לא יודעים איך זה קרה, אבל משהו בפרסומות של קפה ג'ו לקיץ 2013 עשה לנו את זה. היינו צעירים, היה לנו חם, שייק יוגורט על בסיס פירות העונה נשמע לנו בדיוק כמו מה שיעשה לנו טוב. שאלנו את המלצרית על איזה ממשקאות היוגורט של הקיץ היא הכי ממליצה, והיא אמרה שעל הגרנולה. מכיוון שעד כמה שידיעתנו משגת, גרנולה היא לא אחד מפירות הקיץ היותר מובהקים, המשכנו לנסות. "הפירות יער קצת חמוץ מדי לטעמי", אמרה המלצרות בכנות מפתיעה לטובה, וכך יצא שבחרנו את שייק המנגו והנענע.

שייק יוגורט עם מנגו ונענע, קפה ג'ו (צילום: שי אפגין,  יחסי ציבור )
שייקים חדשים בקפה ג'ו. אולי היינו צריכים לקחת את הגרנולה | צילום: שי אפגין, יחסי ציבור

למען הסר ספק, להגיד שהשייק החדש של ג'ו לא טעים יהיה שקר. להגיד שלא כיף לפגוש בו בעת שהשמש קופחת באכזריות על הפדחת – שקר נוסף. הוא קר מאוד והוא מתוק מאוד – שניים מאבות היסוד של השייק המוצלח. ובכל זאת, בשנת 2013 אנחנו מרשים לעצמנו לצפות מהשייקים שלנו ליותר.

ראשית, המראה. משייק מנגו ונענע היינו מצפים שיהיה או ירוק או כתום, והוא לא היה אף אחד מאלה. אם כבר, הצבע שלו הזכיר יותר מהכל מיונז. לא מוכנים לשפוט על פי המראה? אין בעיה. גם על אופיו של המשקה יש לנו מה להגיד: שייק היוגורט של ג'ו סמיך באופן כמעט פושע, מסתתרים בו מאות פצפוצי קרח קטנים, מהסוג שאי אפשר לסלוח עליו, וכאילו זה לא מספיק – הוא מותיר אותך עם פיסות קטנטנות של נענע תקועות בין השיניים (אנחנו לא רוצים לדמיין מה היה קורה אם היינו לוקחים את הגרנולה). חוויה קיצית מרעננת? Barely.

לסיום סיומת חיכה לנו בכוס גוש גדול וחיוור של מנגו קפוא ששרד את הבלנדר, שהוכיח לנו סופית שאת חוויית ה"הכנסנו לכם את הקיץ לכוס" נצטרך לחפש במקום אחר.

משקה יוגורט קפוא בתוספת מנגו ונענע, 20 שקלים.

>> מה חשבנו על הטעם החדש של השטוחים?
>> אקלרים: הלהיט הבא של הקונדיטורים