חומוס חריף, צבר (צילום: אימג'ארט,  יחסי ציבור )
חומוס חריף של צבר. לעיתים פיקנטי, לעיתים חריף | צילום: אימג'ארט, יחסי ציבור

חומוס חריף, צבר
בשנים האחרונות התחלנו לצרוך חריף בבית. זה התחיל בקטן, באופן מילולי, עם בקבוקון של טבסקו שאת טיפותיו טפטפנו בזהירות על הפיצה, המשיך בבקבוק סרירצ'ה ועבר לחריפים רציניים יותר כמו אריסה או פלפלי צ'ילי אדומים וירוקים שנחים אצלנו במקרר. מה שאנחנו רוצים להגיד פה, זה שכשראינו את החומוס החריף החדש של צבר ואבי לוי לא מאוד פחדנו מאימת החריף. לא פחדנו גם כשקראנו שזה מתכון סודי של לוי (חובב החריף) ושיש בו שילוב של כל מיני סוגים של פלפלים, שום ועשבי תיבול.

אז כן, זה חריף אם תהיתם אבל גם פיקנטי. נפרט: החומוס, שטעמו קצת שונה מהחומוס הרגיל של צבר ומזכיר יותר את ה"חומוס מסעדות" שלהם, משובץ בפלפלים חריפים שנותנים תוצאה פיקנטית ומתאימים למאותגרי החריף. המרכז מצד שני, זה כבר סיפור אחר ולוהט. כל הפלפלים והשום שדיברנו עליהם קודם, נמצאים בשיא להיטותם בשליכטה מרוכזת במרכז הקופסה, שרק האמיצים יכוונו את הפיתה לכיוונה.

בשורה התחתונה: חובבי החריף הקלים והקשים - כל אחד שנמצא על הקשת הזאת ימצא את עצמו בקופסת החומוס הזאת. 4 כוכבים.
מחיר מומלץ: 11-13 שקלים לאריזה של 400 גרם.

>> עוד חדשות ועדכונים - בפייסבוק שלנו

אין תמונה
ספלנדיד ניבס קקאו. נהדר

ספלנדיד קראנץ' ניבס קקאו, עלית
לפני התוכן, בואו נתהה רגע על הקנקן. בעלית מנסים למתג את ספלנדיד, מותג השוקולד האיכותי יותר שלהם, הכי רחוק משוקולד פרה שאפשר: השוקולד שבתמונה על האריזה נראה איכותי ומגרה, וחוץ מ"עלית" אין שם מילה עברית אחת. לדעתנו זה דווקא חבל – כי "שוקולד מריר עם שברי פולי קקאו" נשמע הרבה יותר נחמד מ"ניבס קקאו", שלא אומר כלום לחלק גדול מאתנו.

מבחינת הטעם, הספנדיד החדש באמת רחוק שנות אור מכל שוקולד פרה שאי פעם ניסיתם. השוקולד עצמו מריר ונפלא, עם 70 אחוז של מוצקי קקאו שמורגשים בכל ביס. הניבס – שברי הקקאו – מוסיפים פציחות למרקם והופכים את טבלת השוקולד הזו לפינוק איכותי במיוחד.

בשורה התחתונה: יש בארץ שוקולד מסחרי מעולה. 5 כוכבים.
מחיר מומלץ: 10.9 שקלים לחפיסה.

אין תמונה
פתיתים פלוס. לא הבנו את הפואנטה

פתיתים פלוס עדשים, אסם
לסדרת הפתיתים המשודרגים של אסם (עם בורגול, עם קמח מלא ועם ירקות) נוסף מוצר חדש – פתיתים עם עדשים. אם מגרסת הירקות נהנינו, וגם את הבורגול חיבבנו – הפעם אנחנו מרגישים שמדובר במוצר קצת מגוחך. קצת כמו להוסיף ויטמין C לקולה או לסוכריות טופי, ולשווק אותן כבריאות. למה זה צורם לנו כל כך דווקא הפעם? כי הבורגול נטמע היטב בין הפתיתים המוכנים, וכך גם הקמח המלא – בעוד שהעדשים, שהן בערך המאכל הכי בריא על הפלנטה, משדרות חריגות נוראה כשמשבצים אותן בין ערב רב של פחמימות ריקות. השאלה עכשיו היא אם המוצר הזה אשכרה יגרום לילדים סרבני עדשים לצרוך אותן בכל זאת. אם הוא יצליח – אנחנו לוקחים את כל הנאום הזה בחזרה.

שורה תחתונה: מוצר מטופש משהו, אבל אם הוא יצליח לדחוף לקטנטנים קטניות לגוף – דיינו. 3 כוכבים.
מחיר מומלץ: 5.30-5.60 לחבילה.

עוד באוכל טוב:

נאגטס אפויים, מאמא עוף (צילום: רונן מנגן,  יחסי ציבור )
נאגטס אפויים. עוברים עם מלא קטשופ | צילום: רונן מנגן, יחסי ציבור

נאגטס אפויים, מאמא עוף
אחרי השניצלים, מתרחבת מגמת הרק-לא-טיגון גם לנאגטס (שהם בעצם סוג של שניצלונים מעוצבים). התוצאה: נתחי עוף סבירים בהחלט, שאפשר לתת לילדים עם קצת פחות רגשות אשמה. אין מה לעשות, הטעם של הנאגטס האפויים לא מצליח להשתוות לזה של המטוגנים, אבל מכיוון שבכל מקרה הם נזללים עם תועפות של קטשופ – זה לגמרי לגמרי עובר.

שורה תחתונה: לוויתור על הטיגון יש מחיר, אבל לא כזה שאי אפשר לעמוד בו. 3 כוכבים.
מחיר: 25-34 שקלים לאריזה של 500 גרם.

אין תמונה
אגו רוקס בוטנים. הטעם המנצח מהצמד

אגו רוקס, כרמית
השילוב של פצפוצי אורז ושוקולד הופך את  סדרת ה'אגו רוקס' של כרמית לקלילה וחטיפית. ניסינו שני טעמים - אגוזי לוז ובוטנים מסוכרים - באחד זה עבד רע, השני דווקא הפתיע. באגוזי הלוז הקלילות של פצפוצי האורז הופכת את הטעם הממילא המתוק מדי לתעשייתי, עם טעם לוואי של משהו שנשכח על המדף. בגרסה עם הבוטנים לעומת זאת, הקלילות רק מרימה את כל העסק - השילוב המלוח-מתוק של הבוטנים והשוקולד מוצלח מאד, והעובדה שהוא נשאר קריספי ולא כבד הופכת את החטיף הזה לשדרוג של סניקרס, עד כדי כך.

בשורה התחתונה: כן לבוטנים המסוכרים (5 כוכבים), פחות לאגוזי לוז (2 כוכבים). שניהם ללא גלוטן אגב. 
מחיר: 9-10 שקלים לאריזה. 

אין תמונה
משקה שקדים ללא סוכר. הארדקור

משקה שקדים ללא סוכר, אלפרו
על פניו, משקה השקדים נטול הסוכר של אלפרו נשמע כמו זכייה בלוטו: יש בו רק 13 קלוריות ל-100 מ"ל, אין בו סוכר, הוא מכיל מעט מאוד פחמימות והוא גם דל בשומן, יש בו ויטמינים, הוא לא חלבי ויש לו טעם של שקדים. בפועל, זה חתיכת משקה הארדקוריסטי. אפילו הבריאותן במשפחה, זה שמוסיף חלב סויה נטול סוכר לקערת דוחן, אמר שהטעם של המשקה אינטנסיבי מדי עבורו. אז אם אתם טבעונים או רגישים ללקטוז שגם לא אוכלים סוכר – זה המוצר בשבילכם. אם אתם לא נופלים לקטגוריה הצרה הזאת, אנחנו פחות ממליצים.

בשורה התחתונה: פחות לשתייה, אולי יתאים יותר כתחליף לאפייה. 2 כוכבים.
מחיר: כ-14.90 לליטר.

משקה מוזג בטעם נענע וליים, שוופס
הנחת הבסיס של שוופס היא בסך הכל נכונה – אנשים אכן נוהגים להוסיף לסודה נענע, לימון ואפילו ליים בעונה, אבל הקשר בין ההנחה הזאת לבין המוצר החדש שלהם הוא קצת כמו לקנות קופסה של חומוס שמגיעה קומפלט עם הביצה, מוזר ולא טבעי. אי אפשר להגיד שזה לא מרענן, אבל בהחלט מרגישים שם את סירופ הטעם בכל שלוק ושלוק.


בשורה התחתונה: עדיף כבר לשים נענע וליים אמיתיים בסודה רגילה. 2 כוכבים.
מחיר: 8.90 לבקבוק של 1.5 ליטר. 

אין תמונה
מי קוקוס be. יכול להיות שייקח לכם קצת זמן להתרגל



מי קוקוס be
מי הקוקוס החדשים שהחלו לפקוד את מדפי רשתות השיווק הם משקה שיכול לקחת לכם זמן להתרגל אליו. הם לא מתוקים, לא מוגזים, לא מפנקים ולא מתחנפים. הם פשוט מי קוקוס – ככה, כמו שהם יוצאים מהפרי – ואנחנו פשוט מתים על זה. אין להם טעם עז של קוקוס, וגם טעם הקוקוס שיש להם הוא יותר של האגוז האמיתי ופחות של גרסאות הקוקוס הממותקות שאנחנו רגילים לפגוש. מבחינה בריאותית, המים האלה מכילים ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים, והם ידועים כחביבים על ספורטאים במיוחד. אנחנו איננו ספורטאים כלל, אבל אחרי טיפוס של קומה שלמה במדרגות נהנינו עד מאוד להרוות בהם את צמאוננו.

שורה תחתונה: מרווה, מרענן ואפילו בריא. לא מצאתם אותם בסופר הרגיל? נסו בחנויות הטבע.
מחיר: כ-10 שקלים לפחית של 520 מ"ל. 

אין תמונה
תבניות חד פעמיות עם נייר אפייה בילט אין. התפתחות מרטיטה

מחוץ לקופסה: תבניות חד פעמיות עם נייר אפייה בילט אין
הנה לכם מוצר פשוט ומוצלח, שלא ברור איך לא חשבו עליו קודם: תבנית חד פעמית, שנייר האפייה כבר מובנה בתוכה. מה כל כך מרגש בזה, אתם שואלים? ובכן, לדעתנו מדובר בהתפתחות מרטיטה בתחום התבניות החד פעמיות, ואנחנו נסביר: נכון שאת תבניות האלומיניום החד פעמיות צריך לשמן לפני ששופכים אליהן את הבלילה? ונכון שכשעושים את זה בדרך הישנה והטובה, עם חתיכה של חמאה או מרגרינה, התבנית מתקווצ'צ'ת ומתקפלת, ומקבלת בשנייה אחת לוק משומש ומבאס? אז עם המוצר החדש פשוט שופכים את הבלילה פנימה, מכניסים לתנור וזהו – התבנית נותרת בצורתה המקורית וזקופת הקומה. ולמה לא לרפד את התבנית לבד בנייר אפייה? כן, אפשר לעשות את זה, אבל איכשהו הוא אף פעם לא מתלבש עליה בצורה אסתטית וסימטרית, מה שגורם למאפה לצאת במראה ביתי, אבל במובן הרע.

אנחנו אפינו פשטידת ברוקולי באחת התבניות האלה, ולא התאכזבנו. אמנם בעת החיתוך הנייר מעטו נקרע, אבל ככה זה נייר אפייה.

המחיר: 5-10 שקלים לסט תבניות.
עוד פרטים באתר החברה המייצרת, Life Story.

 >> בפעם הקודמת מצאנו חטיף שאפשר לזלול ללא רגשות אשמה