סיפורים מהמטבח: מנות שף ללא גלוטןהשף אביב משה רקח מנת שף מהמטבח האסייתי עם רצועות סינטה ואטריות סובה, ירקות, שקדים ובוטנים, וגם תבשיל עוף, אורז וירקות שמתבשל בסיר אחד. שתי מנות משביעות, משמחות, צבעוניות, והכי חשוב: ללא גלוטן כלל וכלל![]()
צילום: אמיר מנחם, סיפורים מהמטבח
|
תבשיל עוף, אורז וירקות בסיר אחדהמצרכים: 1. מטגנים בסיר גדול עם שמן זית את הבצל, השום, הגזר ותפוחי האדמה. לאחר כמה דקות של טיגון, מוסיפים את נתחי העוף וממשיכים לטגן עד להזהבה. 2. יוצקים את המים לסיר. מתבלים בתבלינים ולבסוף מכניסים את עלי הכוסברה. מביאים את הנוזלים לרתיחה ומכסים את הסיר. ממשיכים לבשל כחצי שעה עד שהירקות רכים. 3. שופכים כוס אורז לתוך הסיר. מערבבים מבלי לפצוע את הירקות ומכסים את הסיר. ממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כ-20 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים באורז.
סלט אטריות סובה עם סינטה צרובה, חרדל ודובדבניםהמצרכים: 3-4 כפות חרדל דיז'ון (חלק) 6-7 כפות דובדבנים (משומרים בסירופ) להגשה: אופן ההכנה: 1. מחממים שמן זית במחבת וצורבים את נתחי הסינטה מכל הצדדים. 2. במחבת נוספת מחממים מעט שמן זית ומקפיצים את פרוסות הבצל. מוסיפים פטריות, אספרגוס, ג'ינג'ר, פלפל, שקדים ובוטנים, וממשיכים להקפיץ עוד כמה דקות. לקראת סוף ההקפצה מוסיפים את התרד והבצל (תמיד עדיף להשאיר את הירוקים לסוף כדי לשמור על טעם רענן). 3. מערבלים בבלנדר את החרדל והדובדבנים עד לקבלת תערובת חלקה. 4. מרכיבים את המנה: מניחים חופן אטריות על הצלחת, מעליהן את תערובת הירקות הבוטנים המוקפצים. 5. פורסים את נתחי הסינטה לרצועות. מסדרים את הרצועות מסביב לתלולית האטריות והירקות. 6. יוצקים מרוטב החרדל והדובדבנים סביב הצלחת ומגישים. **המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי השפים**
|