תבשיל צלעות וטנזיה על קוסקוסאת הקוסקוס מכינים לבד, אבל בשיטה מקוצרת, ועליו מגישים תערובת מתוקה של פירות יבשים, אגוזים ואיך לא - קצת בשר, שיהיה במה לנגוס![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
המצרכים (5 מנות):לטנזיה:
לקוסקוס:
אופן ההכנה:1מכינים את הטנזיה: מחממים תנור ל-180 מעלות. 2בסיר רחב מטגנים את הבצל עם שמן וסוכר עד לקבלת ריבת בצל סמיכה. 3מוסיפים את כל הפירות היבשים, האגוזים והתבלינים ומבשלים יחד כ-5 דקות. 4במחבת נפרדת מחממים מעט שמן וצורבים את הצלעות כ-10 דקות מכל צד. מעבירים לסיר עם הבצל והפירות. 5מעבירים את הסיר לתנור ואופים כ-20 דקות, עד שהבשר מוכן. 6בינתיים מכינים את הקוסקוס: במעבד מזון מעבדים את הסולת עם מעט מים, רק כדי להרטיב אותה. 7מוסיפים מלח ושמן ומערבבים. מעבירים לסיר קוסקוס ומאדים עד שהקוסקוס יבש. 8מרטיבים את הקוסקוס שוב במעט מים ומאדים שוב עד לקבלת קוסקוס רך. 9מגישים את הקוסקוס ועליו התבשיל. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |