אוכל
אוכל

שוקיים של עוף בתבשיל ירוק

איך אתם אוהבים את העוף שלכם? השף אביב משה מכין אותו עם תבשיל עשיר ונימוח של ארטישוק ועלים ירוקים, אפונה והמון שום ריחני, שלא תרצו להפסיק לנשנש

|mako אוכל| פורסם07:00
שוקי עוף בתבשיל ירוק אביב משה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
צילום: דרור עינב, mako אוכל
Rating:4.874reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 6 שוקיים (מומלץ לקטום את קצה השוק)
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפות שמן לטיגון
  • 2 גזר
  • 10 שיני שום
  • 3 ארטישוקים טריים מקולפים, חתוכים לרבעים
  • מים
  • חצי כוס מיץ לימון
  • חצי כוס כוסברה קצוצה
  • 2 כוסות תרד
  • חצי ק"ג מנגולד, שטוף וקצוץ
  • חצי שקית אפונה קפואה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט כורכום
  • מעט כמון

להגשה:

  • בגט

לממרח שום ופטרוזיליה:

  • 10 שיני שום
  • צרור פטרוזיליה
  • מעט מלח
  • רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1מקמחים את השוקיים ומטגנים בסיר מכל הצדדים עד להשחמה.

2מוסיפים את הגזר, השום, הארטישוק, המים ומיץ הלימון ומבשלים כ-20 דקות.

3מוסיפים כוסברה, תרד, מנגולד ואפונה, מתבלים ומבשלים עוד 15 דקות.

4מכניסים את חומרי הממרח למעבד מזון ומערבלים עד לקבלת מרקם חלק.

5מטפטפים על פרוסת בגט מעט שמן זית וקולים בתנור עד להזהבה. מורחים את הממרח על הבגט הקלוי, ומגישים לצד תבשיל העוף.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il