מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

קרמבו ניו זילנדי

הקרמבו הכי חמוד שנתקלנו בו. אתם יודעים מה? הקינוח הכי חמוד שנתקלנו בו. קרמבו קנגורו בסגנון ניו זילנדי - שזה אומר קרמבו גדול שבתוכו מסתתר גור קרמבואים קטן ומתוק. כואב הלב לאכול מרוב שזה מקסים

|בייק אוף ישראל| פורסם15:58
קרמבו ניו זילנדי (צילום: אפיק גבאי, בייק אוף ישראל)
צילום: אפיק גבאי, בייק אוף ישראל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתחתית:

  • 150 גרם קמח
  • 2 גרם סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 60 גרם חמאה
  • 70 גרם סוכר חום כהה
  • 20 גרם דבש
  • 2 גרם תמצית וניל
  • 30 גרם חלב

למרשמלו:

  • 20 גרם אבקת ג'לטין + 100 גרם מים
  • 80 גרם מים
  • 400 גרם סוכר
  • 70 גרם חלבונים
  • 60 גרם גלוקוז
  • קורט מלח
  • קורט חומץ
  • שלושת רבעי כפית תמצית ווניל
  • 1 כפית תמצית שקדים מקורמלים
  • 1 כפית תמצית קפה

לציפוי:

  • 400 גרם שוקולד מריר
  • 10 גרם שמן

אופן ההכנה:

1מכינים את התחתית: בקערה מערבבים את הקמח, המלח והסודה לשתייה. במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה, הסוכר החום והדבש עד לקבלת קרם חלק. כשהקרם חלק מוסיפים את תמצית הווניל ואת תערובת הקמח ומערבבים במיקסר. מוסיפים חלב ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים עד שהבצק קר ונוח לעבודה.

2מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ. אופים את הבצק בטמפרטורה של 170 מעלות עד להזהבה.

3מוציאים את הבצק מהתנור ומיד קורצים 2 עיגולים: עיגול 1 – בקוטר 2.5 ס"מ, עיגול 2 – בקוטר 5 ס"מ. מקררים את העוגיות שהתקבלו.

4מכינים את המרשמלו: מערבבים את הג'לטין עם 100 גרם מים. בסיר על להבה בינונית מערבבים סוכר, גלוקוז, 80 גרם מים ומלח. מבשלים את התערובת לטמפרטורה של 115 מעלות לקבלת סירופ ומורידים מהכיריים. מוסיפים את הג'לטין לסירופ שבסיר ומערבבים.

5במיקסר מקציפים חלבונים במהירות נמוכה, מוסיפים חומץ ומגבירים את המהירות, ממשיכים להקציף למשך דקה. תוך כדי הקצפת החלבונים יוצקים את הסירופ בזרם דק וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב – מרשמלו וניל.

6מעבירים חצי מתערובת המרשמלו וניל לשק זילוף עם צנטר חלק ושומרים בטמפרטורת החדר עד להרכבת המנה. לחצי התערובת שנותרה מוסיפים את תמצית השקדים מקורמלים ותמצית הקפה ומערבבים. מעבירים את מרשמלו השקדים-קפה לשק זילוף עם צנטר חלק ושומרים בטמפרטורת החדר עד להרכבת המנה.

7מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד בבן מארי, מוסיפים את השמן ומערבבים.

8מרכיבים את הקרמבו: מזלפים מרשמלו שקדים-קפה על העוגייה הקטנה ומקררים במקפיא עד להתייצבות. לאחר- מכן, טובלים בשוקולד את העוגייה עם המרשמלו עד לכיסוי מלא ומקררים עד שהשוקולד מתייצב (אפשר במקפיא) ומתקבל קרמבו קטן.

9על העוגייה הגדולה מזלפים מעט מרשמלו וניל, מניחים מעל את הקרמבו הקטן וממשיכים לזלף עם מרשמלו הווניל עד ליצירת קרמבו אחד גדול, שבתוכו מוחבא קרמבו קטן. מקררים את הקרמבו שהתקבל עד להתייצבות.

10טובלים את הקרמבו בשוקולד עד לכיסוי מלא ומקררים עד שהשוקולד מתייצב (אפשר במקפיא).

שכתבו מתכון: מאיה רביבו

תגיות:קרמבו
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il