צרכן החטיפים והממתקים הישראלי טובע כיום באופציות, כמעט לכל חטיף-להיט קיימות מספר וריאציות ולא מעט שילובים. קחו לדוגמה את הטורטית האהובה: יש אותה בבראוניז, בבפלות, אצבעות טורטית, טורטית נשנושים, מרובעי טורטית של רבע לשבע, רולדת טורטית ורק לאחרונה טעמנו יוגורט וניל עם טורטית נשנושים.

שלגון טורטית (צילום: מערכת אוכל טוב)
שלגון טורטית | צילום: מערכת אוכל טוב

זאת אגב לא הפעם הראשונה שיוצאת גלידת טורטית, אבל זאת כן פעם ראשונה שיוצא שלגון כזה (מבית גלידת שטראוס) - ובניגוד לגלידה הוא לא חלבי, אלא ממש כמו החטיף הוא פרווה וטבעוני, כך שעבור שומרי כשרות ועבור טבעונים מדובר בחדשות מלהיבות במיוחד.

ובכן, השלגון מזכיר "שוקובו" בגודל ובמראה, אבל כאן נגמר הדמיון. הגלידה עצמה במרקם אוורירי, פחות דחוסה ויותר מימית משלגונים חלביים, ובטעמה היא בהחלט מזכירה את הטעם של חטיף טורטית המקורי. בתוך הגלידה מפוזרים שברי שקדים, שזה טאץ' נחמד ותוספת כיפית, אבל בעינינו הביסים הכי טעימים הם אלו שמשלבים את הגלידה וציפוי השוקולד המריר. הציפוי דקיק, מתפצח ולא נשבר לחתיכות גדולות מדי. כמו כן, לא הבחנו בטעמי לוואי של שומן צמחי, שזה הישג מרשים בפני עצמו.

שורה תחתונה: בשביל 215 קלוריות, מדובר באחלה של פינוק שבטח ישמח הרבה טבעונים. 4 כוכבים. מחיר: 7-10 שקלים לשלגון (80 גרם) ברשתות השיווק.