סדרת השוקולדים החורפית של עלית

אין תמונה
פסק זמן. סחתיין על הגלילית בפנים

עלית מפציצה עם סדרת שוקולדים לחורף, חלקם חדשים לגמרי וחלקם מחודשים, כמעט כולם מבית הפרה. אז מה יש לנו שם? בגזרת הממולאים אפשר למצוא שני טעמים מוצלחים - שוקולד מריר במילוי קרם טראפל שוקולד ושוקולד חלב במילוי מוס אגוזים – ועוד שניים לא מהממים: שוקולד חלב במילוי קרם ברולה ושוקולד חלב במילוי קרם פנקוטה פיסטוק (משונה משונה משונה!).

חוץ מזה שדרגו בעלית כמה פרות ישנות ואהובות – מריר 60 אחוז, מריר עם אגוזים וחלב עם אגוזים. לשלושת אלה השינוי עשה רק טוב: הקוביות גדלו ונהיות בשרניות ושמחות יותר, מרקמן השתפר והתרכך, והחוויה הכללית נעשתה חיובית יותר ללא ספק.

הבטחה נוספת של עלית לחורף היא שוקולד לבן עם גרגירי קפה – טעם חדש ומעניין, שלמרבה הצער מעט מאכזב. אוהבי שוקולד אמיתיים לא נוהגים לתת צ'אנס לשוקולד לבן – ואפילו לא מזכים אותו בשם "שוקולד" – ויכול להיות שבצדק. הלבן עם שבבי הקפה לוקה במתיקות שאי אפשר לתאר, שכנראה באה לפצות על המרירות של הפולים, אבל בסופו של דבר רק מבאסת (ומעניקה בחילה למתמידים).

אחרונים חביבים מאוד הם הפסקי-זמן החדשים, מסדרת roll: יש שלושה כאלה, בטעמי אגוזים, לבן ומריר, והקטע של שלושתם הוא שבמקום ואפל יש בתוכם מעין גלילית עבה, פריכה ומהממת. הרעיון של ה- rollהוא לא פחות ממעולה, אם כי גם כאן יש טובים יותר וטובים פחות. אנחנו היינו מקטלגים את הלבן בפחות מוצלחים, את האגוזים באמצע ואת המריר בראשה הגאה של הפירמידה.

ואם אנחנו כבר כאן, עוד דבר קטן: הלוגו של עלית, למי שלא שם לב, לבש לאחרונה פנים חדשות והרבה פחות אטרקטיביות. זה הזמן לפנייה נרגשת מצד הצרכן הקטן: עלית-שטראוס יקרים, להבא תשתדלו בבקשה לא לפגוע לנו בצורה כזו ברוטאלית בהרגלים. זה מוציא אותנו מאיזון. תודה.

מחיר: פסק זמן – 4.80 שקל, טבלת שוקולד – 7.5 שקל.

דייסות קוואקר במגוון טעמים

אין תמונה
דייסת קוואקר. מכירים את האיש עם הכובע?

אחחח. כבר סיבה לאהוב את החורף. דייסת קוואקר מתוקה ומהבילה מול הטלוויזיה – ונקבל בשמחה את כל הסופות, הברקים והרעמים של העולם.
לחברת קוואקר, שבזכותה נקרא הקוואקר (כלומר שיבולת שועל) בשמו, יש מארזים של דייסות אינסטנט אישיות במגוון טעמים: ממייפל וסוכר חום, דרך תפוח עץ וקינמון ועד שמנת עם בננה או אפרסק. כל מארז מכיל 10 אריזות קטנות אישיות – שכל אחת מהן היא מנה. כל שנותר לכם לעשות הוא לערבב את תוכן השקית עם מים רותחים (או לחלופין להניח לו להתבשל עם חלב במיקרו) – והדייסה מוכנה.

אז היתרונות של הדייסה הזו הם שהיא טעימה נורא (בעיקר הבננה-שמנת והצימוקים-תבלינים – מומלץ פלוס!), שהיא בריאה להפליא (סיבים תזונתיים מפה ועד אמריקה) ושהיא מחממת את הלב והנשמה. החסרונות: לא זול (אזור ה-17 שקל לחבילה), לא מרזה (160 קלוריות לשקית, לא כולל החלב), ודוגרי – לא משביע כמו שאפשר היה לצפות. שקית אחת מניבה כמות דלה למדי, ואם להיות כנים – גם שתי שקיות ביחד לא תמיד מספיקות.

מחיר: 16.50-18.50 שקל לחבילה.

הופ לתנור: עופות טריים בתוספת רטבים

אין תמונה
הופ לתנור. לא כזה הופ

לזכותו של המותג של טבעוף ייאמר, ראש ובראשונה, שהסלוגן שלו לא משקר – הם באמת "יודעים לעשות את זה אחרת". בניגוד לעופות שאנחנו רגילים לצרוך, העופות של טבעוף נקיים מאנטיביוטיקה, ולמרבה הפלא התכונה הזו מורגשת בטעם היטב. בואו נגיד את זה ככה: העופות של טבעוף פשוט הרבה – הרבה – יותר טעימים מעופות רגילים של סופר. ברמת האין מה להשוות.

ולענייננו: מארזי טבעוף החדשים מציעים ערכות לעצלנים, הכוללות את העופות המשובחים בצירוף רטבים של אוליביה. 4 טעמים יש בסדרה: ירכיים ושוקיים ברוטב לימון, חטיפי פרגית ברוטב שום דבש, כנפיים ברוטב באפלו וחזה להקפצה ברוטב טריאקי. לטעמנו האישי שני הטעמים הראשונים מצוינים, השלישי טיפה פחות, ואת הרביעי כבר לא ממש אהבנו.

מה שכן – חייבים להודות על האמת: טעים טעים, אבל "הופ ולתנור" זה לא. מארז הירכיים ברוטב לימון מצריך בישול נפרד של תפוחי אדמה לפני ההכנסה לתנור, שלא לדבר על החזה להקפצה – שמצריך הכנה של מגוון ירקות, ואז הקפצה ממושכת בווק, לפי סדר המרכיבים. בקיצור – לעצלנים ממש זה לא, אבל לרעבים – בהחלט כן.

מחיר: 30 שקל לכנפיים, 40 לפרגית, 50 לירכיים והשוקיים ו-60 לחזה (שימו לב – המחירים לקילו, לא למארז).