בהמון תחומים מדינת ישראל נחלקת לשניים, אחד מהם הוא ממרח השוקולד; והכוונה היא כמובן לחלוקה בין חובבי שוקולד השחר לאוהדי הנוטלה. אבל בעוד שלנוטלה יש כבר שנים עוגיות במילוי הממרח האיטלקי אהוב נפשם, לשוקולד השחר יצא רק לאחרונה מוצר ראשון, ישראלי במהותו, של גלילי ופל במילוי שוקולד או אגוזי לוז וקקאו.
אם יצא לכם לתהות, בשוקולד השחר בכלל אין שוקולד, רק שומן צמחי וקקאו (אגב, גם בנוטלה לא), ולכן על המוצר החדש כתוב "גלילי ופל במילוי קרם בטעם שוקולד", מה שעלול להיות קצת מבלבל. כך או כך, הוופל החדש טבעוני ופרווה, כמו הממרח עצמו, אבל מאחר שהתכנסנו כדי לטעום ולא כדי לדבר על ערכים תזונתיים, ניגש לעניין עצמו (מוזמנים לצפות במבחן הטעימה ולעקוב לעוד סרטונים).
הגודל של הוופלים החדשים מכובד מאוד (כמו גלילית שנופחה פי כמה וכמה), עם שכבות נאות של ופל פריך שעושה הרבה פירורים מסביב ומלית נדיבה. הוופל הראשוון שניסינו היה הקלאסי, במילוי קרם קקאו של השחר, וכבר מרגע פתיחת האריזה הרגשנו את הניחוח המוכר והאהוב של השחר העולה עולה בנחיריים.
לגבי הביס: הוופל עצמו הרגיש אוורירי מאוד, קליל במיוחד ופריך כנדרש. המלית כללה בדיוק את הכמות הנחוצה של שוקולד השחר, שהופכת את הקרם למובחן אבל לא מעמיסה מדי על חוויית הוופל. התוצאה הייתה ביס מפתיע בכמה שהוא טעים ופשוט. מי שאוהב שוקולד השחר ייהנה מאוד מהוופל הזה.
הגרסה במילוי אגוזי הלוז הייתה פחות מלהיבה. לא כי היא אינה טעימה אלא כי היא שגרתית יותר, ולא מרגישים בה כלל בשוקולד השחר. החוויה הייתה היה קצת כמו לאכול גלילית רולעדין מוגדלת, ובשביל זה ממש לא חייבים נציגות של קרם שוקולד השחר, יש לנו מספיק גליליות לוז.
בשורה התחתונה, אם אתם מחובבי שוקולד השחר כדאי לכם מאוד לנסות את הוופלים החדשים במילוי קרם קקאו - הוופל אוורירי ונהדר, המילוי טעים ומוכר, הגודל נדיב ואפילו המחיר סביר (7.50-8.90 שקלים למארז). רק למה לקח כל כך הרבה זמן לחשוב על השילוב הכה הגיוני הזה ולהוציא אותו לפועל? ניחא, מוטב מאוחר מלעולם לא.