אוכל
אוכל

עוגת חתונה בשחור לבן

כולם יודעים שאסור להתחרות בכלה, אז איך זה שעוגות חתונה הן תמיד לבנות, מקושטות ומרשימות? לא עוד: קבלו עוגת חתונה חגיגית בשחור ולבן, עם שכבות של חמאת קפה וגנאש שוקולד. לא לבנה, ובכל זאת תגנוב את ההצגה

|בייק אוף ישראל| פורסם15:42
עוגת חתוונה בשחור לבן (צילום: דניאל בר און, mako אוכל)
צילום: דניאל בר און, mako אוכל
Rating:4.425reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבסיסי הספוג (יש להכפיל את הכמות ב-4):

  • 160 גרם חלמון
  • 5 גרם אבקת וניל
  • 280 גרם חלבון
  • 300 גרם סוכר
  • 280 גרם קמח
  • 10 גרם אבקת אפייה
  • 45 גרם אספרסו
  • 10 גרם אבקת קקאו, מדוללת עם מעט חלב

לבסיס ספוג - כובע:

  • 80 גרם חלמון
  • גרידת לימון
  • 2.5 גרם אבקת וניל
  • 140 גרם חלבון
  • 150 גרם סוכר
  • 140 גרם קמח
  • 5 גרם אבקת אפייה
  • 20 גרם אספרסו

לקרם חמאת קפה (יש להכפיל את הכמות ב-4):

  • 160 גרם חלמונים
  • 80 מ"ל מים
  • 240 גרם סוכר
  • 360 גרם חמאה רכה מאוד
  • 30 גרם אספרסו

לגנאש שוקולד:

  • 300 גרם שמנת מתוקה
  • 45 גרם גלוקוזה
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 45 גרם חמאה

לסירופ שוקולד:

  • 300 גרם סוכר
  • 300 גרם מים
  • 50 גרם ליקר שוקולד

אופן ההכנה:

1מכינים את הקומה הראשונה: מחממים תנור ל-175 מעלות. טורפים את החלמונים קלות עם הווניל. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת פסגות רכות. מורידים את מהירות המיקסר לאטית ומוסיפים את תערובת החלמונים. מעבירים לקערה גדולה, מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה בהדרגה ומקפלים.

2מחלקים את המסה לשליש ושני שליש. לשליש מוסיפים את אבקת הקקאו המדוללת ולשני השליש את האספרסו. יוצקים לשלושה רינגים עגולים קוטר 28 גובה 2.5 ס"מ ואופים 30-40 דקות.

3מכינים את הקומה השנייה: מכינים את הבלילה באותו אופן, ומוזגים לשלושה רינגים בקוטר 24 וגובה 2.5 ס"מ. אופים כ-20 דקות.

4מכינים את קומה 3: מכינים את הבלילה באותו אופן, ומוזגים לשלושה רינגים קוטר 18 גובה 2.5 ס"מ. אופים 20 דקות.

5מכינים את קומה 4: מכינים את הבלילה באותו אופן, ומוזגים לשלושה רינגים קוטר 14 גובה 2.5 ס"מ. אופים 20 דקות.

6מכינים בסיס ספוג – כובע: מחממים תנור ל-175 מעלות. טורפים את החלמונים בקערה עם גרידת הלימון והווניל. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת פסגות רכות. מורידים את מהירות המיקסר לאטית ומוסיפים את תערובת החלמונים והאספרסו. מעבירים לקערה גדולה, מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה בהדרגה ומקפלים. יוצקים לרינג מרובע בגודל 20 על 30 וגובה 5 ס"מ ואופים 20-30 דקות.

7קורצים שלושה בסיסים מתוך התבנית בעזרת חותכן בקוטר 6 ס"מ.

8מכינים את קרם חמאת הקפה (4 כמויות): טורפים את החלמונים במיקסר עם וו גיטרה. מביאים לרתיחה את המים והסוכר ומחממים ל-118 מעלות. יוצקים לתוך המיקסר עם החלמונים תוך כדי ערבוב במהירות גבוהה. כאשר הקרם ב-37 מעלות מוסיפים את החמאה בכמה פעמים. כאשר הקרם אחיד מוסיפים את האספרסו. מעבירים לצנתר חלק 10 מ"מ.

9גנאש שוקולד: מביאים לרתיחה את השמנת והגלוקוזה. יוצקים מעל השוקולד ומאחדים עם בלנדר מוט. כאשר התערובת ב-40 מעלות מוסיפים את החמאה ומאחדים.

10מכינים סירופ שוקולד: מביאים לרתיחה את המים והסוכר, מוסיפים את ליקר השוקולד ומאחדים. מעבירים למקרר.

11מרכיבים את העוגה. כל השכבות מורכבות באותו אופן: בסיס קפה ספוג בסירופ שוקולד, שכבה דקה של גנאש שוקולד, קרם חמאה קפה בגובה 1 ס"מ, בסיס קקאו ספוג בסירופ שוקולד, שכבה דקה של גנאש שוקולד, קרם חמאה קפה בגובה 1 ס"מ, בסיס וניל ספוג בסירופ שוקולד, קרם חמאה קפה - שכבה דקה.

12מצפים כל קומה עם שכבה דקה של קרם חמאה ומעבירים למקפיא להתייצבות.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il