נביעות פלוס בטעם אשכוליות

אין תמונה
נביעות. מחדשים ימיהם כקדם

האפרסק והתפוח היו מעולים, הליים היה בסדר, הענבים לא משהו, והנה עוברים בסך מים בטעם חדש – והפעם אשכוליות. אז אנחנו שמחים להודיע שחזרה עטרה ליושנה, ומדובר באחלה טעם, ממש ברמה של שני הראשונים.

הנביעות החדש עדין וטעים, מרענן ממש, ומזכיר באיכויותיו (בטעם פחות) מים עם נענע וטיפונת לימון. בניגוד לענבים – את טעם האשכוליות המינימליזם הולם עד מאוד, והתחושה היא של משקה אמיתי, ולא של מים שנשפכה אליהם טיפת מיץ.

שורה תחתונה: מרענן ומצוין.
מחיר: 5-7 שקלים לבקבוק של חצי ליטר.

ביסלי חמוץ פיקנטי

אין תמונה
חמוץ, פיקנטי, משובח

חמוץ פיקנטי – נשמע כמו אלפי ביסלים שכבר ירדו לכם בגרון, לא? אז זהו, שלא. הטעם החדש (בינתיים במהדורת קיץ מוגבלת) הוא באמת טעם חדש, וטעים ומגניב מאוד. בניגוד לציפיותינו (אנחנו אנשים של כבדהו וחשדהו), הטעם החמוץ-פיקנטי לא מרגיש כמו ערבוב של הטעמים הקיימים, אלא עומד קוממיות בפני עצמו.

הפיקנטיות של הביסלי החדש היא עדינה, כלומר הוא לא חריף חלילה, והחמצמצות מעלה בזיכרון את הצ'יפס האנגלי המפורסם, בטעם salt and vinegar (מלח וחומץ), שחובבי חטיפים אמיתיים לנצח יכמהו לו בסתר לבם.

בסדרת החופש הגדול של ביסלי יש עוד שני טעמים, מעושן וטאקו, לדעתנו פחות מוצלחים.

שורה תחתונה: ראוי להצטרף לארסנל הטעמים הקבועים.
מחיר: 4.5 שקלים.

שניצל בנוסח ים תיכוני של טבעול

אין תמונה
זה ים-תיכוני זה?

זה שטבעול מצהירה שהיא חרטה על דגלה את קידום התזונה הנבונה ואורח החיים הבריא זה מאוד טרנדי ויפה, אבל זה בהחלט לא נותן לה את הזכות להתעטף באדרת הזאת על מנת לשווק לנו מוצרים לא מוצלחים. כמי שפעם היו מחכים בציפייה לעוד טוויסט מעניין על שניצל התירס, היום אנחנו בעיקר מרגישים שמהנדסי המזון נרדמו בשמירה.

בטח תשאלו מה ים תיכוני בשניצל החדש. אז מתברר שהוא בסך הכל שניצל תרד של טבעול שהושתלו בו כמה גרגירי חומוס הו-כה-ים-תיכוניים. ככזה אין בו שום חידוש, ויותר מזה – נוכחותם של החומוסים לא ברורה ואף גורעת מהטעם.

מה שעוד הטריד הוא העובדה שלראשונה הוחדרו למוצר סיבים פרוביוטיים. אנחנו יודעים שזה אמור להיות טוב לנו או משהו, אבל זאת לא אינפורמציה שעושה תיאבון. תנסו לגלגל קצת את המילה "סיבים" על הלשון, נראה אתכם אוכלים אחרי זה שניצל ים תיכוני.

שורה תחתונה: לא מוסיף, ואף גורע.
מחיר: 33.20 שקל.

ריבה על בסיס שמן זית

אין תמונה
ריבה ושמן זית. שילוב מעניין לאללה

LIVEO, רשת חנויות השמן זית ודברים-שקשורים-אליו, יצאה ביוזמה חדשה וברוכה: ריבות מבוססות שמן זית. במקום לעקם את האף, תנסו לראות את הצד החיובי: בריא, מיוחד, נורא ישראלי. אנחנו טעמנו את זאת עם התאנים והחומץ הבלסמי (כן, חומץ בלסמי, אין מה לעשות), וראינו כי טוב.

במקור ממליצים לשדך את ריבת התאנים לפטה כבד, וזה אמנם נשמע מתאים מאוד מאוד, אבל בהיעדר פטה בשכונה ניסינו אותה סתם כך, על טוסט. מבחינת הטעם לא היו לנו תלונות: ריבה מתוקה, טעימה, איכותית, שטעם שמן הזית לא מורגש בה בכלל, וגם הבלסמי משתלב בה בהרמוניה. מה שכן – המרקם די ביאס. לא ברור אם זה קשור לשמן הזית או לא, אבל מדובר בריבה דלילה יחסית, שמטפטפת הרבה יותר ממה שראוי לריבה.

שורה תחתונה: מעניין וטעים, אבל מאותגר מרקמית.
מחיר: 34 שקל לצנצנת של 250 גרם. להשיג בחנות LIVEO, שד' רוטשילד 21 פינת נחלת בנימין, תל אביב.