משקה יוגורט דיאט 0% שומן, יופלה
מה יש לילדים עם בקבוקים קטנים, לא ברור. כנראה אותו הדבר כמו מה שיש לנו עם בקבוקים קטנים. הם פשוט עושים לנו את זה יותר, למרות תכולתם המצומצמת. אולי הם משדרים יותר יוקרה, אלוהים יודע. על כל פנים, מוצר בקבוקוני חדש פוקד בימים אלה את המדפים – משקה יוגורט דיאט של יופלה, 0 אחוזי שומן, שמגיע בבקבוקי 150 מ"ל בסגנון אקטימל. ליוגורט החדש שני טעמים – תות ומנגו-בננה – והוא נחמד מאוד, גם אם בלתי מפתיע משום בחינה. הילדים עטו על הבקבוקונים מיד, מה שגרם לנו לתהות על הדיסוננס שבין קהל היעד של המוצר (0 אחוז שומן? הכי נשים מבוגרות) לבין קהל היעד של האריזה (הכי ילדים). נו טוב, לפחות אין בזה ממתיקים מלאכותיים, גם משהו.

שורה תחתונה: עוד משקה יוגורט דיאטטי ונחמד. 3 כוכבים.

מחיר: כ-19 שקלים לאריזה של שישה בקבוקונים.

משקה יוגורט יופלה   (עיצוב: הדמייה: טופ טאצ' )
משקה יוגורט. קלוריות שמבוגרים רוצים, גודל שילדים אוהבים | עיצוב: הדמייה: טופ טאצ'


חטיפי קרקר כשר לפסח, אסם

בביס הראשון הרגשנו שלקרקרים החדשים והכשלפיים מבית אסם אין שום טעם. אולי רק קמצוץ, באמת בקטנה, כי בכל זאת מיד עם סיומו של האחד נמשכה ידנו לקחת אחד נוסף. בעודנו מהרהרים בנושא, פתאום שמנו לב שאנחנו לא מצליחים להפסיק לנשנש אותם. אז כן, הם יבשושיים, ובאמת אין להם הרבה טעם (למרבה המזל גם לא טעם של קמח מצה) – אבל הם ממכרים לגמרי, ועם קופסה של גבינה לבנה ליד, כנראה שבתוך דקות בודדות תחסלו את כל השקית. אופציה מצוינת לרגישים לגלוטן.

שורה תחתונה: מפתיעים לטובה. 4 כוכבים.

מחיר: כ-7 שקלים לשקית של 170 גרם.

אין תמונה
קרקר ללא גלוטן. מפתיע לטובה


פתית תירס ללא גלוטן, יוניליוור

בדומה לקרקרים מהפסקה הקודמת, גם הפתית על בסיס קמח תירס לא עשה עלינו יותר מדי רושם בהתחלה. צבעו היה צהוב כה עז וזוהר, ממש צ'יטוסי, שחשבנו ששום דבר טוב כבר לא ייצא מזה. אז תתפלאו, אבל יצא. הפתית על בסיס תירס הוא נחמד לגמרי, ולא נופל משאר הטעמים בקטגוריה. בהתחשב בזה שהוא גם כשר לפסח וגם נטול גלוטן – יש פה הישג לא קטן.

שורה תחתונה: מי שאוהב פתית יאהב גם את זה. 3.5 כוכבים.

מחיר: כ-17 שקלים ל-200 גרם.

אין תמונה
פתית מקמח תירס. חובבי הז'אנר יאהבו


גלידה משפחתית בטעם פיסטוק ומוקה, פלדמן

כבר המראה של גלידת הפיסטוק-מוקה באריזת 2 הליטר העצומה של פלדמן, עטופה בשכבת קרטון, כמו פעם, עשה לנו קוועץ' בלב. אנחנו זוכרים היטב את אריזות הגלידה האלה, שאינן חלק מחיינו כבר כמה עשורים טובים, והשתוקקנו לראות אם קסמן נותר בעינו. אז לכל המתעניינים, התשובה היא כן, ובגדול. טעם הפיסטוק היה נהדר והזכיר נשכחות. שום דבר שקרוב לגלידות האיטלקיות המפונפנות שהתרגלנו לצרוך בארץ, אלא פשוט גלידת פיסטוק במובן הכי ישראלי שיש. טעם המוקה, לעומת זאת, קיבל טוויסט חדשני בדמות נטיפי שוקולד ששובצו בו. הנטיפים אמנם אכזבו, גם בטעם וגם במרקם, אבל לא מספיק בשביל שנניח את הכפית מהיד.

שורה תחתונה: עשתה לנו את השבוע. 4.5 כוכבים

מחיר מומלץ: 28 שקלים לאריזת 2 ליטר.

אין תמונה
גלידה פיסטוק מוקה של פלדמן. התגעגענו אז באנו


ספירלי אורז, אסם

פסטת האורז החדשה של אסם פותרת הרבה בעיות להרבה אנשים: שומרי הכשרות בפסח שלא יכולים להעביר אפילו שבוע אחד מבלי לאכול פסטה, ויותר חשוב – הרגישים לגלוטן, שלא יכולים לאכול פסטה בכלל. הפסטה החדשה עשויה כולה מקמח אורז ומבשלים אותה בדיוק כמו פסטה רגילה – עם הרבה מים רותחים ומלח. בניגוד להוראות שעל האריזה, היא לא מוכנה תוך 10 דקות – אחרי 9 דקות במים היא כבר התרככה הרבה מעבר לדרגת האל-דנטה – אבל מילא. הפסטה עצמה טעימה למדי, ואפילו הזאטוט אהב וביקש עוד. למרות כל אלו יש לה שלושה חסרונות בולטים: היא מתקשה מאוד במקרר, יש בה כפול קלוריות מפסטה רגילה והיא מגיעה באריזה של 250 גרם בלבד.

בשורה התחתונה: למרות החסרונות, אנחנו לגמרי מפרגנים. 4 כוכבים.

מחיר: כ-6.5 שקלים לאריזה של 250 גרם.

אין תמונה
ספירלי - פסטה מקמח אורז. חדשות טובות לרגישים לגלוטן

לימונדה ורודה, לימונדה נענע, תפוזינה
מודים, אנחנו לא חסידים גדולים של משקאות ממותקים, בעיקר כאלו תעשייתיים. והנה בא עוד וידוי: אהבנו את הטעמים החדשים של תפוזינה, אפילו מאוד. למרות הצבעים הזרחניים והציפייה למשקה מתוק מדי, הופתענו לטובה. הלימונדה נענע אכן הייתה מאוד מתוקה, אבל בגדר הסביר, קצת סתמית, אבל מה כבר יש לחדש בתחום הלימונענע? הלימונדה הוורודה כבר הייתה שוס היסטרי, לא מתוקה מדי, עם טעם של קיץ ועם צבע ורוד מהמם שאנחנו רוצים להאמין שמגיע מפירות היער (שאגב, לא מאוד מורגשים בטעם). אפילו הגברים הגבריים ביותר בחבורה נהנו ממנה. אז על מה נלין?

בשורה התחתונה: מפתיע לטובה. 3.5 כוכבים.

מחיר: כ-5.90 שקלים לבקבוק של ליטר וחצי.

לימונדה של תפוזינה  (צילום: קית גלסמן,  יחסי ציבור )
לימונדה ורודה של תפוזינה. התאהבנו | צילום: קית גלסמן, יחסי ציבור


מילקי המון קצפת, שטראוס
כמו לקרמבו, גם למילקי יש אסכולות אכילה. יש כאלו שאוכלים קודם את הקצפת, יש כאלו שמהנדסים ביסים שיש בהם קצת קצפת וקצת שוקולד, יש אנשים נוראיים שמערבבים את הכל לקוצ'מוץ' אחד ויש אנשים כמונו, שאוהבים לשמור קצת קצפת לסוף. אנחנו מניחים שרוב מי שאוכל מילקי אוכל אותו בגלל הקצפת, אחרת למה לא לאכול סתם מעדן שוקולד? לכן למראה ההבטחה "המון קצפת" שמופיעה על האריזה, הלב שלנו עשה סלטה קטנה באוויר. אנחנו לא יודעים מה אתכם, אבל כשאומרים לנו "המון קצפת", אנחנו מצפים לה-מון קצפת. טכנית, יש שם יותר קצפת מהרגיל (40 אחוז במקום 23 ביחס לשוקולד), אבל בתור אנשי קצפת ציפינו ליותר.

שורה תחתונה: לא נבוא על סיפוקנו עד שלא יוציאו מילקי עם 20 אחוז שוקולד ו-80 אחוז קצפת. 3 כוכבים.

מחיר: כ-16.50 שקלים למארז של רביעייה.

חמאת שקדים ובוטנים (צילום: ג'נה שורט,  יחסי ציבור )
חמאת בוטנים איכותית של ראסטי. גילינו עולם | צילום: ג'נה שורט, יחסי ציבור

מחוץ לקופסה

ממרחים טבעיים של Rusty's
כל מי שאי פעם חי (או ביקר) בארצות הברית יודע שהאמריקאים אוהבים את חמאת השקדים שלהם משודרגת. זה אומר שמוצר שהוא 100 אחוז חמאת שקדים, כמו שמוכרים כאן בארץ, לא היה מאוד מצליח אצלם. אחרי שטעמנו את המוצרים של ראסטיז, אנחנו חושבים שאנחנו מתחילים לאמץ את הגישה הזאת. בזכות ראסטי'ז טעמנו לראשונה חמאת שקדים עם קוקוס, קקאו ומייפל אורגני, שהייתה עשירה בטירוף, עם טעם מאוד קוקוסי (לחובבי הז'אנר בלבד), ואפילו הפעוט ביקש ממנה עוד ועוד. אבל זה עוד כלום ליד חמאת הבוטנים והדבש, שהייתה ללא ספק חמאת הבוטנים הכי טובה שטעמנו. עשירה, עם שילוב מאוזן בין מתוק למלוח שקשה להפסיק לאכול בכפית. שני המוצרים כמובן כשרים לפסח.

בשורה התחתונה: איכותי ומעולה. 4 כוכבים לחמאת השקדים (רק בגלל המחיר), 5 לחמאת הבוטנים.

להשיג ברשת טבע קסטל, בחנויות ומעדניות נבחרות בארץ ובאתר.

מחיר: 40 שקלים לצנצנת של 200 גרם ממרח שקדים ו-21 שקלים לצנצנת של 200 גרם חמאת בוטנים.


שמן זית, ארץ
ארץ הוא מותג פרטי חדש של מוצרי גורמה ישראליים, שבשלב זה כולל שני מוצרים: שמן זית ורכז רימונים, שניהם כחול-לבן. אנחנו טעמנו את שמן הזית, ביצור הבוטיק המשפחתי של משק תמיר. השמן מופק מתערובת זיתים של נבאלי וברנע, מיוצר בכבישה קרה ובעל דרגת חומציות של 0.2-0.6%, מה שאומר, במילים אחרות, שהוא עדין עדין, ומתאים מאוד לתיבול סלטים ולנגיעות אחרונות של מנות לפני הגשה. החיסרון היחיד שלו הוא פיית המזיגה הגדולה מדי, שגרמה לנו לשפוך יותר מדי שמן בכל פעם שהשתמשנו בו.

בשורה התחתונה: שמן ישראלי עדין וטעים. 4 כוכבים.

מחיר: 44.90 לבקבוק של 750 מ"ל (במהלך החג הוא נמכר במחיר 29 שקלים), ברשת ספייסס ובמעדניות נבחרות.

 >> עוד קצת ודי: מתכונים כשרים לפסח
>> וגלילות מצה ותפוחי אדמה ממכרות במיוחד