כבר כמה שנים שאחד הלהיטים הכי גדולים של טבעול, ה"תבשיל הכפרי" לא איתנו. הלקוחות השתוללו מרוב געגוע, קמו מחאות להחזרת נתחי הסויה וריבועי תפוחי האדמה המושלמים, ועדיין – למרות דרישת הציבור והפופולריות – התבשיל לא צפוי לחזור לחיינו בקרוב לצערם של המעריצים, ולא חסרים כאלה.

בדיוק על רגשות הנוסטלגיה והמיתולוגיה האלה פורטת כעת "טבעול" עם השקת מוצר חדש: נתחים צמחוניים בסגנון בקר. כפי שטרחו בחברה לציין באופן בולט וברור על האריזה, המוצר החדש "מתאים להכנת התבשיל הכפרי". עכשיו, בואו רגע נעשה סדר: אותו תבשיל הגיע למעשה כמעט מוכן. תפוחי האדמה כבר קולפו, נחתכו ובושלו. במוצר החדש אתם אלו שצריכים לדאוג לכל הפעולות האלה (וטבעול אף מציעה כמה שדרוגים בצורת גזרים, כרישה ותיבול), כשהנתחים ממלאים את תפקיד החלבון הפעם.

תבשיל כפרי, טבעול (צילום: סטודיו אסם,  יחסי ציבור )
שכחו מפלאפל, זה המאכל הלאומי האמיתי | צילום: סטודיו אסם, יחסי ציבור

אז בעצם הסיפור הוא כזה: אתם לגמרי יכולים לשחזר את הצלחת התבשיל הכפרי של טבעול, אבל אתם אשכרה צריכים לעבוד בשביל זה, ולא מעט. שזה בסדר גמור, רק שאם חושבים על קהל היעד של טבעול, מדובר באנשים שמחפשים את הפתרון הקל והפשוט, והנתחים, שהם טעימים, בעלי מרקם טעים ונעים לעיסה, הם למעשה רק תוספת החלבון. אחלה תוספת, אבל רוב הסיכויים הם שתצטרכו להכין תוספת חמה או סלט שאליהם החלבון יתווסף להשלמת ארוחה.

תבשיל כפרי עם נתחי טבעול בכרסה ביתית (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
תבשיל כפרי עם נתחי טבעול בכרסה ביתית | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

אחרי שהכנו תפוחי אדמה, גזרים, כרישה ובצלי שאלוט עם לא מעט תיבול והוספנו אליהם את ה"בשר", יצאה לנו מנה טובה ומספקת, מצד אחד - אם כבר עבדנו כל כך קשה, היינו יכולים לשלב במנה פתרונות אחרים כדי לסגור את פינת החלבון. מצד שני – הנתחים טובים, גם אם אינם מזכירים בגודל, בצורה או במרקם את הנתחים מהתבשיל הכפרי המקורי. אם טבעול רוצה לבלוט יותר בזירת תחליפי הבשר, היא צריכה קודם כל להפוך את המוצרים לטבעוניים ולא צמחוניים, ושנית, היא חייבת להפסיק להתגרות בנו ולהחזיר כבר את התבשיל הכפרי המקורי.

שורה תחתונה: פתרון לא רע למי שמחפש חלבונים מהצומח. 3.5 כוכבים. מחיר: 29.90 שקלים לאריזת 470 גרם.