי בחישה. טועמים ומתקנים את התיבול.

2. מכינים את הפסטה: מערבלים במעבד מזון עם להב מתכת את הקמח, התרד והמלח למשך 3-2 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וחלק, בצבע ירוק.

3. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

4. מגלגלים כמות קטנה של בצק (כ-1/2 כפית) לרצועת ספגטי דקה, מניחים את הרצועה בתבנית וחוזרים על הפעולה (מומלץ להניח את רצועות הספגטי זו ליד זו (ולא אחת על השנייה) כדי שלא ידבקו.

5. מבשלים את הפסטה: מרתיחים מי מלח בסיר גדול ומבשלים את הפסטה כ-5 דקות עד לדרגת אל-דנטה (ייתכן ותרצו לבשל את הפסטה כמה דקות נוספות, במיוחד אם היא התייבשה מעט בתהליך ההכנה).

6. כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה עם מלקחיים למחבת עם הרוטב, מערבבים היטב ומגישים.

תערובת להכנת שניצלים

המצרכים: 

1 שקית פירורי לחם, ללא תיבול
שליש כוס גרגירי שומשום
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית אבקת שום
מעט מלח

אופן ההכנה: 

1. מערבבים את כל החומרים בצנצנת בעלת סגירה הרמטית ומשתמשים בכל פעם שיש צורך.

פונדנט שוקולד וחמאת בוטנים (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
פונדנט שוקולד וחמאת בוטנים של שי-לי ליפא | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
 

פונדנט שוקולד וחמאת בוטנים

המצרכים (ל-6-4 מנות):
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
2 ביצים גדולות
2 חלמונים
חצי כוס (100 גרם) סוכר
חצי כוס (50 גרם) שקדים טחונים
1 כף קורנפלור

למילוי:
6 כפיות גדושות חמאת בוטנים (אפשר להחליף את חמאת הבוטנים בריבת חלב).

להגשה:
מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבניות שקעים חד פעמיות מאלומיניום.

2. ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל (או על בן מארי), מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומצננים למשך כ-5 דקות.

3. טורפים בקערה גדולה את הביצים והחלמונים. מוסיפים סוכר ומערבבים.

4. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים ומערבבים. מוסיפים שקדים טחונים וקורנפלור ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה (ניתן להכין את התערובת מראש ולשמור מכוסה במקרר עד יומיים).

5. יוצקים את תערובת הפונדנט לתבניות השקעים (ממלאים עד לכשני שליש מגובהן). מוסיפים כפית גדושה של חמאת בוטנים במרכז כל שקע ויוצקים מעל עוד כף גדושה של תערובת פונדנט לכיסוי חמאת הבוטנים. אופים במשך כ-17-15 דקות, עד שהפונדנטים תפוחים ויציבים למגע אבל נוזליים מעט בפנים.

6. ממתינים כדקה לפני שמחלצים אותם בזהירות מהשקעים. מניחים כל פונדנט על צלחת, מפזרים מעל אבקת הסוכר ומגישים.

סיידר  תפוחים מתובל (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
סיידר תפוחים מתובל של שי-לי ליפא | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

סיידר תפוחים מתובל

המצרכים (לקנקן גדול):
6 כוסות מיץ תפוחים טבעי
1 כוס מיץ תפוזים
3 תפוחים בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
חצי כוס סוכר חום כהה
3 מסמרי ציפורן
4 גרגירי פלפל אנגלי
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף וחתוך לרצועות דקות
סרט קליפה מ-1 תפוז
3 מקלות קינמון
1 כוכב אניס

אופן ההכנה:

1. מבשלים בסיר את כל החומרים כ-20-15 דקות עד שהתפוחים רכים אך עדיין מוצקים.