משקה חלב בטעם פיסטוק, יטבתה

לקח קצת (הרבה) זמן, אבל גם יטבתה החליטה לקפוץ על עגלת הפיסטוק והיא עושה את זה עם מעין "שוקו" פיסטוק ירקרק, אח למשקה הבננה, משקה התות ועוד כל מיני מהדורות מיוחדות שפקדו את המדפים לאורך השנים (זכור לנו במיוחד אחד בטעם מרשמלו, מה איתו באמת?).

נתחיל בצבע – יש פה בעיה. נכון שפיסטוק זה ירוק, אבל זה לא עד כדי כך ירוק, ובטח שלא כל כך בוהק וזרחני. מי שיצא לו לאפות עם מחית פיסטוק (מומלץ!) יודע שברוב המקרים העוגה אפילו לא יוצאת ירוקה אלא יותר ממשפחת הצבעים החומים. אז הירוק הזועק של המשקה החדש הוא בבחינת הגזמה מוחלטת.  בעניין הטעם: במרכיבי המשקה אומנם אין ולו פיצפוץ מפוצפץ של משהו שקשור לפיסטוק, אבל תמצית הטעם היא לגמרי בסדר גמור, מזכירה את האגוז די הצורך וגם טעימה בדרכה. נכון שמשקה חלב בטעם פיסטוק זה לא משהו שהיה עולה על דעתנו עד פרוץ הטרלול הפרוגרסיבי של הפיסטוק בשנים האחרונות (ובעיקר מאז הקראנץ'), אבל כשחושבים על זה – למה בננה כן ופיסטוק לא?

שורה תחתונה: הצבע מפחיד, הטעם ממש נחמד. 3.5 כוכבים.

מחיר: 4.90-7.90 שקלים ל-350 מ"ל, 9.90-13.00 לליטר.

טונה קאלבו  (צילום: יחסי ציבור)
טונה קאלבו | צילום: יחסי ציבור

טונה קאלבו (calvo)

מעולם לא עלה בדעתנו שפתיחה של קופסת טונה יכולה להיות הליך מהיר ופשוט שאינו גובה קורבנות. כל כך התרגלנו לקופסאות השימורים הרגילות, שאי אפשר לפתוח בלי שריח הטונה ידבק בידיים, ושאז צריך לסנן לתוך משהו שאינו הכיור, כי שומן הוא סותם כיורים אכזר – שלרגע לא עצרנו לחשוב שאולי זה לא הכרח המציאות. במובן הזה הטונה החדשה של קאלבו היא פשוט הברקה. ראשית, כשפותחים אותה הידיים לא נוגעות בשמן, ושנית – אין צורך לסחוט אותה (אפשר, כן יש קצת שמן למעלה, אבל אפשר גם לא), כך שכל המועקה נחסכת.

ניסינו אותה בסלט, היה מצוין, וגם בסלט טונה. בשבילנו זה מספיק.

שורה תחתונה: בשביל מה סבלנו ככה עד היום, לא ברור. שיורידו קצת את המחיר, ואנחנו לגמרי בפנים. 4.5 כוכבים.

מחיר: 17.90-26.90 שקל לשלישיית מיני טונות בשמן זית (יש גם סלטי טונה מוכנים בכל מיני טעמים, זה פחות אנחנו).

סדרת על האש של מאיר אדוני, חוות הבוקרים (צילום: בועז נודלמן, יחסי ציבור)
סדרת על האש של מאיר אדוני, חוות הבוקרים | צילום: בועז נודלמן, יחסי ציבור

סדרת על האש של מאיר אדוני, חוות הבוקרים

מעת לעת אנחנו מנסים להפוך את ביתנו הקטן להמבורגרייה זוטא: רוכשים קציצות המבורגר אצל הקצב וצולים אותן בגריל, מצטיידים בלחמניות עגולות, פורסים עגבנייה, מלפפון חמוץ ובצל סגול ומגישים הכל עם בקבוקי קטשופ ומיונז (שהם אף פעם לא דביקים כמו בהמבורגרייה אמיתית אבל טוב שכך). החוויה הכוללת, ובעיקר הקטשופ והמיונז שאנחנו מרשים לעצמנו להרעיף על הלחמנייה בשפע, יוצרים תחושה דיינרית כיפית, אבל ההמבורגר עצמו תמיד מרגיש לנו כאילו הוא עדיין לא שם. הוא תמיד טרי, הוא תמיד אחלה (בדרך כלל אנחנו קונים את גרסת האנטרקוט), אבל הוא אף פעם לא ממש זה.

ואת כל זה אנחנו מספרים לכם כי לאחרונה טעמנו את ההמבורגר מסדרת מאיר אדוני של חוות הבוקרים, ואז זה סוף סוף קרה: הגענו אל היעד. ההמבורגר של חוות הבוקרים כמעט אינו מתובל, הוא פשוט כתיתה של בשר, אבל בשר מעולה, טעים טעים, מהסוג שלא צועק בקול שהנה הוא כאן אלא פשוט יוצר בשקט בשקט את מנת ההמבורגר הביתית המושלמת.

עוד בסדרה: מארז קבב חווה חפלה, מארז קבב חווה טלה, מארז קבב חווה אירופאי והמבורגר חווה ילדים.

שורה תחתונה: מוצר מעולה, אבל יקר בהתאם. 4.5 כוכבים.

מחיר מומלץ: 80 שקלים ל-4 המבורגרים. להשיג באתר של חוות הבוקרים, ברשתות השיווק המובילות ובאטליזים מובחרים.

פיצוחים פרימיום, זארובי (צילום: כפיר עינב, יחסי ציבור)
פיצוחים פרימיום, זארובי | צילום: כפיר עינב, יחסי ציבור

פיצוחים פרימיום, זארובי

לפיצוחים יש קטע שהם ממכרים בטירוף (הקלויים והמומלחים שבהם, כמובן). על אלה הספציפיים של זארובי אנחנו מספרים לכם כי בנוסף לאיכות הקראקית הזאת, הם ניחנים בכמה תכונות שפחות רגילות בלקטים שכאלה. ראשית, הם מתובלים (ולא רק במלח), כך שלטעם שלהם יש טוויסט שלנו טיפה הזכיר ביסלי גריל, אבל עדין; שנית, הם מגיעים באריזה גדולה ממש (630 גרם), שאפשר פשוט לפתוח ולהגיש לאורחי המונדיאל (או האורחים האחרים, יש כאלה?); שלישית – יש בהם כמות יפה של פקאנים, שזה תמיד מרשים בעינינו; ורביעית ואחרונה – הם אומנם יקרים אבל לא נורא, יחסית לגודל והכמות.

המוצר יוצג בתערוכת ישראפוד של קבוצת שטיר שתיערך ב-22-24 בנובמבר באקספו תל אביב.

שורה תחתונה: מארחי הכדורגל, זה בשבילכם. 4 כוכבים.

מחיר: 59.90 שקלים באתר זארובי.

המוזלי של מוזה-לי

מוזה-לי הוא פרויקט של סטודנט בשם דן גבריאלי, שבימי הקורונה החל להכין מוזלי בעצמו ולמכור אותו דרך וולט ותן ביס. אחרי שראו אנשים כי טוב, הוא התחיל לשווק אותו גם לבתי קפה ודוכנים, ובימים אלה הוא מגייס כסף בפרויקט הדסטארט לפתיחה של חנות משלו בבאר שבע.

למה אנחנו מספרים לכם את כל זה? כי ניסינו את המוזלי של מוזה-לי, והוא היה טעים בקטע חריג. הגרנולה עצמה מושקעת מאוד ומכילה בערך 50 אחוז אגוזים (תעלו למעלה לראות כמה אגוזים זה יקר, ותבינו את הפלא), היא מגיעה עם כל מיני תוספות טעימות מאוד ואיכותיות, שאפשר לבחור, פירות ויוגורט 7 אחוז חמצמץ וטוב. הכל מאוד מוקפד, מאוד טעים, מאוד מדויק. הרוצים לתרום מוזמנים לעשות זאת בלינק הזה עד 30 בחודש.