אוכל
אוכל

עוגת סברינה מודרנית

כולם אומרים לנו להתקדם עם רוח התקופה, אבל מה לעשות שכשזה מגיע לסברינה - פשוט לא בא לנו? הקינוח הנוסטלגי האהוב עלינו מקבל טוויסט מודרני אבל שומר על הטעמים המוכרים והנפלאים עם קרם פטיסייר וקרם דובדבנים

|בייק אוף ישראל| פורסם10:29
סברינה מודרנית (צילום: אפיק גבאי, בייק אוף ישראל)
צילום: אפיק גבאי, בייק אוף ישראל
Rating:4.958reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 420 גרם קמח
  • כף שמרים יבשים
  • 4 ביצים
  • חצי כוס סוכר
  • 100 גרם חמאה, מומסת
  • כוס חלב
  • קורט מלח

לסירופ:

  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • תמצית וניל ורום

לקרם פטיסייר וניל:

  • 500 מ"ל חלב
  • 120 גרם סוכר
  • מחית או תמצית וניל
  • 4 חלמונים
  • 50 גרם קורנפלור

לקרם דובדבנים:

  • 2 כוסות דובדבני אמרנה
  • 2 כפות סוכר
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת

אופן ההכנה:

1מערבבים קמח ושמרים במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים ביצים, סוכר, חמאה וחלב, ולבסוף את המלח. מעבדים כ-3 דקות, מכסים ומכניסים לתנור שחומם ל-50 מעלות לרבע שעה עד הכפלת הנפח.

2מעבירים ל-3 תבניות משומנת ומחכים שוב להכפלת הנפח.

3אופים ב-190 מעלות כרבע שעה.

4מכינים סירופ: מחממים את כל המרכיבים בסיר עד להמסת הסוכר.

5לפטיסייר וניל: בסיר מביאים לרתיחה חלב, סוכר ותמצית וניל. בקערה קטנה מערבבים חלמונים עם קורנפלור. משווים טמפרטורות, מסננים את החלמונים ומבשלים את כל התערובת עד להסמכה.

6לקרם הדובדבן: מרסקים דובדבנים עם סוכר בבלנדר מוט. מקפלים לתוך השמנת המוקצפת.

7הרכבה: מברישים תחתית של סברינה בהרבה רוטב חם. מזלפים מסגרת עגולה של קרם דובדבן, ובפנים מזלפים קרם פטיסייר. ככה מרכיבים את כל השכבות. אם רוצים, מצפים בקרם מ-2 חבילות שמנת וקופסת אינסטנט פודינג.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il