הדבר הראשון שצריך לדעת על העראייס החדש, פרי אהבתם של טבעול ובונז'ור, שנמכר מהשבוע בעמדות המאפים במרכולים, זה שהוא לא עראייס. מרגע שתבינו את זה תוכלו להבין טוב יותר את המוצר, וגם לחבב אותו יותר, כי כשקוראים לסמבוסק במילוי מתובל עראייס - זה יכול לעורר באנשים ציפיות לא נכונות.

העראייס החדש אינו מגיע בפיתה, אלא במעין לחמנייה סמבוסקית סגורה מכל הכיוונים, ואין לו את ההדר השמנוני העראייסי, שמגיע גם מהשימוש בבשר שמן (עדיפות לכבש) וגם מהמריחה הנחמדה של חלקה החיצוני של הפיתה בשמן זית לפני הצלייה. למעשה, אם אוכלים אותו כפי שהוא הוא די יבש, כך שכדאי מאוד להצטייד בטחינה ובכמה ירקות לפני שפוצחים בזלילה (בחצי חינם אנחנו יודעים שמגישים אותו מלכתחילה עם טחינה וחמוצים). 

עכשיו, משסיימנו להשמיץ, נודה שמדובר במוצר צמחוני לא רע בכלל (בונז'ור על המאפה, טבעול על הטחון מן הצומח), שאם לא באים עם ציפיות לעראייס בהחלט אפשר ליהנות ממנו. הטחון מתובל היטב, ובסך הכל נותן הרגשה בשרנית מסוימת, ולחם שיוצא מהתנור זה משהו שאנחנו תמיד בעדו. חשוב לציין שמבין שלל הטועמים, אלה שניסו את הגרסה הפיקנטית נהנו יותר מאשר אלה שניסו את הגרסה הרגילה - כנראה עזות הטעמים היא עניין משמעותי שם - אבל יש לנו הרגשה שעם קצת יותר שמנוניות הכל היה נפתר.

עראייס טבעול (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
המציג אינו עראייס | צילום: צילום ביתי, mako אוכל

שורה תחתונה: נשנוש צמחוני (שימו לב, לא טבעוני) נחמד, כל עוד לא שוכחים את הטחינה.

מחיר: 7 שקלים ליחידה בוויקטורי, 10.90 במגה ויינות ביתן, 12-15 בחצי חינם (כולל התוספות).