אין תמונה
הסדרה החדשה של לינדט. קינוחים עלק
לינדט בטעם טירמיסו (מסדרת פטיט דזרט)

אנחנו מתים על לינדט, אבל אנחנו ממש לא מתים על שוקולדים שמתיימרים להיות קינוח. למעשה, היינו רוצים לראות את פרצופיהם של בכירי לינדט כשבסוף ארוחה הגונה היו מגישים להם אחר כבוד חפיסה של שוקולד בטעם טירמיסו. תהיו בטוחים שזה לא היה עובר בשקט.

שוקולד הוא חטיף מתוק וטעים וממכר ומקסים – באמת שאין תלונות – אבל הוא לא קינוח. ולא משנה כמה "קרם ברולה" יהיה בשם שלו. הלינדט טירמיסו טעים מאוד, לא נגיד שלא, אבל טירמיסו הוא לא, אז אל תפתחו ציפיות. ואם אנחנו כבר כאן – תגידו, מה נסגר עם המחיר?

שורה תחתונה: לא יעזור, שוקולד הוא לא קינוח.

מחיר: 23 שקלים לאריזת 150 גרם.

אין תמונה
שוקולד לאפייה של קוט ד'ור. יציר כלאיים
שוקולד לאפייה של קוט ד'ור

אם יש משהו בעולם הזה שאיש לא יכול לערער עליו, זה העובדה שבקוט ד'ור יודעים לעשות שוקולד מעולה. זה מתחיל בפילונים החמודים הארוזים אחד אחד, וממשיך בשוקולד החלב (האהוב עלינו במיוחד) ובשלל המילויים והטעמים של אריזות ה-200 גרם, שאם לא המבצעים בדיוטי פרי כנראה לנצח היינו מזילים עליהן ריר מרחוק. עכשיו מנסים בחברה לכבוש נתח שוק נוסף, ומוציאים אריזות 200 גרם של שוקולד מריר המיועד לאפייה.

עם כל האהבה למותג, ליציאה החדשה אנחנו קצת מתקשים לפרגן - ולא בגלל שהשוקולד לא מספיק טוב, אלא כי מדובר בייצור כלאיים שאין בו באמת צורך. הרי אופים מקצועיים קונים את השוקולד שלהם בחבילות של קילו, ובדרך כלל גם לא מסתפקים ב-54 אחוז מוצקי קקאו (האחוזים בקוט ד'ור החדש). אופים פחות קשוחים יסתפקו בדרך כלל בשוקולד עם אחוז מוצקי קקאו נמוך יותר, ולכן יעדיפו לרכוש את המריר הפשוט של הסופרים, שבדרך כלל נמכר במארזים משתלמים יותר.

שורה תחתונה: אוהבים קוט ד'ור, אבל נשארים עם האופציות הזולות יותר.

מחיר: 26 שקלים ל-400 גרם.

אין תמונה
הממרחים של באלי. מתחרה ראוי
ממרחים של BALY: שוקולד, שוקולד אגוזים וחלבה

לפעמים בנאדם צריך פשטות. הוא לא רוצה שיתחכמו איתו עם חומרי גלם אקזוטיים או עם צורות הכנה שמזקקות את היתרונות הטבעיים של הפקה פקה. הוא רוצה לפתוח את ממרח השוקולד או החלבה שלו, ולמצוא שם בדיוק את מה שהוא מצפה למצוא: ממרח במרקם נעים ונוח למריחה, שישביע את תחושת הרעב שלו למתוקים וישכיח ממנו, ולו לכמה דקות, כל מחשבה על דיאטה או ריסון או הידוק החגורה. מותג חדש בשם BALY מספק בדיוק את זה. ממרח חלבה, ממרח שוקולד וממרח שוקולד אגוזי לוז שמיוצרים כאן בארץ והם בדיוק מה שאפשר לצפות מהם. תזכרו את זה בפעם הבאה שתרצו משהו מתוק על הלחם - או המצה - שלכם.

שורה תחתונה: בול כמו שצריך.

מחיר: 10 שקלים לאריזת 400 גרם.

אין תמונה
גלידת וניל-עדשים. רק נחמד
גלידות וניל משודרגות של פלדמן

איזה כיף שנגמר החורף? יצרניות הגלידה לא ממתינות דקה מיותרת, ופוצחות במהדורות ובטעמים חדשים. בפלדמן החלו לשווק ליין חדש של קרמיסימו, 2 אחוז שומן בלבד, כולו על בסיס וניל. אנחנו טעמנו גלידת אייס קפה ונילה וגלידת וניל עדשים, והאמת? לא יצאנו מגדרנו. באייס קפה טעם הקפה חלש מדי, ואילו הווניל רחוק קצת יותר מדי מהטעם הקלאסי. הווניל עדשים מוצלחת הרבה יותר – בעיקר אם אתם מתחת לגיל 12, אבל לא רק. ולראיה: קופסת הווניל עדשים חוסלה במהירות, בעוד שקופסת האייס קפה ונילה נותרה חצי מלאה וללא קונים.

שורה תחתונה: מחכים לבשורות מסעירות יותר.

מחיר: 23 שקלים לקופסת 1.3 ליטר.

>> איזה מהמוצרים הכשרים לפסח שווים את הכסף שלכם?