הצרכנייה מלאת גילויים: הגעגועים לבייגל ניו יורקי אמיתי רק מתגברים אחרי הבייגל של רוזי'ס, מוצרים (כמו הפרשמייקר) שנראים מאוד מוזרים ומשווקים את עצמם כפטנט של יורדי ים יכולים להתגלות כשווים ביותר והדודות (גם אם הן לא מאמריקה) פשוט משחקות אותה. 

הפרש מייקר

אין תמונה
לא רק בספינה

הפרש מייקר הוא אביזר שנועד להתלבש על הסיר ולהפוך אותו למעין סיר לחץ. באמצעים די פשוטים הוא פשוט מקבע את המכסה לסיר ומונע לחלוטין מאדי הבישול לצאת החוצה.
בזכות הנעילה הזאת הפרשמייקר גם מאפשר לשנע את הסיר עם המכסה בלי שיפתח, כך שלמעשה ניתן להעביר תבשילים באוטו בלי כל חשש לדליפות ותאונות. פועל יוצא נוסף של הנעילה הוא שהיא מאפשרת בישול בתנאים של טלטלה – כמו בים סוער למשל.
משום מה, מכל התכונות והיתרונות של הפרשמייקר, בחרו היצרנים להדגיש ולהבליט על גבי האריזה דווקא את העניין הימי וחבל, הדבר גורם לפרשמייקר להיראות כמו גאדג'ט לבעלי יאכטות בלבד, והצרכן הרגיל שאינו יורד ים נוטה פשוט נוטה להתעלם מהמוצר.
למרות האיוולת שבאריזה מדובר דווקא בפטנט מאוד מוצלח. הפרשמייקר כפי שמובטח על האריזה, אכן אוטם את הסיר ומקצר את זמן הבישול - אורז מלא שבדרך כלל מתבשל אצלנו כ-35 דקות התבשל ב-25.הפרשמייקר גם הופך את הסיר לעמיד בטלטלות הנסיעה – תכונה שבעבור אמא שלי, שלפחות פעמיים בחודש משנעת סירים מלאים לבתים של הילדים, ומבלה כל נסיעה כזו בחרדה לשלום התבשילים המיטלטלים, (חרדה שהופכת את הנהיגה שלה לאיטית ולא בטוחה מהרגיל) היא לא פחות מפלא.
התפעול של הפרשמייקר גם הוא קל, האביזר המורכב משלושה חלקים : אטם סיליקון, קפיץ וגומיית בטיחות. מתלבש בקלות על הסיר, לא צריך כוח מיוחד או יכולות טכניות בשביל להלביש אותו ובונוס נוסף הוא שהאביזר מתאים למגוון רחב של סירים (לא רק לסירים קוטר מסוים).
החסרון היחיד של הפרשמייקר היא שבניגוד לסיר לחץ אמיתי אין שסתום שמווסת את האדים החוצה בהדרגה מה שאומר שכל פתיחה של הסיר בעודו חם כרוכה בסכנה שהאדים הלוהטים ישתחררו ויגרמו לכוויה (שמכל כוויות המטבח אין כואבת ממנה).
שורה תחתונה: מומלץ אבל מאוד בזהירות
מחיר: 59 ש"ח, להשיג בחנות היצרן, נחלת בנימין 147 תל אביב, טלפון: 03-5181142 , או באתר

בייגל קפואים של רוזיס

אין תמונה
לא ניו-יורקר אמיתי

רוזיס היא חברה שמשווקת דברי מאפה קפואים ברוח אמריקאית, לאחרונה הם השיקו קו של בייגלס אמריקאים : רגיל, בציפוי שומשום ומחיטה מלאה.
הבייגלס שמיוצרים מחומרים טבעיים בלבד וללא חומרים משמרים או צבעי מאכל, נמצאים במדף של הקפואים בסופר, לאחר הפשרה וחימום בתנור האפייה הם נוסו עם מגוון של מילויים. הבייגלס דומים בטעם לפרעצל שנמכרים בעגלות רחוב בניו יורק יותר מאשר לבייגל האמריקאי, התוך שלהם רך מאוד ומעט צמיגי והציפוי החיצוני מאוד פריך וקשה.
אם אתם חובבי בייגל, או מתגעגעים לניו יורק הבייגל של רוזי'ס יתנו לכם את התחושה של הדבר האמיתי אבל לא באמת יספקו לכם את מה שאתם צריכים. אם אתם מחפשים פתרונות מהירים לכריכים של הילדים, הצורה של הבייגל בטח תשמח אותם זמן מה אבל מבחינת הטעם עדיף להקפיא ולהפשיר לחמניות או לחם טריים שהטעם שלהם פחות תעשייתי ואחרי ההפשרה פחות ניכר בהם טעם הלוואי של ההקפאה.
בשורה התחתונה: רק מגבירים את הגעגועים לבייגל אמריקאי אמיתי
מחיר: 16 ש"ח לאריזה של 4

עוגיות סקיני ביקיס של דודות

עוגיות מתוקות סקיני ביקיס של מותג העוגיות דודות (יח``צ: שחר תמיר)
לא רק השוקולד | יח``צ: שחר תמיר

אחרי התחרות הקשה שהציבו עוגיות שמן הזית של דודות לעוגיות עבאדי האהובות, הדודות מסתערות על תחום העוגיות המתוקות עם "עוגיות הסקיני ביקיס", סדרה הכוללת ארבעה מוצרים שבכל אחד מהם משולבת תוספת אחרת: צימוקים ואגוזים, אגוזים ואוכמניות, שוקולד מריר ואגוזים או שקדים.
אומנם עוגיות הן לא הקיק שלי, אני מודה, אבל כשרעבים במיוחד ומחפשים נשנוש משביע, נראה לי שעדיפה עוגייה עם צימוקים ואגוזים על פני חטיף עתיר שומן וסוכרים לכן בחרתי לנסות קודם את הסקיני ביקיס עם הצימוקים. ובכן, חוץ מזה שהבטן הפסיקה לקרקר גם היה לי טעים מאוד, העוגיות דקיקות וקשות אך הן פריכות ביותר ולא מתוקות מדי. טעמן ביתי, הן מושלמות לאירוח, ועבור מי שאוהב לטבול עוגייה בתה – אין טובות מהן. חוץ מזה הילד, בן הארבע, חיסל שלוש במכה ואני התמוגגתי: גם לא מצופה שוקולד וגם טעים לו? נס.
טעמנו גם את הסקיני ביקיס (למה השם צריך להיות כל כך מסורבל?) עם השוקולד והאגוזים, שהיו טובות אבל עם טעם מעט פחות ביתי מאשר אלו עם הצימוקים. גם הן התחסלו בשניות וקצרו שבחים מכל הנסיינים.
בשורה התחתונה: הדודות שוב שיחקו אותה
מחיר: 16.90 שקל לאריזה של 150 גרם