עוגת גבינה קופי בר וקראנץ גבינה, בייקרי

כן, אנחנו קצת מרמים, פשוט לא הצלחנו להחליט איזו משתי העוגות האלה אנחנו אוהבים יותר. יש קלאסיקות שכנראה נישאר קשורים אליהן לעד, ועוגת הגבינה של הבייקרי, זו שגם מוגשת בקופי בר, היא בדיוק כזו. מבין כל העוגות הקלאסיות שטעמנו, זו הייתה הקלאסית ביותר. גבוהה, גבינתית, בלי קישוטים או תוספות. פשוט בצק פריך ועמוס חמאה ומעליו הר של גבינה אפויה וקרמית. קראנץ הגבינה, לעומת זאת, היה מופת של בצק שמרים חמאתי ואוורירי, מלית גבינה מתקתקה ופירורי שטרויזל פריכים וכיפיים.

ואם אנחנו כבר מרמים, חשוב לנו גם לספר לכם על הבריושים המלוחים האישיים - שמולאו בפרמזן, תבלינים ומלח גס והיו סוג של בורקס מושחת וטעים במיוחד.

מחיר: 92 שקלים לעוגת הגבינה, 42 שקלים לקראנץ ו-8 שקלים לבריוש אישי.

>> מתכונים לעוגות גבינה

>> כל המתכונים לשבועות

עוגת גבינה אפויה, בייקרי (צילום: עידית בן עוליאל, יחסי ציבור)
עוגת גבינה אפויה, בייקרי | צילום: עידית בן עוליאל, יחסי ציבור

סניפי הבייקרי

עוגת גבינה קלאסית, דלאל

את העוגה הזו של דלאל אנחנו מכירים כבר שנים, אבל גם השנה היא הצליחה לכבוש את ליבנו. זה מתחיל בבצק פריך מושלם וחמאתי וממשיך בעוגה עם טעם גבינתי מורגש אבל לא חמוץ מדי. היא די דחוסה ועשירה, אבל בלי להרגיש מוגזמת או כבדה, ומעליה יש ציפוי שמנת חמוצה עדין שמאזן את כל העושר הזה. 

מחיר: 89 שקלים לעוגה קטנה, 155 שקלים לגדולה.

דלאל. שבזי 10; ז'בוטינסקי 108 פינת רמז, תל אביב

עוגת גבינה, דלאל (צילום: פזית עוז, יחסי ציבור)
עוגת גבינה, דלאל | צילום: פזית עוז, יחסי ציבור

עוגת גבינה קלאסית, לחמים

בניגוד לעוגה העשירה של דלאל, העוגה הקלאסית של לחמים היא מה שאנחנו לא מתביישים לכנות "ענן". היא קלילה מאוד, אוורירית, אפילו כמעט רוטטת, ואפשר לאכול ממנה ממש המון. הטעם שלה מאוד עדין ולא כל כך גבינתי, אם אתם פחות בקטע של עוגות גבינה, עם בת טעם לימונית עדינה וכיפית. היינו מוותרים בכיף על אבקת הסוכר שמפוזרת מלמעלה בנדיבות רבה מדי, אבל אולי זה רק אנחנו. נציין לטובה גם את עוגת הגבינה הטרופית, שהייתה מין הכלאה בין עוגה לטארט עשיר עם בצק פריך מעולה, קרם טופי מתוק וטעמי מנגו ופסיפלורה עם המון אננס טרי. 

מחיר: 110 שקלים לעוגת הגבינה הקלאסית ו-120 שקלים לעוגה הטרופית.

רשת לחמים

עוגת גבינה, לחמים (צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור)
עוגת גבינה, לחמים | צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור

קראנץ ריקוטה ודובדבני אמרנה, מימי

אם אתם אוהבים דובדבני אמרנה, תעזבו הכל ורוצו לקנות את העוגה הזו של מימי. בצק השמרים הוא הבצק הכי חמאתי שטעמנו השנה, ממש כמו קרואסון חמאה עשיר. גבינת הריקוטה עדינה, וחלקה גם נספג בבצק העשיר בזמן האפייה, מה שגורם לה להיראות טיפה יבשה מבפנים, אבל המראה הזה מטעה לגמרי - מדובר בעוגה עסיסית ועשירה. הטעם של דובדבני האמרנה נוכח וחזק; כמה מהטועמים שלנו גרסו שהוא חזק מדי ו"ליקרי" מדי, אבל הרוב המוחלט הסכים: ככה עושים עוגת שמרים מיוחדת ממש.

מחיר: 44 שקלים.

מימי. ז'בוטינסקי 2, הוד השרון

קראנץ ריקוטה ודובדבני אמרנה, מימי (צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור)
קראנץ ריקוטה ודובדבני אמרנה, מימי | צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור

עוגת שמרים עם ריקוטה וצימוקים, שמו

אולי זה בגלל שהתבגרנו, אבל העוגה העגולה של שמו, למרות ואולי בזכות הצימוקים, הייתה פשוט מושלמת בעינינו. היא אומנם עגולה אבל מגולגלת קצת כמו בורקס, עם בצק דקיק וקצת פריך ומלית מאוד עסיסית, שהזכירה לנו עוגות ביתיות של פעם בקטע הכי טוב שיש. פשוט עוגה נהדרת שהיינו שמחים לנשנש עם הקפה במשך כל השנה.

מחיר: 49 שקלים.

רשת שמו

עוגת שמרים עם ריקוטה וצימוקים, שמו (צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור)
עוגת שמרים עם ריקוטה וצימוקים, שמו | צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור

קראנץ גבינה, הקונדיטוריה של גל

קראנץ הגבינה של גל הרגיש לנו כמו מה שגביניות היו יכולות להיות אם היו משקיעים בהן כמו שצריך. בצק השמרים המדופף היה עשיר מאוד, פריך מאוד וחמאתי מאוד, ומלית הגבינה - שלא הייתה מתוקה מדי - התאימה לו בול. גבינית משפחתית מושלמת? קנינו.

מחיר: 45 שקלים

הקונדיטוריה של גל. שדרות הנשיא 131, חיפה

קראנץ גבינה, הקונדיטוריה של גל (צילום: גל גבריאלי, יחסי ציבור)
קראנץ גבינה, הקונדיטוריה של גל | צילום: גל גבריאלי, יחסי ציבור

עוגת Caramel Cookie Cream, רולדין

כמו בכל חג גדול, גם עכשיו הפציצו ברולדין עם קולקציה גדולה של המון סוגי עוגות - אבל אותנו קנתה ממש עוגת העוגיות והקרמל. לא רק שהיא יפה מאוד, מעל קרם הגבינה האפוי והבצק הפריך מאוד יש שכבה דקה של קרמל וקצפת שמשלבת טעמים של קרמל ועוגיות לוטוס, שמצליחות להיות פה לא כבדות או שתלטניות מדי.

רשת רולדין

עוגת Caramel Cookie Cream, רולדין (צילום: רונן מנגן, יחסי ציבור)
עוגת Caramel Cookie Cream, רולדין | צילום: רונן מנגן, יחסי ציבור

פאי גבינה-פטל, דה לה פה

הפאי הזה הפתיע אותנו בגדול. חובבי עוגות הגבינה שלנו בדרך כלל לא אוהבים את שילובי הפירות, אבל משהו בקרם הפטל החמצמץ, שהגיע בכמות לא גדולה מדי, השתדך מעולה עם קרם הגבינה המתוק ואיזן אותו בדיוק. השוס הכי גדול? הבצק הפריך, שהיה חמאתי וטעים כמו עוגיית חמאה מושלמת, והיינו מוכנים לאכול אותו גם בלי כלום מעליו. יחד עם העוגה הרכה מדובר בהפתעה שווה במיוחד.

מחיר: 94 שקלים.

סניפי דה לה פה

פאי גבינה פטל, דה לה פה (צילום: יקי אפטר, יחסי ציבור)
פאי גבינה פטל, דה לה פה | צילום: יקי אפטר, יחסי ציבור

טארט פטל ומסקרפונה, טאטי בייקרי

בין כל העוגות הקלאסיות שאהבנו השנה בלט הטארט הזה, שהיה קצת יותר מיוחד. מעל הבצק הפריך הדק הייתה כמות נאה של קרם פטל חמצמץ-מתוק, ועליו גבעות קטנות של קרם מסקרפונה עשיר. יחד עם תותים, אוכמניות ואפילו כמה מקרונים, מדובר בעוגה שכל חובב פירות יער חייב לעצמו בחג הזה. גם אם אתם פחות בקטע של עוגות גבינה זו העוגה שלכם, כי טעם הגבינה בה באמת עדין עד מאוד.

מחיר: 78 שקלים.

סניפי טאטי

טארט פטל ומסקרפונה, טאטי בייקרי (צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור)
טארט פטל ומסקרפונה, טאטי בייקרי | צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור

עוגת מוס מסקרפונה-מוחיטו, ג'ייקובס

נכון, מדובר בעוגה שממש לא מתאימה לכל אחד, אבל אנחנו חיבבנו את עוגת המוחיטו של ג'ייקובס, ואת טעמי הליים והנענע שלה. בין השכבות של עוגת הגבינה העדינה עובר פס של קרם מאוד לימוני ועמוס בנענע, ואם התיאור הזה מעורר בכם חשק, זו העוגה בשבילכם. אם זה נשמע לכם מוזר דלגו הלאה, כי הטעם הלימונענעי מודגש פה עד מאוד.

מחיר: 96 שקלים.

ג'ייקובס. החרושת 19, רמת השרון. איתן 1, קריית אונו 

עוגת מוס מסקרפונה - מוחיטו, ג'ייקובס (צילום: בר אופק, יחסי ציבור)
עוגת מוס מסקרפונה - מוחיטו, ג'ייקובס | צילום: בר אופק, יחסי ציבור

קראק פאי צ'יזקייק, ביסקוטי

אנחנו מודים, בכל שנה העוגות של ביסקוטי הן ההיילייט של הטעימות שלנו, אבל השנה משהו התפקשש שם. כמעט כל העוגות שטעמנו היו בעייתיות, עם שילובים מתוקים מדי ומוגזמים מדי. גם עוגת הקראק פאי לא הייתה מושלמת, אבל ההתמכרות שלנו לקראק פאי בכל זאת גרמה לנו לחבב אותה. על תחתית קראק פאי דחוסה וסופר מתוקה ישבה עוגת גבינה קצת דחוסה עם ציפוי של רוטב קרמל. וכן, זה מתוק ומוגזם כמו שזה נשמע. אחרי שני ביסים לא תוכלו לאכול יותר, אבל שני הביסים האלה יהיו נהדרים.

מחיר: 64 שקלים לעוגת פס, 144 שקלים לעוגה גדולה. 

ביסקוטי. הירקון 67, איזור התעשייה, בני ברק; העצמאות 104, נווה עוז, פתח תקווה

קראק צ'יז, ביסקוטי (צילום: בועז לביא, יחסי ציבור)
קראק צ'יז, ביסקוטי | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

עוגת גבינה ומוזלי, בק דור

במבט ראשון תהינו אם עוגה מקושטת במוזלי היא משהו שאנחנו רוצים להתפנק איתו בחג, אבל ביס אחד גרם לנו להבין שכן. המוזלי של הבק דור לא רק מקשט את העוגה מלמעלה, הוא גם מרכיב את התחתית שלה. העובדה שהוא מכיל חוץ מהמון גרעינים ופיצוחים גם משמשים, חמוציות וצימוקים גרמה לעוגה להרגיש קצת כמו עוגת ט"ו בשבט, אבל אנחנו אהבנו את זה. יש בו גם קוקוס שמוסיף טעם כיפי לעוגה, ובסך הכל מדובר בעוגה שטעמי התחתית והציפוי קצת משתלטים על הטעם שלה עצמה, אבל הם כל כך טעימים שלמי אכפת.

מחיר: 92 שקלים לעוגה, 23 שקלים לרבע עוגה, 18 שקלים לפרוסה.

בק דור. הארבעה 21, תל אביב

עוגת גבינה ומוזלי, בקדור (צילום: עופר בן נתן, יחסי ציבור)
עוגת גבינה ומוזלי, בקדור | צילום: עופר בן נתן, יחסי ציבור

מגש פטיפורים, ארטייסט

המגש של ארטייסט הרשים אותנו לא רק במראה שלו, שאין משפחה שלא תתלהב ממנו, אלא במבחר הכיפי שכמעט כולם ימצאו בו משהו שהם אוהבים. היו שם מקרונים מצוינים עם גבינה ומעט קרם תפוזי נעים, עוגת גבינה קרה וחמצמצה, מיני עוגות גבינה אפויות ודחוסות בקטע טוב ועוד כל מיני הפתעות, גם שוקולדיות למי שלא מוכן לאכול גבינה. המחיר אולי לא זול, אבל קחו בחשבון שמדובר במבחר די גדול ומגוון.

מחיר: 228 שקלים למגש של 35 יחידות.

ארטייסט. התע"ש 24, כפר סבא

אין תמונה
מגש פטיפורים, ארטייסט

עוגת גבינה ואלפחורס, פיס אוף קייק

אנחנו יודעים שריבת חלב ואלפחורס זה טרנד שעבר כבר לפני כמה שנים, אבל השנה, כשרוב העוגות היו די סטנדרטיות בטעמיהן, היה משהו מרענן בעוגת האלפחורס של פיס אוף קייק. אהבנו גם את ריבת החלב ששולבה בעוגה עצמה, ולא הייתה אגרסיבית מדי, וגם את הקישוטים שכללו עוגיות אלפחורס חמודות. קצת מיושן? נכון. טעים מאוד? גם נכון.

מחיר: 98 שקלים.

סניפי פיס אוף קייק

עוגת גבינה ואלפחורס, פיס אוף קייק (צילום: דרור עינב, יחסי ציבור)
עוגת גבינה ואלפחורס, פיס אוף קייק | צילום: דרור עינב, יחסי ציבור

בונוס: עוגות בחושות מלוחות, ביי דה וויי

נכון שלא מדובר בעוגות אלא יותר בלחמים, אבל המאפים האלה של ביי דה וויי היו לנו כל כך טעימים שהיינו חייבים להכניס אותם לרשימה. עוגה אחת הייתה עם גבינת עיזים, עגבניות מיובשות וזיתים והשנייה עם בטטה, רוקפור ואגוזי מלך, ושתיהן היו ממכרות ממש. המון תוספות, טעמים מעולים - ממש כמו לאכול אנטיפסטי בצורת פחמימה חמאתית, ואנחנו לא מצליחים לחשוב על משהו טוב מזה. אפילו לא צריך למרוח על הפרוסות שום דבר, אולי רק לחמם אותן טיפה. 

מחיר: 44 שקלים לכיכר.

ביי דה וויי. שדרות מנחם בגין, כפר סבא; צומת רעננה

עוגה בחושה מלוחה, ביי דה וויי (צילום: שי בן אפרים, יחסי ציבור)
עוגה בחושה מלוחה, ביי דה וויי | צילום: שי בן אפרים, יחסי ציבור