תגובה בלתי נשלטת מתעוררת אצלנו כשאנחנו נתקלים בעוגיות השוקולד צ'יפס של מרבה. מהשנייה שהאריזה הכחולה צצה לנו מול העיניים אנחנו חשים אליה משיכה עזה, גם אם ישנן עוגיות יוקרתיות בסביבה. בקיצור, האהבה הנוסטלגית שלנו לעוגיות הללו (ידעתם שהן נמכרות בארץ כבר 25 שנים?) היא רבה, וזאת הסיבה שכשראינו שהן מגיעות לראשונה גם בצורת ממרח, נשמטה לנו הלסת.

הממרח החדש מכריז על עצמו כ"ממרח עם 37 אחוז עוגיות" ושוקולד בלגי, או בקיצור ממרח עוגיות שוקולד צ'יפס (יש גם גרסה קראנצ'ית, שכוללת גם שברי פולי קקאו) - מה שנשמע לנו כמו המוצר המדהים ביותר שאפשר להמציא. עד שטעמנו.

 עוגיות מרבה חדש  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב)
עוגיות מרבה חדש | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

אין דרך לתאר את ההתרשמות של כל מי שניסה את הממרח, מלבד המילה אכזבה. קשה. כשזה נוגע לעוגיות של מרבה אין אפשר להתווכח עם הפריכות הנעימה, הנוכחות המדויקת של השוקולד צ'יפס והשילוב הנפלא של האלמנטים האלה. הבאסה היא ששום דבר ממה שאנחנו אוהבים בעוגיות של מרבה לא נכח בממרחים.

הממרח החלק היה המאכזב יותר - ממרח מאוד מאוד מתוק, עם טעמים אנמיים מאוד של סוכר ולא הרבה מעבר לזה ונוכחות שומנית מאוד אינטנסיבית. העובדה שהרכיב הראשון ברשימת המרכיבים הוא שומן צמחי לא הוסיפה לרושם הכללי. האריזה אולי מתהדרת בציור של העוגיות האהובות, אבל שום דבר בממרח הזה לא באמת מזכיר אותן. גם הטועמים הרחמנים יותר סיכמו את החוויה ב"חמוד, אבל לא הייתי קונה את זה". 

הממרח הקראנצ'י היה טוב יותר, בעיקר כי הנוכחות של שברי פולי הקקאו תרמה פריכות נעימה שגיוונה את המרקם המשמים, וגם מרירות מבורכת בתוך תועפות הסוכר. 

ברשימת האופציות לשימוש בממרח הופיעו הצעות כמו תוספת לגלידה, אפיית עוגות ועוגיות או סתם אכילה עם כפית. כרגע, אם תשאלו אותנו, אף אחד מהנ"ל לא יקבל חיזוק אמיתי מהתוספת הזאת, והאמינו לנו - אנחנו אומרים את זה בעצב גדול.

ממרח עוגיות מרבה. 17-19 שקלים לצנצנת.