אין תמונה
הקמחים של סוגת. אין דבר כזה קמח רע
קמחים של סוגת

זוכרים איך לפני כמה שנים, כשהייתם עומדים מול מדף הקמחים בסופר, ההכרעה היחידה הייתה בין קמח רגיל לקמח תופח? מאז עברה המון המון חיטה במטחנות, שטיבל הכניסה לחיינו את הקמחים הייעודיים, מיימונ'ס המשיכה לפתח את התחום בפול גז ולאחרונה אפילו שופרסל יצאה בליין קמחים. פתאום זה הרי לא יעלה על הדעת להכין לחם עם סתם קמח, שלא לדבר על פוקצ'ה, שדורשת את ההילה האיטלקית שלה.

אז עכשיו גם סוגת בעניינים, ויחד עם ארז קומרובסקי היא הוציאה סדרה של לא פחות מ-10 קמחים, ל-10 מטרות שונות – מעוגיות, דרך חלה ועד פיצה. כל המוצרים שטעמנו מן הקמחים החדשים היו מעולים, טעימים מאוד ועם מרקם מושלם. האם זה בזכות הקמח או בזכות המתכון הטוב והביצוע המקצועי? לעולם לא נדע. אבל כשארז קומרובסקי אומר ש"אין קמח טוב או רע, יש קמח נכון או לא נכון" – גם לנו מתחשק לרוץ לסופר ולצוות לכל מתכון את הקמח שמתאים לו בול.

שורה תחתונה: כבר יצא לנו בעוונותינו להכין חלה עם קמח רגיל, והאמת שיצא אחלה. אבל אם נכנסים לדקדוקי רשתות הגלוטן – הכי טוב שקומרובסקי יהיה מעורב.

מחיר: בין 7.99 ל-9.99 שקלים.

אין תמונה
המוי החדשות. טעים, אבל קצת יקר
עוגיות גנאש חדשות של mooi

לסדרת העוגיות של mooi נוספו שלושה טעמי חורף חדשים: גנאש פרלין אגוזים (טעים ולא מתוק מדי), גנאש תפוז (קצת כבד ועם טעם מעט סינתטי) וגנאש קוקוס (טעים ומאוד מאוד קוקוסי). את כולן היה כיף לטעום, וכולן יכולות לשמש ליווי מכובד לקפה של אחר הצהריים.

מה שכן, ה-mooi החדשות הן ממש ממש מרוכזות – כך שאחת-שתיים מהן בהחלט מספיקות (שזה לא דבר רע בכלל). אין בהן שומן טראנס, שזה דבר טוב, אבל מה שקצת מפריע הוא המחיר הגבוה.

מחיר: 15 שקלים לחבילה.

סוכריות גומיפלצת של עלית (צילום: אפרת אשל,  יחסי ציבור )
סוכריות גומיפלצת. יש לנו פיצוח! | צילום: אפרת אשל, יחסי ציבור
סוכריות גומי מפלצות

רוב האנשים שמכורים לסוכריות גומי לא יכולים להסביר את ההתמכרות. הרי מדובר בז'אנר של ממתקים שהמרקם שלהם תמיד מעורר חשד של חוסר טריות, הטעם הוא של סוכר נטו במקרה הטוב, והנזק לשיניים מורגש כבר בטווח הקצר. ובכל זאת, אין כיף גדול מלהתחרע על שקית של דובוני גומי, שלא לדבר על בקבוקי קולה ושאר הטעמים ה"נחשבים".

אז לשוק הזה, של הסוכריות הלא שוות כלום אבל כיפיות להפליא, נוספה סדרת מתמודדות מבית עלית – גומיפלצת שמה. מדובר בשלושה סוגי סוכריות גומי בצורות של מפלצות שונות, שהפלא ופלא – לא נתקעות בשיניים, ונלעסות בקלות ובהנאה גמורה! בנוסף לזה, בכל סוג יש סוג של משחק: באחד אפשר להשחיל את זנב המפלצת לתוך הפה שלה, בשני אפשר להרכיב מפלצות משני חלקים, ובשלישי אפשר לשחק עם הפה המפלצתי. בקיצור, כיף גדול.

שורה תחתונה: הסוד של סוכריות הגומי פוצח.

מחיר: 7 שקלים לאריזת 100 גרם.

אין תמונה
הקליק החדש. ממכר כמו הרואין
קליק בוטנים

הבעיה הראשונה, שנגלתה לעיניי כבר כשפתחתי את השקית של הקליק החדש, היא הכמות. כרגיל בחטיף החביב, מדובר בכמות מצומצמת מאוד של כדורים מתוקים. מה, אנחנו ילדים? הבעיה השנייה, שהתגלתה כשהכנסתי את הכדור הראשון לפה, היא הטעם – לא, זה לא שהוא לא טעים, הוא פשוט ממכר ברמה קיצונית. זה לא שלא טבלנו במבה בשוקולד למריחה אי פעם, אבל עם כל הכבוד – בעידן העצלות והדקדנס, למי יש כוח לעבוד כל כך קשה? לא הגיע הזמן לפתח עבורנו איזה חטיף בוטנים-שוקולד רציני?

אמנם היחס בין השוקולד לבוטנים בקליק החדש די לא פייר – 1:10 לטובת השוקולד – ובהחלט ניכר חסרונו של טעם הבוטנים, אבל עדיין, מרגע שמתחילים פשוט אי אפשר להפסיק.

שורה תחתונה: מחכה בקוצר לאריזת האקסטרה לארג' של החטיף השטני.

מחיר: 6.5 שקלים לשקית קטנה.

+ אהבנו: רסק תפוחי עץ וסלק של טעמי הגליל. בהתחלה נבהלנו, אבל אז גילינו שהסלק נותן יופי של טוויסט, שלא לדבר על הערך התזונתי. מגניב. 10-11 שקל לצנצנת גדולה.

- לא אהבנו: חזה עוף בעשבי תיבול. כלומר, היה טעים לאללה, אבל לשלם 26 שקלים על 4 פיסות לא גדולות של חזה עוף? קצת מוגזם.

>> גם אתם מחפשים מתכון למז'לוף?
>> 3 מדריכים לעוגות יומולדת מקושטות