זה לא כל יום שמפציע בשוק מעדן חלב חדש, אבל חדש באמת. גרסאות בטעמים מופרכים יותר ופחות יש ללא הרף, מחית הפירות נוטה לשנות את מיקומה מתחתית הגביע למעלה הגביע וחוזר חלילה, ועל ראשיהם של המעדנים השונים מבליחות תוספות שונות וארוזות בנפרד, מכדורוני שוקולד ועד גרנולה. אבל מעדן חלב חדש, מסוג חדש, שאנחנו באמת לא מכירים? זה לא קורה הרבה. אז עכשיו זה קרה.

מעדני חלב ואורז של מולר (צילום: סטודיו 0304, יחסי ציבור)
מתיקות מעודנת היא החיים. המעדנים החדשים | צילום: סטודיו 0304, יחסי ציבור

הכוונה היא למעדני האורז החדשים של מולר, שבעולם כבר משווקים זמן רב ואלינו מגיעים רק עכשיו. תאמרו - סוף סוף משהו לטבעונים. אז לא, לא מדובר במעדני אורז אלא במעדני חלב ואורז, כך שמי שחש מקופח יכול להמשיך בזה בכל הכוח. מה שכן, מדובר במעדן ששונה ממה שהכרנו עד היום, ולשמחתנו - בעיקר לטובה.

המעדנים החדשים של מולר מגיעים בכמה וכמה טעמים. אנחנו ניסינו את הרגיל (שהוא מעין וניל עדין), התות, הקרמל והתפוחים-קינמון (יש גם אגוזי לוז ושוקולד), ולכל מי שחושש שמדובר לא במעדן אלא בדייסה אנחנו יכולים לומר: זה נכון. מדובר בדייסת אורז שכזו, אבל וואללה, היא טעימה, וללא ספק משביעה יותר ממעדן חלב רגיל.

מולר חדש עם תות (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
תהיו חזקים. כשפותחים את הגביע, זה מה שרואים | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

הטעם הרגיל, "במתיקות עדינה", מצא חן בעינינו ממש. הוא אומנם דייסתי לעילא אבל טעים לגמרי, עם דוק ונילי ומתיקות שהיא בדיוק בדיוק מה שאדם רוצה בארוחת הבוקר שלו. האורז, שבהתחלה מרגיש לא טבעי במעדן חלב, מתברר עד מהרה כמתאים וחצי, והתחושה היא לא של סתם מעדן אלא באמת של ארוחה אמיתית (זערורית, אבל ארוחה).

מהטעמים האחרים שניסינו הכי אהבנו את הקרמל, קצת פחות מזה את התות והכי פחות את התפוחים בקינמון, אבל בסך הכל אף אחד מהטעמים לא גרם לנו לעקם פרצוף באופן נחרץ, וגם את אלה שאנחנו פחות אהבנו היו אחרים שאהבו יותר. אבל מכיוון שפטור בלא ביקורת לא ניתן - נציין לרעה את המראה של המעדנים החדשים, שהוא באופן צפוי דייסתי ולא אסתטי במיוחד. בולטים לרעה הטעמים שאינם הטבעי, שתמצית הטעם שבמקור כנראה מצויה בתחתיתם קצת התבלגנה בתלאות הדרך והשאירה אותנו עם מראה קצת עצוב.

מחיר: 4.50-5 שקלים לגביע.