קינדר בואנו קוקוס, פררו (צילום: יחצ פררו,  יח"צ)
קינדר בואנו קוקוס, פררו | צילום: יחצ פררו, יח"צ

קינדר בואנו קוקוס, פררו

אחרי שנים שבהן אנחנו רגילים לקבל את הקינדר בואנו שלנו בטעמי השוקולד הקלאסיים - חלב, מריר ולבן - לאחרונה החליטו בחברה להשיק מהדורה מוגבלת בטעם חדש, ובחרו בג'וקר המתבקש, ידידו הטוב ביותר של חטיף השוקולד – קוקוס. מכיוון שלבד מרפאלו, חטיפים בטעם קוקוס נוטים להיות מתוקים במיוחד, בהתחלה קצת חששנו מהממתק החדש. וכמה כיף היה להיות מופתעים לטובה!

מדובר באצבעות בואנו שוקולד לבן במילוי קלאסי של קרם אגוזי לוז, והקוקוס עצמו מתווסף למעלה והוא דומיננטי במידה (וגם מטנף במיוחד כי השבבים מתפזרים לכל עבר עם כל נגיסה). מדובר בוופל פריך ומצוין, שתוספת הקוקוס משתלבת היטב עם השוקולד הלבן וקרם האגוזים שבו, ולא מאפילה עליהם ועל המהות הקינדר-בואנואית בכלל. ומה עם המתיקות? נוכחת, אבל לא בצורה אלימה.

שורה תחתונה: שדרוג נאה שמצליח לשמור על נאמנות למוצר המקורי. 4 כוכבים.

מחיר: 4 שקלים

שוקו מרשמלו, יטבתה (צילום:  יח"צ)
שוקו מרשמלו, יטבתה | צילום: יח"צ

שוקו מרשמלו, יטבתה

לשתות את משקה המרשמלו החדש של יטבתה לקראת ל"ג בעומר הרגיש לנו קצת כמו לרקוד במרפסת ביום העצמאות עם זיקוק ביד - כלומר עצוב, ובעיקר מעורר המון רחמים עצמיים. אלא שבניגוד לריקודים העצובים במרפסת, המשקה החדש של יטבתה הוא טעים ומגניב, ואפילו קצת מצחיק, בדרכו. הטעם שלו הוא בול כמו של מרשמלו ורדרד, וזה כל כך מפתיע שבסוף הלגימה נפלט מאיתנו צחקוק קטן. מילא, שיהיו ל"ג בעומרים כאלה.

שורה תחתונה: מטופש ומצחיק וטעים. 4 כוכבים.

מחיר: 11.50-12 שקלים לבקבוק של ליטר, 6.20-6.40 לבקבוקון של 350 מ"ל.

תערובות חדשות, פרג (צילום: יסמין ואריה צלמים,  יח"צ)
תערובות חדשות, פרג | צילום: יסמין ואריה צלמים, יח"צ

תערובות חדשות, פרג

פרג, שבדרך כלל מוכרת לנו מהתבלינים שהיא מייצרת, השיקה לאחרונה כמה מוצרים חדשים בתחום התערובות דווקא, אלה שרק מוסיפים להן מים רותחים והופ, נהיה אוכל. אנחנו ניסינו את המג'דרה והמג'דרה בורגול, ואומנם קיבלנו מנה יפה ומזינה של אורז/בורגול ועדשים, אבל בתיבול הרבה יותר משמעותי ממה שאנחנו רגילים לו במג'דרה שלנו. כל כך הרבה ריחות עלו מהסיר המהביל, ובעוצמה כל כך גדולה, שלרגע נזכרנו באוכל שמגישים בצהרונים, וחייכנו לעצמנו בלב.

שורה תחתונה: טעים, אבל רק למי שאוהב מאוד מתובל. 3 כוכבים. לרכישה בחנות האונליין של פרג. משלוח חינם מעל 250 שקלים.

מחיר: 24 שקלים לחצי קילו.

אנטיפסטי, סנפרוסט  (צילום:  יח"צ)
אנטיפסטי, סנפרוסט | צילום: יח"צ

אנטיפסטי, סנפרוסט

במסגרת סדרת "טעימה מהעולם" החדשה השיקה סנפרוסט שני מוצרים מהטבח האיטלקי אהוב נפשנו – אנטיפסטי לתנור ואנטיפסטי להקפצה במחבת. המנות כוללות חצילים, קישואים, פלפל אדום ופלפל צהוב, שמגיעים עם חריכה מהבית כך שבעצם חימום הוא כל מה שהם צריכים.

אנחנו טעמנו את שני סוגי האנטיפסטי ובשני המקרים נהנינו הנאה גדולה. שניהם היו מתקתקים מאוד בזכות הנוכחות הפלפלית המסיבית, והירקות בשניהם היו טעימים, צלויים במידה ושמנוניים כמו שאנחנו אוהבים. הבעיה היחידה: בשתי הפעמים חיסלנו את השקית השלמה לבדנו, ובשביל סועד בודד העסק הזה יוצא קצת יקר.

שורה תחתונה: טעים מאוד, אבל מתחסל בטיל. 4 כוכבים.

מחיר: 19.90-24.90 שקלים לשקית של 600 גרם.

תרסיסי שמן 100% טבעי, כרם טבע (צילום: יגאל פרדו,  יח"צ)
תרסיסי שמן 100% טבעי, כרם טבע | צילום: יגאל פרדו, יח"צ

תרסיסי שמן 100% טבעי, כרם טבע

בשנים האחרונות אימצנו לנו סלידה מתרסיסי שמן, ומספיק שאנחנו רואים מישהו שולף מוצר שכזה מהארון ואנחנו פורצים בנאום למה אלינו הביתה דברים כאלה לא נכנסים. בגדול, הסיבה היא המרכיבים שאינם שמן שבתרסיסים האלה, שגם משפיעים על הטעם, גם לא באמת ראויים להיכנס אלינו לגוף וגם מותירים אותנו מבוישים אל מול ההתחממות הגלובלית ושאר הדרעק הכרוך בה.

את כל זה אנחנו אומרים לכם רק כדי להגיע לנקודה, והיא שבתרסיסי השמן של כרם טבע אין שום מרכיב מלבד השמן עצמו, ולכן אימצנו אותם ללב ללא שום היסוס, ולו הקטן ביותר. הקולקציה כוללת 5 סוגי שמן, אנחנו עפנו על שמן זרעי הענבים, שהוא גם הבריא ביותר וגם ניטרלי לחלוטין בטעמו.

שורה תחתונה: מוצר מעולה. 5 כוכבים.

מחיר: 29.90 שקלים למכל. להשיג בחנויות המובחרות.

משקה שיבולת שועל, תנובה (צילום:  יח"צ)
משקה שיבולת שועל, תנובה | צילום: יח"צ

משקה שיבולת שועל, תנובה

נתחיל בסוף: מכל תחליפי החלב שניסינו בשנים האחרונות, משקה שיבולת השועל של תנובה הוא המוצלח ביותר. טעמו אומנם כטעם שיבולת השועל, שזה לא בדיוק התוספת שהיינו מזמינים לקפה שלנו, אבל הוא כל כך עדין ונעים שאנחנו נושאים באהבה את נוכחותו, כן, אפילו בקפה. עוד ייאמר לזכותו שהוא אפילו מקציף באופן סביר, ושדייסת שיבולת השועל שבישלנו בו (בדרך כלל אנחנו עושים את זה במים) הייתה טעימה ועשירה באופן חריג.

שורה תחתונה: ה-תחליף. 5 כוכבים.

מחיר: 10-12.90 שקלים לליטר.

אוראו מיני בייטס, גלידות נסטלה (צילום:  יח"צ)
אוראו מיני בייטס, גלידות נסטלה | צילום: יח"צ

אוראו מיני בייטס, גלידות נסטלה

המוצר הנחמד פלוס פלוס הזה יצא ממש שנייה לפני שהקורונה פרצה בחוסר חן לחיינו, ולכן לא זכה לקבל את תשומת הלב שהוא ראוי לה בזמן אמת. מכיוון שאף פעם לא מאוחר לגלידה טובה - אנחנו שמחים להמליץ עליו עכשיו, בתור התחליף הבא והמתבקש לגלידוניות. מדובר בחטיפי גלידה קטנטנים וטעימים ממש, שאפילו מזכירים את העוגיות שהיוו להם השראה, והם ענוגים ונהדרים ומצופים במשהו שאינו צימקאו.

שורה תחתונה: טעים לאללה. 4.5 כוכבים.

מחיר: 11-12 שקלים לאריזה של 8 מיני-אוראונים.

מוצרי אפייה חדשים, קוקי (צילום: אסף לוי,  יח"צ)
מוצרי אפייה חדשים, קוקי | צילום: אסף לוי, יח"צ

מוצרי אפייה חדשים, קוקי

את המותג קוקי אנחנו מכירים בעיקר מתחום שקיות הקוקי, שאליהן אנחנו אוהבים לתחוב שלל מרכיבים בידיעה שאחרי שעה בתנור רוב הסיכויים שייצא מזה משהו טעים. לאחרונה השיקו בחברה 4 מוצרים חדשים ומוצלחים, שמאיימים לקחת משקיות הקוקי את הבכורה. ראשית ישנו נייר אפייה בצורת עיגול, שמתאים לתבניות עוגה בקוטר 26 ו-28 ס"מ, ואנחנו לא מבינים איך לא המציאו אותו קודם – ואפילו איך אנחנו עצמנו לא חשבנו על הרעיון (12 שקלים).

שנית ישנם כיסויי ניילון עם גומי, ממש כמו כובעי האמבטיה של בתי המלון, שמתאימים לכיסוי קערות בשלל גדלים כדי שאפשר יהיה לאפסנן במקרר בבטחה (שוב לא המצאה שלנו! 10 שקלים ל-20 יחידות, נמכר לפי גדלים); ואז תבניות שמגיעות עם נייר אפייה בילט אין (כה נוח, 12.90 שקלים ל-2-4 יחידות, תלוי בגודל); והמוצר האחרון הוא נייר אלומיניום שמגיע מוצמד לנייר אפייה, לטובת כל מי שרוצה להשתמש בנייר אלומיניום אבל לא רוצה שהוא ייגע לו באוכל (12 שקלים). זה המוצר היחיד שפחות התחברנו אליו. כל השאר – יציאות אחת אחת.