אין תמונה
מילקי שייק. עכשיו אנחנו חכמים יותר

מילקי שייק, שטראוס

האמת היא שמעולם לא הבנו את אלה שמערבבים את המילקי שלהם לפני האכילה. תמיד הרגשנו שמדובר בבזבוז משווע של קצפת – הרי השוקולד משתלט בשנייה, אז מה כיף בזה? עד שבא המוצר החדש מבית מילקי והכריח אותנו להתעמת עם האופציה הזו – של ערבוב שתי השכבות – ואמנם עכשיו אנחנו מרגישים חכמים יותר.

קוראים לו "מילקי שייק", והוא פשוט מילקי שמיועד לשקשוק. יותר מזה, אין דרך לאכול אותו מבלי לשקשק קודם – והמתחכמים שניסו יצאו עם אצבע שרוטה (יש סוג של מכסה אלומיניום גם בתחתית הגביע, אבל הוא כנראה לא מיועד לפתיחה, כי הוא שורט בראב-ראבאק).

אז שקשקנו – והאמת היא שממש נהנינו. בניגוד למה שחשבנו כל החיים, גם אחרי הערבוב מרגישים את הקצפת היטב. גם במרקם, גם בשמנוניות, ואפילו בטעם. הבאסה היא שבשל המבנה המיוחד של הגביע (צר מלמעלה, רחב מלמטה) – אין דרך להגיע לכל הפינות הנסתרות, אפילו לא עם האצבע. לגרגרנים כמונו זה בעייתי.

שורה תחתונה: למדנו משהו. 4 כוכבים.

מחיר מומלץ: 4.60 שקלים ל-200 מ"ל.

אין תמונה
קמח רב דגנים. עושה יופי של לחם

קמח רב דגנים, סוגת

רק לפני שנים בודדות כל מי שידע מה זה שטיבל והטריח את עצמו לקנות קמח מיוחד ללחם נחשב לאופה מומחה. היום, למרבה הצער והשמחה, נוכחות הקמחים הייעודיים בסופר כל כך מאסיבית, שבשביל לקנות קמח רגיל צריך להתאמץ. סוגת הצטרפה לשוק הקמחים הייעודיים כבר לפני שנתיים, עם ארז קומרובסקי כפרזנטור, ולאחרונה השיקה שלושה קמחי פרימיום נוספים: רב דגנים, כוסמין וקמח לפסטה. אנחנו ניסינו את הרב דגנים, והלכנו צעד צעד אחרי המתכון של קומרובסקי על האריזה (טוב, הוספנו מלח. אבל זהו בערך). התוצאה הייתה לחם דחוס, שמרגישים בו את הבריאות בכל ביס, ובהחלט טעים וטוב. כשראינו את הרכיבים בכלל שמחנו: מסתבר שהוספנו לתזונה שלנו חיטה, כוסמין, שיפון, תירס, אורז ושיבולת שועל – כולם מלאים, לפחות חלקית.

שורה תחתונה: יופי של לחם יוצא מזה, רק אל תקשיבו לארז עם המלח. 4 כוכבים.

מחיר: 16 שקלים לקילו.

אין תמונה
משקה השקדים של אלפרו. את הילדים זה עבר בקלות

משקה שקדים, אלפרו

למרות חיבתנו לאוכלוסיית הרגישים ללקטוז, מעולם לא באמת הזדהינו עם גורלם. מעולם, עד לפני שבוע, אז התעוררנו לקול ילדים המשוועים למנת הקורנפלקס היומית, וחלב אין. בצר לנו פתחנו את משקה השקדים החדש של אלפרו, מזגנו ממנו אל קערות הדגנים של הזאטוטים והחזקנו אצבעות שיעבור בשלום. לאור המרקם ההרבה-יותר-מימי-מחלב דאגנו דאגה אמיתית, אבל הילדים שלקו את מזונם בהנאה, לגמו את שאריות משקה השקדים שנותר וביקשו עוד. כשניסינו בעצמנו להמיר את החלב במשקה החדש גילינו שזה בהחלט אפשרי (לא בקפה אבל כן בקורנפלקס, ואפילו סתם כך בכוס).

במשקה השקדים יש מים, סוכר ורק 2 אחוזים של ריכוז שקדים – אבל איכשהו מבחינה תזונתית הוא עושה יופי של עבודה (יותר סידן מבחלב רגיל), אז אין צורך לחשוש. לא מתים על שקדים? יש גם בטעם אגוזי לוז.

שורה תחתונה: פתרון טוב לטבעונים ולרגישים ללקטוז, וגם למי שסתם נתקע בלי חלב. 3.5 כוכבים.

מחיר מומלץ: 18 שקלים לליטר.

חרדל דיז'ון בטעמים (צילום: יוני רייף,  יחסי ציבור )
חרדל בטעמים. חריף וטוב, אבל למה עשבים? | צילום: יוני רייף, יחסי ציבור

חרדל דיז'ון בטעמים

חברת דיפלומט רוצה שנרגיש קצת יותר צרפתים בחיינו המתישים והמיוזעים, ומייבאת עבורנו לשם כך שני טעמים של חרדל דיז'ון – דבש ועשבי פרובנס (מה שנקרא "הרב דה פרובנס"), כי אם כבר צרפת אז עד הסוף.

חובבת חרדל שהיא גם פרנקופילית מלידה נקראה לבדוק את החרדלים החדשים, ואישרה בפה מלא ושמח שהם חריפים, עוקצניים וטובים. אנחנו, ערלי חך בכל הנוגע לחרדלי איכות, אהבנו את זה עם הדבש (למרות שהיה מעט מתוק מדי לטעמנו), ולטעם עשבי התיבול לא התחברנו בכלל. הלא, זה חרדל פה.

שורה תחתונה: חרדל איכותי, לחובבי הז'אנר. 3.5 כוכבים.

מחיר: 11 שקלים לצנצנת.

>> בשבוע שעבר טעמנו מעדן יוגורט שממש עשה לנו את זה
>> מתכונים מהספר החדש של מיקי שמו