מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

תבשיל צלעות וטנזיה על קוסקוס

את הקוסקוס מכינים לבד, אבל בשיטה מקוצרת, ועליו מגישים תערובת מתוקה של פירות יבשים, אגוזים ואיך לא - קצת בשר, שיהיה במה לנגוס

|סיפורים מהמטבח| פורסם15:43
קוסקוס אמיתי בשליש מהזמן (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

לטנזיה:

  • 2 בצלים גדולים, קצוצים
  • כף שמן
  • מעט סוכר
  • 1 ק"ג צלעות עגל
  • 100 גרם משמשים מיובשים
  • 100 גרם שזיף מיובש
  • 100 גרם צימוקים
  • 150 גרם אגוזי מלך
  • קורט קינמון
  • קורט פלפל שחור
  • קורט מלח

לקוסקוס:

  • 1 ק"ג סולת
  • קורט מלח
  • רבע כוס שמן

אופן ההכנה:

1מכינים את הטנזיה: מחממים תנור ל-180 מעלות.

2בסיר רחב מטגנים את הבצל עם שמן וסוכר עד לקבלת ריבת בצל סמיכה.

3מוסיפים את כל הפירות היבשים, האגוזים והתבלינים ומבשלים יחד כ-5 דקות.

4במחבת נפרדת מחממים מעט שמן וצורבים את הצלעות כ-10 דקות מכל צד. מעבירים לסיר עם הבצל והפירות.

5מעבירים את הסיר לתנור ואופים כ-20 דקות, עד שהבשר מוכן.

6בינתיים מכינים את הקוסקוס: במעבד מזון מעבדים את הסולת עם מעט מים, רק כדי להרטיב אותה.

7מוסיפים מלח ושמן ומערבבים. מעבירים לסיר קוסקוס ומאדים עד שהקוסקוס יבש.

8מרטיבים את הקוסקוס שוב במעט מים ומאדים שוב עד לקבלת קוסקוס רך.

9מגישים את הקוסקוס ועליו התבשיל.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il