יין רוזה, יקב ירושלים

יקב ירושלים הוציא לקראת החג רוזה בסגנון צרפתי מענבים שנבצרו באופן ידני מכרם קברנה סוביניון בהרי יהודה. מיד עם הכנסת הענבים ליקב, הוצא מיץ ראשוני והותסס בנפרד ללא הקליפות בתהליך תסיסה ארוך בטמפרטורה נמוכה. היין מאוד מאוזן, טרי, רענן, קריספי עם חמיצות עדינה, מאופיין בטעמים וארומות פירותיים. היין מתוק בהרבה מרוב יינות הרוזה שטעמתי לאורך השנים. ממש כמו יין קינוח – לטוב ולרע. הרוזה בעל ארומה פרחונית עם ניחוחות של פטל בשל. טעמו מאוד פירותי, עם מתיקות של תותים ומלון וחמיצות קלה של קלמנטינה. האלכוהול מורגש מעט ולמרות זאת, הוא מאוד מרענן. אין עפיצות. הטעם נשאר בפה גם אחרי הבליעה.

מחיר: 84.90 שקלים.

יין רוזה, יקב ירושלים (צילום: יחסי ציבור)
יין רוזה, יקב ירושלים | צילום: יחסי ציבור

ארמגדון, חברון הייטס

ארמגדון (Armagedon) 2017  של חברון הייטס הוא בלנד מ-80% ענבי קברנה סוביניון, 15% מרלו ו-5% סירה הגדלים בגובה של 950 מטרים בלב הרי יהודה. הענבים נבצרו באופן ידני ועברו תהליך תסיסה ארוך בתנאים קרירים במכלי תסיסה קטנים המאפשרים להגיע למיצוי מקסימלי של הפוליפנולים. היין יושן במשך 24 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, 60% מהן חביות חדשות. לאחר ביקבוק, היין יושן במשך 24 חודשים לפני שיווקו.

הבקבוק של ארמגדון מאוד מרשים: הוא ארוך ודקיק באופן יחסי לבקבוקים אחרים, עם כיתוב מאוד מסוגנן. הצבע של היין כהה ומהמם. גוון של פטל שחור. יותר סגלגל מאשר אדום. ארמגדון עשיר בארומה פירותית חמצמצה, עם ניחוחות של אוכמניות, דומדמניות שחורות ושוקולד. הקברנה סוביניון מאוד מורגש בטעם של הבלנד והאלכוהול לא מורגש. גם אין עפיצות. יחסית ליין אדום יבש, הארמגדון הוא מאוד קליל. יין מושלם לסדר פסח – אם תוכלו לעמוד בתג המחיר.

מחיר: 449 שקלים. 

ארמגדון, חברון הייטס (צילום: יחסי ציבור)
ארמגדון, חברון הייטס. כשתראו את המחיר היין ייצא לכם מהאף | צילום: יחסי ציבור

אדמה רוזה ברברה, יקב תבור

היין הופק מענבי ברברה שנבצרו בכרמי היקב ברמת סירין, בדרום-מזרח הגליל התחתון. הענבים עברו שהייה קצרה של כשעתיים עם הקליפות כדי להגיע לצבע ולטעם האופטימליים. לאחר מכן הופרד הנוזל מהקליפות והמשיך לתהליך התסיסה בטמפרטורות נמוכות, כדי לא לפגוע ברעננות הפרי. היין שהה על משקעיו כ-3 חודשים. לתבור אדמה ארומות פרי עדינות, חמיצות מאוזנת ומינרליות נעימה. היין מריח פירותי, חמצמץ וחריף מעט. טעמו כשל רוב יינות הרוזה, לא מתוק במיוחד והאלכוהול לא מורגש בטעם. כמו כן, העפיצות שלו נמוכה מאוד והטעם נשאר בפה גם אחרי הבליעה. עושה את העבודה במחיר שפוי.

מחיר: 59.90 שקלים.

אדמה רוזה ברברה, יקב תבור (צילום: יחסי ציבור)
אדמה רוזה ברברה, יקב תבור | צילום: יחסי ציבור

שאטו לה ברטרנד לבן, יין אדום יבש

היין עשוי מבלנד של 80% מרלו ו-20% קברנה סוביניון. בציר הענבים נעשה בהבשלה אופטימלית בבוצרות מכניות מהירות, האשכולות עוברים מיון על מסוע והפרי הנבחר עובר הפרדה ומעיכה. התסיסה נעשית במכלי נירוסטה מבוקרי טמפרטורה בהשרייה ארוכה ואז עובר התיישנות של שנה במכלים. השאטו לה ברטראנדס מדיף ארומה הדרית. יש בו ריחות של אשכולית, ציפורן ומעט קינמון. הטעם שלו מזכיר מאוד את הריח שלו, עם נגיעות של הדרים, ליצ'י, פירות אקזוטיים ואגסים. כמו כן, הוא מתוק יותר בטעם מאשר בריח. מתאים לארוחת הסדר וגם כאפרטיף.

מחיר: 54.00 שקלים.

שאטו לה ברטרנד לבן, יין אדום יבש (צילום: יחסי ציבור)
שאטו לה ברטרנד לבן, יין אדום יבש | צילום: יחסי ציבור

שנין בלאן, יקב תבור

היין עשוי מ-100% ענבי שנין בלאן (Chenin Blanc), שגדלו בכרמי יקב במצפה רמון. הענבים מוינו באופן קפדני ולאחר סחיטה עדינה, עובר התירוש תסיסה איטית ומבוקרת במכלי נירוסטה ללא תסיסה מאלו-לקטית או מגע עם עץ – כל זאת על מנת לתת ביטוי למאפיינים הייחודיים של זן הענבים ואזור הגידול. היין משלב שלל טעמים וארומות של תפוח ירוק, עשב לימון ודבש. ליין צבע לימוני בהיר, גוף בינוני וחמיצות פריכה המובילה לסיומת נעימה ומתמשכת.

מחיר: 59.90 שקלים.

שנין בלאן, יקב תבור (צילום: יחסי ציבור)
שנין בלאן, יקב תבור | צילום: יחסי ציבור

גילגמש, יקב פלדשטיין

גילגמש של יקב פלדשטיין עשוי מ-6 זנים שונים שמקורם בשלושה אזורי אקלים שונים בארץ: גליל, הרי יהודה ומורדות הכרמל. היין קרוי על שם גיבור האפוס האשורי "עלילות גילגמש", מיצירות הספרות הקדמוניות ביותר הידועות לאדם. הבלנד מבוסס על קברנה סוביניון, גראנש, קריניאן, ארגמן וסירה, התוססים בחלקם באשכולות שלמים. בנוסף לכל אלו, נגיעה של רוסאן לבן כמו בעמק הרון הצרפתי. היין בעל ארומה נעימה של פריחת עצי הדר ואלון – אולי מהחביות שלו. הטעם עצמו מאוד מאוזן, עם נגיעות של שזיפים ותפוח אדום.

מחיר: 120 שקלים.

גילגמש, יקב פלדשטיין (צילום: יחסי ציבור)
גילגמש, יקב פלדשטיין | צילום: יחסי ציבור

סנטלבה, וינה הרמוסה

הסקוטית, מבית ישרקו, משיקה לקראת חג פסח את סנטלבה של וינה הרמוסה, יין אדום יבש כשר לפסח מספרד. היין עשוי מזן ענבים טמפרניו מאזור גידול ריוחה אלטה. התירוש עובר ביקב השרייה בת 24 שעות ולאחריה תסיסה מבוקרת טמפרטורה. בתום התסיסה היין מועבר להתבגרות בחביות עץ אלון אמריקאי בקלייה בינונית קלה. השהייה בחביות עץ אלון אמריקאי מעניקה ליין אופי אופייני לריוחה. הסנטלבה בעל ארומה חריפה, חמצמצה ומתוקה עם נגיעות של וניל. הטעם שלו פחות או יותר מזכיר את הריח, אם כי הוא מרגיש קצת יותר מתובל, יש שיאמרו אפילו רוזמריני. הסנטלבה חמצמץ, מתקתק וקליל מאוד יחסית ליין אדום יבש. בטווח המחיר שלו, הוא כנראה היין הספרדי הכי טוב שמעולם לא שמעתם עליו.

מחיר: 55.00 שקלים.

סנטלבה, וינה הרמוסה (צילום: יחסי ציבור)
סנטלבה, וינה הרמוסה | צילום: יחסי ציבור