שלגון גויאבה של פלדמן (צילום: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
שלגון גויאבה של פלדמן. מדובר בנס | צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור


שייק פרי בטעם גויאבה, פלדמן
קסמו של שלגון הגויאבה החדש של פלדמן הוא לא רק בטעם הגויאבה המדויק להפליא שלו (בלי הריח, לכל החוששים), אלא גם בתחושה הסתווית הנהדרת שהוא משאיר בפה. לא ברור איך הם הצליחו לעשות את זה, אבל אפשר להרגיש בארטיק את החספוס הגויאבתי – ולא במרקם אלא בטעם. ממש כאילו זללנו גויאבה קפואה – רק במרקם משודרג ובלי הגרעינים על תופעות הלוואי שנגררות אחריהם.

שורה תחתונה: התלהבנו אש. 5 כוכבים.

מחיר מומלץ: 7 שקלים לשלגון.

גלידת טורטית ומקופלת (יח``צ: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
גלידת טורטית ומקופלת. אהבנו ממש | יח``צ: יחסי ציבור, יחסי ציבור

גלידת טורטית, שטראוס
כל המילים החמות שנשפכו על הגלידה החדשה של שטראוס, בטעם טורטית, לא היו מוגזמות. מדובר בגלידה משובבת לב ברמות אחרות, שכל כולה טורטית, כולל טעם האלכוהול הקבוע שמקורו מעולם לא נודע. בואו נגיד את זה ככה: אם דג זהב היה מתבקש לקחת טורטית רגילה ולהפוך אותה לגלידה – ככה בדיוק הוא היה עושה את זה.

שורה תחתונה: נפלאה. 4 כוכבים (רק היזהרו מגלידת המקופלת השכנה, שאינה מגיעה לקרסוליה).

מחיר: 17.90-21.90.

מיני מגנום דאבל (יח``צ: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
מיני מגנום דאבל. טוב, גם זה טעים. הולך להיות קיץ קשה | יח``צ: יחסי ציבור, יחסי ציבור

מיני מגנום דאבל, גלידת שטראוס
"המגנום הכי טעים אי פעם" אולי נשמע כמו סיסמת שיווק מוגזמת במיוחד, אבל נראה שהפעם זה אשכרה נכון. אנחנו תמיד מחבבים את גרסת המיני של המגנום, שהיא בדיוק בגודל המתאים לנשנוש מתוק ולא מוגזם, אבל הטעמים החדשים – דאבל שוקולד ודאבל קרמל – הפכו אותה למשהו שאנחנו אוהבים אפילו יותר. שכבת הקרם הרכה שעוטפת את הגלידה ומפרידה בינה לבין ציפוי השוקולד שתמיד היה שם היא לא פחות ממושלמת, במיוחד זו בטעם הקרמל. השילוב בין גלידת הווניל, קרם הקרמל הרך והעשיר וציפוי השוקולד הפריך היה באמת אחד הביסים הכי טעימים שטעמנו בשלגון מסחרי. זו עם השוקולד הייתה טעימה רק קצת פחות, כי שוקולד פלוס שוקולד פלוס שוקולד זה קצת יותר מדי.

שורה תחתונה: מופלא. 4.5 כוכבים.

מחיר מומלץ: 24.90-30.40 שקלים למארז של שישייה.

תה ירוק מנטה ומלפפון (צילום: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
תה ירוק מנטה ומלפפון. וואלה, חמוד | צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

תה ירוק מנטה ומלפפון, ויסוצקי
ניסיתם פעם להגיש לאורחיהם קנקן מים שבתוכו פרוסות מלפפון? כדאי לכם, זה מאוד מרשים. הרבה טעם אי אפשר לומר שהמלפפון מוסיף למים, אבל כן מיתוספת אליהם איזו תחושת רעננות נעימה. עכשיו הוציאו את המלפפון מכוס המים הצוננים והעבירו אותו לספל התה. מה קיבלתם? תחושה טובה ו... לא הרבה מעבר לזה.
בקיצור, ניסינו את התה הירוק החדש מבית ויסוצקי, עם מנטה ומלפפון, וחיפשנו נואשות את הטעם המלפפוני. אם להיות כנים, טעמו (הטוב, דרך אגב) של התה אינו זהה לטעמו של תה מנטה רגיל, אבל קשה לסמן את גבולותיו של הטעם הנוסף. האם היינו יכולים לנחש שמדובר במלפפון? לא בטוח בכלל.

שורה תחתונה: נחמד, אבל בעיקר כקוריוז. 3 כוכבים.

מחיר: 14.90-27.70 שקלים.

ביסלי בטעם כנפיים לוהטות (יח``צ: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
ביסלי בטעם כנפיים לוהטות. נחמד אבל אפשר יותר | יח``צ: יחסי ציבור, יחסי ציבור

ביסלי בלאק בטעם כנפיים לוהטות ובלאק בורגר, אסם
איכשהו, בכל פעם שביסלי מוציאים מהדורה מיוחדת אנחנו יוצאים במחולות ובטוחים שהנה אנחנו מתקרבים ליום שבו גם לנו יהיו חטיפים בטעמים משוגעים כמו בחו"ל. הפעם הטעמים נשמעו לנו אמריקאיים במיוחד, מה שהוסיף וניפח את הציפיות. הבאסה היא שכמו תמיד, בסופו של דבר התוצאה התגלתה כסוג של ביסלי גריל קצת מוזר, בלי טעם מודגש של שום דבר. בטעם הכנפיים הלוהטות לא רק שלא הורגש שום קשר לכנפיים, הן גם בכלל לא היו לוהטות, לכל היותר מעט פיקנטיות, וגרסת ההמבורגר פשוט הרגישה כמו ביסלי גריל שקצת התפספס לו הטעם. אכזבה גדולה, למרות ההתלהבות הראשונית.

שורה תחתונה: תמשיכו לנסות. 2.5 כוכבים.

מחיר: 4-4.5 שקלים.

בן & ג'ריס קרמל מלוח (יח``צ: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
בן & ג'ריס קרמל מלוח. כמה חיכינו לטעם מוצלח וחדש, והנה הוא הגיע | יח``צ: יחסי ציבור, יחסי ציבור

בן אנד ג'ריס core קרמל מלוח
כבר הרבה זמן שמותג הגלידות האלמותי לא הצליח להרשים אותנו עם טעם חדש ומסעיר – הסדרה הטבעונית, למשל, הותירה אותנו מאוכזבים למדי – אבל אז הגיע הקרמל המלוח החדש וכבש אותנו בשניות כאילו כלום. לכאורה מדובר בגלידת שמנת עם פגישות אקראיות בקרם קרמל מלוח - לא משהו שאמור להיות מלהיב יתר על המידה. אבל הטעם הזה היה פנטסטי, בייחוד לחובבי השילוב מתוק ומלוח; הגלידה ניטרלית וטובה (בכל זאת בן אנד ג'ריס), קרם הקרמל המלוח מעולה, ולשני אלה מצטרפות נגיסות פריכות של עוגיות מעט מלוחות שנשזרו בתוך הגלידה והביאו אותה לכדי שלמות. מה שעוד טוב בטעם החדש הוא העובדה שהוא לא עמוס מדי בתוספות, ככה שבסופו של דבר הוא לא מתוק מדי. רק נקודה אחת לשיפור אחת: מהתוספות שכבר ישנן, ניתן היה לפנק בעוד.

שורה תחתונה: מתנו והגענו לגן עדן. 4.5 כוכבים.

מחיר מומלץ: 25.90 שקלים.

קונפיטורת תות עם פולי קקאו (יח``צ: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
קונפיטורת תות עם פולי קקאו. טוויסט מגניב לריבה הקלאסית | יח``צ: יחסי ציבור, יחסי ציבור

קונפיטורת תות עם פולי קקאו, יד מרדכי
אין עוררין על העובדה שריבת תות היא מהריבות החביבות ביותר על הישראלים ועל תושבי העולם בכלל. אי אפשר לעמוד בפני המחית האדומה המתקתקה והנהדרת הזאת. אבל ביד מרדכי הלכו והוסיפו לה פולי קקאו, לכבוד השבועות (מדובר במהדורה מוגבלת). מה נאמר? אנחנו לא יודעים מי האנשים שיעזו לרכוש אותה במקום את ריבת התות הקלאסית, אבל אם אתם הולכים על ריבה נוספת לחג טעם התות פולי קקאו החדש הוא בהחלט אופציה טובה. בעיקר כי מדובר כאן בטוויסט מגניב במיוחד - פולי הקקאו הם בעלי נוכחות מרירה מעט שממתנת את המתיקות הטבעית של ריבת התות והתוצאה הסופית מצוינת. בשורה התחתונה, אחלה ריבה, אבל לא במקום הטעם הקלאסי שמנצח מבחינתנו תמיד.

שורה תחתונה: אחלה ריבה. 4 כוכבים.

מחיר: 10.90 שקלים.

מילקי חריף (צילום: שלומי ארביב,  יחסי ציבור )
מילקי חריף. גם גדולים יעדיפו את הרגיל | צילום: שלומי ארביב, יחסי ציבור

מילקי חריף, שטראוס
בואו נדבר רגע על קהל יעד. אם אתם נדרשים לדמיין את קהל זוללי המילקי – איך אתם מדמיינים אותו? בעיקר ילדים, נכון? גג ילדים בנשמתם או מי שהיו ילדים בשנות השמונים ומאז לא יצאו מזה. אז אם קהל היעד הוא ילדים – מדוע שיוציאו בשטראוס מילקי עם נגיעות של פלפל צ'ילי? אנחנו, למרבה הצער, איננו ילדים כלל, ולכן המילקי החדש התאים לצרכינו. על פניו הוא הרגיש לנו כמו מילקי רגיל, על כל יתרונותיו וחסרונותיו, אלא שאז, חצי שנייה אחרי שהכפית יצאה מהפה, פתאום דהרה לכיווננו חריפות משמעותית למדי. לא עד כדי כוס מים (אגב, עדיף יוגורט. הרבה יותר יעיל), אבל בהחלט חריפות משמעותית. האם אהבנו את זה? ככה ככה. אנחנו בדעה שמילקי לא אמור לעשות לנו עוואנטות, הוא אמור להיות מילקי.

שורה תחתונה: יש בזה קטע, אבל אנחנו מעדיפים את המילקי שלנו רגיל. 3 כוכבים.

מחיר: 3.90 שקלים.

 

מארזי חסות חישתיל (צילום: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
מארזי חסות חישתיל. גם יפות וגם האריכו ימים | צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור


מחוץ לקופסה: מארזי חסות ועשבי תיבול הידרופוניים, חישתיל
אחת הדרכים המקוריות והיפות ביותר לקשט את המטבח היא להציב בו תבלינים טריים וירקות ירוקים חיים. לכן התלהבנו מאוד מהרעיון של טריו - מארז הידרופוני לגידול ביתי של ירקות ותבלינים. אממה, מהמארז עצמו נפטרנו די מהר היות שהוא לא היה עמיד במיוחד וגם לא במיוחד אסתטי. העברנו את החסות ועשבי התיבול לאגרטלים קטנים והם קישטו את המטבח באופן יפהפה וגם האריכו ימים מעט יותר מחסה סטנדרטית, שלא לדבר על עשבי התיבול, שברגיל מתים אצלנו בתוך ארבעה ימי עסקים לכל היותר. יופי של רעיון למי שרוצה לשלב בין עיצוב לאוכל.

מחיר: החל מ-30 שקלים.