אולי גם אתם שמתם לב שלאחרונה נוספו מקררים לא מוכרים לחלק גדול מהקיוסקים והפיצוציות, ובהם משקאות אייס. מדובר במהלך חדש של גלידות שטראוס, שעשתה את המעשה הנבון והמתבקש ונכנסה לשוק הקפה הקר. המשמעות של זה, למרבה השמחה, היא שבשביל אייס קפה לא תצטרכו עוד להיכנס לאחת הרשתות הגדולות - הוא יחכה לכם ממש מתחת לבית, בעלות מומלצת של 12 שקלים (הקיוסקים, אגב, לא שמעו על ההמלצה הזו, וגובים 15 בלי להתבלבל).

אין תמונה
קפה זירו. רעיון מעולה, ביצוע שנוי במחלוקת

שמו של המוצר החדש הוא קפה זירו (אין קשר לקולה, בטח ובטח שלא קשר קלורי), ומדובר בשילוב די גאוני בין גלידה וקפה – קפה קרמי קר עם גבישי קרח, שאת חלקו שותים ואת חלקו האחר אוכלים בכפית. אז הכל טוב ויפה? ממש לא. למרות שחלק מהטועמים ראו בזירו פתרון מצוין לימים חמים, אחרים טענו שמדובר במשקה בינוני ומטה, שלא לומר כושל. הבאנו לכם שתי דעות, אחת מכל מחנה, עכשיו נסו לקבל את החלטה משלכם:

בעד

האייס קפה החדש מגיע בשלושה טעמים: אספרסו, קפוצ'ינו ומוקצ'ינו, כשהמוקצ'ינו הוא המומלץ והטעים שבהם. יש שם שילוב בין מרקם קרמי של גלידה ורעננות של גבישי קרח, עם נגיעות שוקולד. אמנם יש בו לא מעט קלוריות (כ-200 קלוריות ל-165 גרם), ומחירו לא ממש סימפטי לכיס הישראלי - אבל עדיין מדובר במוצר משתלם מאוד יחסית לאייס קפה של הרשתות. קפה זירו מצליח לעלות על האייס קפה הרגיל גם מבחינת הטעם, ולחלוטין סוגר את הפינה של תענוג מתוק באמצע החמסין. (מור קומפני)

נגד

"זה נראה מעולה", התלהבתי מכוסות הקפה הקר שהונחו במקרר משלהן במכולת ליד העבודה. "אתה ממליץ?", שאל חבר לעבודה את המוכר שנתפס מגמגם: "המלצתי אבל כבר היו כאלה שהתאכזבו". התעלמנו וניסינו בכל זאת: אייס קפה בטעם מוקצ'ינו בחום הזה, ועוד בעבור חובבי קפה מושבעים? רע זה בוודאי לא יכול להיות. אפילו המחיר המופקע של 15 שקלים לכוס קפה מוכן מראש, לא עמד בדרכנו. מיהרנו לאחוז בקש, והתחלנו לשאוב במרץ. הבטנו זה לזה בעיניים והרמנו גבה. אף אחד לא רצה להיות הראשון שאומר את אשר על לבו. רק כשנתקלנו בעיניו של קורבן נוסף של המשקה המתוק, מתוק מדי, ישוב על ספסל ומתבונן בנו במבט זקוק לתמיכה, הרשינו לעצמנו לשחרר את פרץ הצחוק. אחרי חמישה שלוקים במהלכם ניסינו בכוח לקבל תמורה עבור הכסף, לא יכולנו לשאת זאת יותר והשלכנו את הקפה לפח.

מכירים גלידות בינוניות? כאלו שלא רעות, אבל גם ללא ספק לא איכותיות במיוחד. מכירים את זה שברוב חזירותכם שמתם קצת יותר מדי בצלוחית, התחרטתם ואחרי שהמנה נמסה בחרתם בכל זאת להחזיר אותה להקפאה? הוסיפו לה כף גדושה של אבקת שוקולית שתמתיק את הגלידה אפילו יותר, והנה קיבלתם את הקפה הקר החדש.

האייס קפה שמכינים מאבקה ומוכרים בבתי הקפה אינו בריא, זה ידוע, אבל הוא לפחות טעים. בגלידות שטראוס צריכים להבין: אם הם מציעים קפה קר מוכן (רעיון נהדר, אגב), עליו להתהדר לפחות באחת משלוש התכונות – טעים, זול או דיאטטי. כי אי אפשר לשתות את כוס הקפה ולהשאיר אותה שלמה. (אלינור פוקס)

Café Zero של גלידות שטראוס. מחיר מומלץ: 12 שקלים.

>> קל ומרשים: טארט שושני נקטרינה
>> סלט קוסקוס עם לימון כבוש