כן, אנחנו סאקרים של גרסאות מיוחדות לפיצות. תנו לנו מהדורות מוגבלות, טעמים מיוחדים ואפילו טעמים ביזאריים. לא תמיד נאהב אותם, אבל תמיד נסכים לנסות אותן. הגרסה האחרונה להגיע אלינו היא גרסת האביב של פיצה האט, שנקראית Hut and Honey.

מדובר בשיתוף פעולה עם יד מרדכי והמוצר הסופי הוא פיצה עם תוספת של גבינת ריקוטה ודבש. למרות שלרובנו זה נשמע כמו קינוח, הפיצה היא פיצה מלוחה, שלא אמורה להיאכל בתור קינוח.

את הפיצה ניתן להזמין כחלק ממארז טריפל מיקס מיוחד לאביב (139 שקלים) שכולל עוד פיצה משפחתית, טבעות בצל, נגיסי תירס, מקלות שוקולד ו-2 רטבים. הפיצה הנוספת היתה בדיוק מה שמצפים מפיצה של פיצה האט. בצק עבה ושמנוני, שוליים פריכים והמון גבינה. את שאר התוספות לא ממש חיבבנו. נגיסי התירס וטבעות הבצל היו מאוד פשוטות, מהסוג שאנחנו מקשרים עם ארוחות ילדים לא מושקעות. מקלות השוקולד הם בעצם סוג של פיצה חתוכה לפרוסות עם המון שוקולד עליה. מושחת ומוגזם כמו שזה נשמע.

פיצה האט ריקוטה ודבש (צילום: מישה קמינסקי, יחסי ציבור)
פיצה האט ריקוטה ודבש | צילום: מישה קמינסקי, יחסי ציבור

אבל אנחנו פה כדי לדבר על הפיצה החדשה בכלל, אז הנה כל מה שחשבנו עליה. הרושם הראשוני מתחיל בריח שלה, שמורגש בו בעיקר הדבש, מה שגורם לתחושת בלבול קלה בגלל המתיקות שלו. בנגיסה הראשונה הפיצה לא מרגישה מתוקה מדי, וזה טוב. גבינת הריקוטה, שמזולפת על הגבינה בפסים דקים, היא ריקוטה על כל המעלות והמגרעות שלה. מצד אחד היא חמצמצה ומרעננת, מצד שני - היא משאירה תחושה מעט גרגרית בפה ואין לה יותר מדי טעם. השילוב עם המוצרלה ורוטב העגבניות יוצר טעם לא ממש ברור. הוא לא נוראי או לא טעים, הוא בעיקר מרגיש כמו טעם די מיותר שלא ממש חשבו עליו עד הסוף. בדרך כלל שילוב של מתוק ומלוח עובד עלינו טוב, אבל פה הוא הרגיש לנו מיותר ולא כמו משהו שנחשוב להזמין שוב. נוסיף שיש גם גרסה עם דבש חריף, אותה לא ניסינו, ואולי בה שילוב הטעמים עובד קצת יותר.

פיצה האט ריקוטה ודבש (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
המשלוח שקיבלנו | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

מהפיצה הרגילה נהננו הרבה יותר, אולי גם בגלל שפיצת הריקוטה היא פיצה מהסוג הדק של האט, ולא הפיצה העבה והשמנונית שכל כך מזוהה איתם. בקיצור, ציפינו ליותר. הרבה יותר.