מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

מעורב ירושלמי ביתי

מי אמר שמעורב ירושלמי חייבים לאכול רק בחוץ? תראו כמה קל להכין גרסה ביתית שלו, עם מרכיב מיוחד אחד. עכשיו שמישהו רק יביא חתיכת חלה בשביל כל הרוטב הטוב הזה

|סיפורים מהמטבח| פורסם07:05
מעורב ירושלמי ביתי (צילום: אמיר מנחם, סיפורים מהמטבח)
צילום: אמיר מנחם, סיפורים מהמטבח

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • רבע כוס שמן
  • 5 שיני שום, חצויות
  • 200 גרם שקדי עגל
  • 1 צנצנת פטריות כמהין מקומיות משומרות (ניתן להשיג בשווקים בסוף החורף. אפשר להחליף בסלסילת פטריות פרוסות)
  • 300 גרם אשכי הודו
  • חצי כפית כורכום
  • כף פפריקה חריפה
  • חצי כפית כמון
  • כוס ציר חם
  • 1 פלפל צ'ילי אדום, קצוץ
  • חופן כוסברה קצוצה
  • חצי קילו מוח נקי, חתוך לחתיכות בגודל ביס

אופן ההכנה:

1מחממים את השמן בסיר נמוך ורחב ומטגנים את השום ושקדי העגל כשתי דקות.

2מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עוד שתי דקות.

3מוסיפים את האשכים ומערבבים היטב.

4מערבבים בקערה כורכום, פפריקה, כמון וציר חם ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה.

5לאחר הרתיחה מוסיפים את הפלפל החריף, הכוסברה והמוח ומבשלים על אש נמוכה 45 דקות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il