חובבי הגלידה בישראל בוודאי מכירים את השם אדם זיו - אחד מהיזמים של גלידריית בוזה המדוברת. זיו, האדם שמאחורי הקשיופיאה, עזב את הגלידרייה שהוביל במהלך שנים והחליט לצאת לדרך עצמאית ולייצר גלידה חדשנית מתוך חזון אקולוגי ובריאותי. המותג החדש שלו נקרא GANEDEN, או בעברית גן עדן, והוא טבעוני, מופחת סוכר וקלוריות ומועשר בסיבים תזונתיים. 

הרעיון מאחורי גלידה טבעונית מחומרי גלם איכותיים קסם לנו מאוד, גם מטעמים סביבתיים וגם מתוך אג'נדה של שמירה על הבריאות. דבר ראשון קשה שלא להבחין בכמות הקלוריות בגלידת גן עדן החדשה - כ-150 קלוריות ל-100 גרם, לעומת למעלה מ-250 בגלידות חלביות. זאת מבלי להזכיר את כמויות השומן הרווי וכמויות הסוכר.

אבל המבחן של כל גלידה הוא הטעם, וכאן לא יעזרו כמויות הסיבים התזונתיים או הפטנטים שעומדים מאחוריה - גלידה צריכה בראש ובראשונה להיות טעימה. הטעמים של גן עדן כוללים כרגע וניל, שוקולד, פיסטוק, אגוזי לוז עם פאדג' שוקולד וקרם קוקוס פסיפלורה. מתוכם בלטו לחיוב הפיסטוק והקרם קוקוס פסיפלורה. הפיסטוק, שהתאפיין בצבע ירוק-חום של פיסטוק טבעי ובטעמים בולטים של מחית פיסטוק טובה, היה ללא ספק הטעם המוביל, עם איזון בין מתיקות למליחות עדינה, טעם פיסטוק דומיננטי ומרקם עשיר.

גלידת גן עדן (צילום: תמוז רחמן, יחסי ציבור)
גלידת גן עדן | צילום: תמוז רחמן, יחסי ציבור

אשר לקוקוס והפסיפלורה, קל יותר להצטיין בגלידה טבעונית בטעמים כמו פסיפלורה - פרי שטעמו משתלב היטב עם טעמו של שמן הקוקוס. הנקודה של השומניות היא קריטית בגלידות ובהנאה מהן, והיעדר שומן מן החי מורגש מאוד בתחליפים טבעוניים. הקוקוס הוא פיצוי מצוין, ועם זאת טעמו מורגש מאוד ואי אפשר להשתמש בו בכל טעם. השילוב של פסיפלורה וקוקוס עובד נהדר, ומהבחינה הזאת העבודה פה הייתה קלה יחסית. טעם הפסיפלורה קוקוס אולי לא שובר מוסכמות או חדשני, אך הוא בהחלט מהנה, טרופי, חמצמץ-מתוק ומותיר תחושת שומניות נעימה בחלל הפה.

טעם אגוזי הלוז היה חביב ובעל מרקם מצוין. הוא הזכיר את שוקולד רוזמרי הנוסטלגי, והיה יכול להיות טוב יותר ללא חתיכות פאדג' השוקולד, שלא הוסיפו לו דבר ואף גרעו מההנאה.

הטעמים החלשים יותר היו דווקא הקלאסיים, השוקולד והווניל, אף שניכר כי בגלידת הווניל נעשה שימוש בווניל אמיתי, ובגלידת השוקולד בשוקולד באיכות גבוהה. שני הטעמים האלו (ומעט גם טעם הלוז) התאפיינו בטעם הלוואי שקיים במוצרים טבעוניים רבים, שהדרך הטובה ביותר לתאר אותו היא "טעם של תחליפים", שגם משאיר תחושה מימית בפה. זאת אינה הטקסטורה הקרמית, השמנתית והקטיפתית שהתרגלנו שעוטפת לנו את החך בגלידות שמנת. בטעמים הפשוטים קשה מאוד להסוות את המחסור במוצרי חלב, והוא בולט הן בעושר הטעם והן בחדוות האכילה.

בשורה התחתונה, כגלידה טבעונית גן עדן היא אופציה טובה. המרקמים שלה טובים על פי רוב, ואת טעמי הפיסטוק והקוקוס פסיפלורה נשמח לארח על שולחן הקינוחים שלנו שוב, גם לא במסגרת ארוחה טבעונית. אין ספק שמאחורי הגלידה הזאת עומד שפע של כוונות טובות, אלא שבתחרות מול גלידות השמנת המוצר עדיין לא מצליח לתת פייט ראוי, ונראה שיש לו עוד עבודת פיתוח לעבור עד שיוכל לעשות זאת. 

לסקרנים לנסות, בסופי השבוע בתאריכים 11-12 ו-18-19 בנובמבר יתקיים פופ אפ של גלידת גן עדן בפארק המסילה בתל אביב. אז יהיה אפשר להגיע לטעום ממנה בסניף מיוחד שייפתח לזמן מוגבל בבית שחף. בנוסף, את הגלידות ניתן להשיג בלמעלה מ-40 נקודות מכירה בארץ, המתעדכנות תדיר בדף הפייסבוק והאינסטגרם של המותג. המחיר הוא 35-39 שקלים לפיינט - בהחלט לא זול, אך יש לזכור שהיא מתהדרת בשימוש ברכיבים טבעיים בלבד ובחומרי גלם יוקרתיים בהרבה מאלה של גלידות תעשייתיות.