ישראל היא כנראה מדינה שאוהבת שוקולד לבן באופן חריג. לראיה, בכל רגע נתון יוצאות כאן אי אלו מהדורות מיוחדות של ממתקים בגרסת השוקולד הלבן, ועכשיו יש אפילו מגנום חדש בטעם שוקולד לבן שפותח בישראל ואנחנו המדינה הראשונה שבה הוא הופץ. ישנם מקומות על הגלובוס שבהם שוקולד לבן לא נחשב לשוקולד, או כאלה שתושביהם מרימים גבה נוכח מי שטוען לחיבה לשוקולד לבן. לא אצלנו.

אז קיבלנו לידינו את מגנום השוקולד הלבן החדש ובעל המידות הנאות (קחו את זה בחשבון, הוא מהנדיבים בגודלם), וכמובן שמיהרנו לטעום. ראשית יש להבהיר: מדובר בטילון. הוא כולל דיסקית של שוקולד לבן מלמעלה, וגלידה שנחלקת לגלידת וניל ולגלידת שוקולד לבן. הדבר הראשון שצריך להיאמר הוא שדיסקית השוקולד הלבן עבה ומתוקה מאוד - גם חובבי השוקולד הלבן יכולים להסתפק בביסים קצת יותר מעודנים.

ולגופו של עניין: מה שמהנה במגנום הלבן הקלאסי הוא היכולת לשלב בכל ביס קצת מגלידת השמנת וקצת מהציפוי השוקולדי - שילוב טעמים, מרקמים ומתיקויות שאין לו מתחרים. בטילון זה מטבע הדברים לא מתאפשר; משסיימתם את הדיסקית העבה שלמעלה (וזה קורה די מהר) אתם נותרים עם הגלידה בלבד, שכשלעצמה מרגישה משום מה דלה יחסית, אפילו נסתכן ונאמר מזכירה מעדן חלב ונילי.

מגנום שוקולד לבן (צילום: דניאל סיילן, mako אוכל)
דיסקית עבה. אבל אחריה נותרים בלי נוכחות של ממש לשוקולד הלבן | צילום: דניאל סיילן, mako אוכל

הטילון עצמו מצויד בוואפל נהדר כתמיד, שהוא שיחוק שלא משנה מתי או למה - אושר גדול לזלול. בתחתיתו, למרות שמדובר בטילון שוקולד לבן, יש דווקא שוקולד רגיל - החלטה שאנחנו לא בטוחים מה אנחנו מרגישים לגביה. מצד אחד, למה לא לפרגן לחובבי השוקולד הלבן עד הסוף? מצד שני, הדיסקית ההיא מלמעלה באמת מספקת את הקרייב לשוקולד לבן לכמה שעות טובות.

בשורה התחתונה, מדובר בטילון טעים וכיפי, אבל אם תשאלו אותנו - לא בסטנדרט של המגנומים האחרים. מגנום הווניל עוגיות, למשל, הפיל לנו את הלסת - וכאן אי אפשר לומר שזה קרה. עבור המכורים לשוקולד לבן (אנחנו איתכם!) המגנום הקלאסי עדיין נותן, לטעמנו, תמורה טובה יותר לכסף. מחיר: מ-8 שקלים בפיצוציות ובחנויות פרטיות.