
עוגת חתונה היי טקשכבת שוקולד, שכבת וניל, שכבת תפוז וכל השכבות ביחד מצופות בקרם קפה, קרם מסקרפונה, מעוטרות בבצקי שוקולד ומקושטות בבצק סוכר? זה באמת היי טק. וגם סופר טעים. בהצלחהליאור שרף וגל גלגביסר|בייק אוף ישראל| פורסם13/03/1611:05 ![]() צילום: דניאל בר און, בייק אוף ישראל |
המצרכים :לטורטים:
לקרם קפה:
לקרם מסקרפונה:
לבצקי השוקולד:
להרכבה:
אופן ההכנה:1מכינים עוגת טורט שוקולד: מקציפים ביצים עם קורט מלח וסוכר. מוסיפים בהדרגה שמן. מערבבים שוקולית עם קמח תופח ומקפלים בשלוש פעמים למסה התפוחה. משמנים רינג בקוטר 26 ס"מ (גובה 10) ומרפדים בנייר אפייה גם בדפנות. שופכים את התערובת ואופים ב-160 מעלות שעה ו-20 דקות. 2מכינים קרם קפה: מקציפים שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל, אבקת סוכר ונס קפה לקרם יציב. חוצים את הטורט לשני חלקים שווים ומורחים את הקרם. 3מכינים טורט וניל: מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר ומניחים בצד. מקציפים את החלמונים עם כוס סוכר ומוסיפים בהדרגה כוס שמן וכוס מיץ תפוזים. מקפלים קמח בהדרגה, ומקפלים את החלבונים לתערובת. מרפדים בנייר אפייה (גם בדפנות) רינג 20 ס"מ גובה 10, שופכים את התערובת ואופים שעה ב-170 מעלות. 4מכינים קרם מסקרפונה דובדבן: מקציפים גבינת מסקרפונה עם שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקרם יציב. 5חוצים הטורט באמצע. מזלפים את סירופ הדובדבנים, מורחים קרם מסקרפונה, מפזרים דובדבני אמרנה וסוגרים. 6מכינים טורט תפוזים: מקציפים ביצים עם סוכר. מוסיפים בהדרגה שמן ומיץ תפוזים ומוסיפים גרידת תפוז. מקפלים פנימה קוקוס, קמח תופח ואינסטנט פודינג. 7משמנים רינג 16 ס"מ גובה 10 ומרפדים בנייר אפייה, שופכים את התערובת ואופים 50 דקות ב-170 מעלות. 8חוצים את טורט התפוז לשניים, מורחים קונפיטורת תפוז וסוגרים. 9מכינים בצק שוקולד מריר: ממיסים את השוקולד בבן מארי, ומוסיפים מרשמלו, שמנת מתוקה וחמאה. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה, מוסיפים אבקת סוכר ומעבדים עד שנוצר בצק. מקררים עד לשימוש. באותו אופן מכינים בצק שוקולד חלב ובצק שוקולד לבן. 10כשהטורטים קרים מורחים על עוגת השוקולד ממרח שוקולד ומכניסים להקפאה לכמה דקות. את טורט הווניל והתפוז מורחים בממרח נוגט ומכניסים למקפיא לכמה דקות. 11מרדדים את בצק השוקולד לעלה דק, קורצים משושים וחותכים למעוינים. 12מרפדים את הטורטים בבצק סוכר לבן. 13מדביקים בשלושת הטורטים מעוינים שייצרו את דוגמאות התלת ממד הקובייתי. 14מקציפים את השמנת הצמחית עם אינסטנט פודינג וניל ואבקת סוכר לקצפת יציבה, ומכניסים לשק זילוף עם צנתר משולש. 15מזלפים על גבי מסמר פרח ומעבירים לטורט העליון ליצירת זר פרחים. מרכיבים את שלושת הטורטים לעוגת חתונה. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |