עלי גפן ממולאיםמי אמר שחייבים להכין עלי גפן ממולאים רק בעונה? קבלו מתכון לעלי גפן מושלמים במילוי אורז ובשר, עם טריק קצר שבזכותו תוכלו להשתמש בעלי גפן משומרים שיהיו טעימים בדיוק כמו הטרייםאביב משה ומשפחת מלכה|סיפורים מהמטבח| פורסם15/11/1706:32 ![]() צילום: בני גם זו לטובה, סיפורים מהמטבח |
המצרכים (8 מנות):
אופן ההכנה:1מרתיחים סיר עם מים. מבשלים את עלי הגפן למשך 2 דקות, מסננים ושוטפים במי ברז. 2מערבבים בקערה את הבשר, האורז, הבצל, השום, הרסק, הנענע, המלח, הפלפל, מלח הלימון ורבע כוס שמן זית. 3ממלאים את עלי הגפן בתערובת ומגלגלים. 4מסדרים את פרוסות העגבניות בסיר רחב ונמוך ועליהם מסדרים את עלי הגפן בצפיפות. מוסיפים מלח וציר. 5מוסיפים 2 כפות שמן זית ו-2 כוסות מים, מניחים מעל צלחת שנכנסת לתוך הסיר ומהדקים כדי שעלי הגפן לא ייפתחו. 6מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים כרבע שעה. 7מנמיכים לאש הכי קטנה שיש ומבשלים למשך שעה, עד שהאורז מתרכך. בודקים במהלך הבישול ואם חסרים נוזלים מוסיפים מעט מים רותחים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |