הדקות שבהן סוללת המשקיעים של "הכרישים" טעמה את דברי המתיקה של חברת ספירוגר היו כל כך מתסכלות לצפייה, שלרגע הרגשנו שוב את מה שאנחנו חשים כמעט בכל פרק של "מאסטר שף": שהעיניים יוצאות לנו מהחורים, הפה מתמלא רוק ואנחנו לא מוכנים לעבור עוד דקה בלי לטעום את מה שאלה שבטלוויזיה טועמים.

אלא שבניגוד לתבשילים של "מאסטר שף", המתוקים של ספירוגר זמינים, למרבה השמחה, לכל אדם, וכך מצאנו את עצמנו זוללים שלל עוגות, עוגיות וממתקים של המותג וצוחקים בלב על המשקיעים, שטעמנו רק 2-3 סוגים. 

למי שלא צפה, מדובר במותג של מתוקים שלא רק שאין בהם תוספת של סוכר - הם גם ממועטי פחמימות, וזה בעצם מה שחשוב. ד"ר יהודית זליגמן, שעומדת מאחורי המותג, מעירה את תשומת ליבנו לעובדה הבסיסית אך החשובה שגם פחמימות מתפרקות בסופו של דבר לסוכר, ולכן לא פחות חשוב להקפיד על צריכה נמוכה שלהן במקרה של בעיות סוכר. בנוסף, רוב המוצרים נטולי הסוכר שאנחנו מכירים מפצים על החסך הזה בשלל מרכיבים אחרים ומזיקים לא פחות - ואילו המוצרים של ספירוגר בריאים מכף רגל ועד ראש, בעלי ערך גליקמי נמוך (שזה טוב לכל מי שבדיאטה) וחלקם גם ללא חיטה. בקיצור, פחמימות החוצה, ברוכים הבאים חלבונים וסיבים תזונתיים.

בראוניז שוקולד וקוקוס של ספירוגר (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
הבראוניז של ספירוגר. מצוינים | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

כל האמור לעיל טוב ויפה, אבל ידענו שעד שלא נטעם לא נוכל לקבל מושג אמיתי על המוצרים האלה. ראשונים ניסינו את הבראוניז (40 שקלים לחבילה), שנהנו משוקולדיות טעימה ומשכבה יפה של קוקוס והוכתרו כנהדרים. גם המראה שלהם היה מושך ביותר, ויכולנו לדמיין את עצמנו עוברים לתזונה של בראוניז כאלה, על אף שאיננו סוכרתיים. אחריהם באו מאפינס שוקולד קטנים וחמודים עם קישוט של תחליף בצק סוכר של החברה, גם הוא ללא סוכר מוסף (!), וגם הם הוכיחו שאפשר ליהנות מעוגות גם במסגרת של תזונה דלת פחמימות. כמובן שאם היו מעוטרים בגבעות של קצפת רכה ועוד קצת גנאש שוקולד היינו נהנים יותר, אבל כתערובת בחושה בסיסית הם בהחלט מוצלחים.

מאפינס שוקולד של ספירוגר (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
המאפינס. אפילו בצק הסוכר ללא תוספת סוכר! | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
עוגיות אגוזים ללא קמח חיטה, ספירוגר (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
עוגיות אגוזים. כמו בישקוטים - ללא קמח חיטה | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

בגזרת העוגיות ניסינו עוגיות אגוזים שבדיעבד גילינו שהן נטולות קמח חיטה (40 שקלים), שמבחינת מראה לא הפגיזו אבל בטעם הזכירו מאוד בישקוטים, ולא נפלו מהם בטעם או במרקם. כחובבי בישקוטים גדולים, שמחנו לצוות אותן לקפה שלנו ונהנינו מכל רגע. היו גם טראפלס שוקולד ואגוזי לוז (30 שקל ל-16 יחידות קטנות), שלנו הזכירו יותר כדורי שוקולד, שזכו לתגובות מעורבות אבל כולם הסכימו שאדם שנמנע ממתוקים יהיה לא פחות ממאושר לקנח איתם ארוחה, מעין עוגיות חמאה (35 שקלים) שהיו טעימות מאוד אף שלא מספיק פריכות לטעמנו, ורק אחרי הזלילה גילינו שאין בהן קמח חיטה, וגם עוגיות שוקולד רכות, שבלולי קינמון שקצת הרתיעו במראה אבל התגלו כטובים, רולדה ועוגת גבינה פירורים, שהייתה מאוד בסיסית אבל עשתה את העבודה. 

לכל המוטרדים מהשמנה - גם הקלוריות במוצרים של ספירוגר נמוכות יחסית למקביליהם בעולם האמיתי, לפעמים בעשרות רבות של אחוזים. אז נכון, בחלק מהמוצרים אפשר להרגיש איזו שונות - אבל למי שמקפיד על כללי תזונה נוקשים הם יכולים להוות הצלה אמיתית. אם רק היו שואלים אותנו, מצב שהיינו משקיעים בהם בעצמנו.

לפרטים והזמנות