אין תמונה
לחם שאור. ממש ממש טעים

לחם שאור, לחם הארץ
לחם ללא שמרים הוא לא דבר שבא ברגיל אל פינו. למעשה, רק המחשבה על כך גורמת לנו ליובש בפה וטעם חמצמץ ועבש על הלשון. אז לא – לא במקרה של לחם השאור החדש. מדובר בכיכר לחם משובחה, שלמרות שכולה קמח שיפון מלא, ושההתפחה היא על בסיס מחמצת בלבד – מצליחה להיות רכה, טעימה ומספקת לגמרי. נאזור אומץ ונאמר – לא פחות מלחמניית קייטנה לבנה. הילדים אמנם הסתייגו מהחמצמצות המחמצית – אבל המבוגרים, כולם, נהנו מאוד מאוד.

שורה תחתונה: הופתענו לטובה. 5 כוכבים.
מחיר: 15-17 שקלים לכיכר.

בואו לפייסבוק שלנו!

גבינה צהובה, גד (צילום: צביקה דור,  יחסי ציבור )
גבינה צהובה. קצת כמו של פעם | צילום: צביקה דור, יחסי ציבור

גבינה צהובה, גד
שוק הגבינות הצהובות ממשיך לשגשג, והפעם באדיבות מחלבות גד. ניסינו את הגבינה הצהובה החדשה של המחלבות (שאגב, מיוצרת בכלל בפולין), והיא מצאה חן בעינינו מאוד. הבדלים רבים בין שלל מותגי הגבנצ קשה למצוא, אבל בזו של גד בכל זאת הרגשנו שהיא מחזירה אותנו אחורה בזמן, לגבינה של ילדותנו – שהנתרן עדיין לא השתלט עליה סופית. גבינה עדינה, יהיו שיאמרו מעט תפלה – אבל לנו היא באה בול. 28 אחוזי שומן, להשיג באריזות של 200 גרם עד קילו, או במעדנייה.

שורה תחתונה: עדינה מהרגיל, טעימה מאוד. 4 כוכבים.
מחיר: בגד מבטיחים מחיר נמוך ב-10 אחוזים משל המתחרים.

מטבוחה, אחלה (צילום: שלומי ארביב,  יחסי ציבור )
מטבוחה. סבתא יכולה להירגע | צילום: שלומי ארביב, יחסי ציבור

מטבוחה, אחלה
כשטעמנו את המטבוחה החדשה מבית אחלה לרגע הרגשנו שבאמת יש פה בשורה: העגבניות הרגישו טריות, הטעם היה ביתי ולרגע חשבנו שהנה, נמצאה קופסת הפלסטיק שמצליחה לחקות את ידיה של הסבתא שמעולם לא הייתה לנו. אבל עם שוך הביס הבנו שטעינו טעות מרה. טעם הלוואי התעשייתי ממשפחת הסלט הטורקי לא נעדר גם מהמטבוחה הזאת – הוא פשוט מגיע באיחור של שנייה.

שורה תחתונה: קצת יותר טובה ממטבוחות אחרות – אבל עדיין תעשייתית לגמרי. 3 כוכבים.
מחיר: 9.90-14.30 שקלים.

עוד באוכל טוב:

 

אין תמונה
פרלינים. של ספלנדיד!

פרלינים ספלנדיד, עלית
כמה שפעם היינו מאושרים לקבל את הבונבוניירה של ספלנדיד – שכללה דפי שוקולד חלב ומריר דקים, עטופים אחד אחד – ככה היום היינו מתבאסים לקבל אחת כזו. אין מה לעשות, הסטנדרטים שלנו בשוקולד עלו לשחקים בעשורים האחרונים, והיום אנחנו מצפים למשהו קצת יותר מפנק. אז אנחנו שמחים לבשר לכם שספלנדיד השכילו לצעוד בקצב הזמן – והוציאו בונבוניירה חדשה, טעימה ומפנקת פי מיליון. שלושה סוגי פרלינים יש שם: מריר עם קרם אגוזים, חלב עם קרם אגוזים ושוקולד ומריר 70 אחוז עם טראפלס ואגוזי לוז. שלושתם טעימים מאוד ולא היו מביישים שום שולחן חג. הבעיה היחידה היא שכל הפרלינים, בכל הטעמים, נראים בדיוק אותו הדבר, מה שמעט מוריד מכבודם ומשווה להם לוק תעשייתי.

שורה תחתונה: טעים מאוד. 4 כוכבים.
מחיר: כ-39 שקלים.

מילקי קייק, שטראוס (צילום: סטודיו שטראוס,  יחסי ציבור )
מילקי קייק. לא מבינים את הקטע | צילום: סטודיו שטראוס, יחסי ציבור

מילקי קייק, שטראוס
ישראלים אוהבים מילקי. גם בשטראוס יודעים זאת היטב, ולכן המציאו את המילקי קייק – עוגה קטנה בטעם שוקולד, ממולאת בקציפה ובלי הרבה קשר למוצר המקורי, למעט הלוגו. המילקי קייק מזכירה באופן מובהק את עוגת הקינדר הנוסטלגית שהיו ששנאו אותה והיו שהעריצו, וגם את הגרסה המקומית של עלית שזכתה בזמנו לשם "יש". היא לא באמת טעימה (אבל כן סוגרת את הפינה של משהו מתוק), לא מזכירה מילקי אפילו קצת, ויש הרבה מאוד חטיפים מתוקים שהיינו מעדיפים לאכול לפניה.

שורה תחתונה: לחובבי עוגת קינדר ודומותיה בלבד. 2 כוכבים.
מחיר: 3 שקלים ליחידה, 11 שקלים למארז של 4 יחידות.

עוגיות קנטוצ'יני עם שוקולד צ'יפס ועוגיות אמרטי (צילום: סטודיו דרור כץ,  יחסי ציבור )
קנטוצ'יני ועוגיות אמרטי. לא רעות בכלל | צילום: סטודיו דרור כץ, יחסי ציבור

עוגיות קנטוצ'יני עם שוקולד צ'יפס ועוגיות אמרטי, Sapori siena
כשהעוגיות האלה נחתנו על שולחננו הרגשנו שמשקיעים בנו; בכל זאת – עוגיות איטלקיות אסליות עם כיתוב באיטלקית והכל. במציאות, הרגשתנו הוצדקה רק חלקית: מצד אחד: עוגיות הקנטוצ'יני (הביסקוויטים הקשים שאוכלים עם הקפה) היו קשות כמו שצריך ופריכות כמו שצריך, ובעוגיות האמרטי הורגש טעם חזק וטוב של שקדים (טוב, העוגייה מכילה 45 אחוז שלהם). מצד שני: הקנטוצ'יני שוקולד צ'יפס היו מתוקות הרבה יותר מדי, ועוגיות האמרטי היו רכות אך יבשות (היינו מקבלים רכות לטובת עסיסיות, אבל סתם ככה?), ועוד עניין שנוי במחלוקת – היה להן אפטר טייסט חזק מאוד של מרציפן. בתור חולי מרציפן זה בא לנו טוב, אבל אפילו אנחנו ידענו להגיד שזה מעט מוגזם.
כן אהבנו את העובדה שהביצים שבהן השתמשו הן ביצי חופש – כך צוין באופן בולט על האריזה. אם כבר רגשות אשם על כל המתוק הזה, לפחות מוסרית אנחנו מכוסים.

שורה תחתונה: לא רעות, לא מדהימות. 3 כוכבים לקנטוצ'יני שוקולד צ'יפס, 4 לאמרטי.
מחיר: 12.90 שקלים לאריזה.

אין תמונה
פיתה קראנצ' טפנד. חצי חבילה חוסלה על המקום

פיתה קראנצ' עם חיטה מלאה בטעם טפנד זיתים, שטראוס
"מי צריך עוד טעם של פיתה קראנצ'?" חשבנו לעצמנו בזמן שבחנו את האריזה של הטעם החדש, "ועוד טפנד זיתים?". 10 דקות אחר כך מפלס האריזה הצטמצם בחצי, אחרי שחיסלנו במרץ את שברי הפיתה תוך מלמול "יו, זה דווקא טעים". הטעם החדש לא מעולה כמו הבאגט קראנצ', אבל הוא בהחלט מוצלח מאוד – והוא גם אפוי ולא מטוגן, שזה מגניב.

בשורה התחתונה: יו, זה דווקא טעים. 4 כוכבים.
מחיר: כ-12.50 שקלים ל-300 גרם.

אין תמונה
מיץ ליים. אם ממש ממש צריך

מיץ לימון טבעי ומיץ ליים, יד מרדכי
נכון שבתכניות בישול תמיד אומרים לנו לעולם לא להשתמש במיץ לימון משומר? אז הקשבנו להם ומעולם לא השתמשנו בכזה. בגלל האזהרה הגורפת הזאת גם ניגשנו בחשש אל שני המוצרים החדשים של יד מרדכי – מיץ לימון ומיץ ליים בבקבוק – ורחרחנו אותם בחשדנות. נאמר לזכותם לפני הכל שמיץ הלימון שלהם הוא 100 אחוז טבעי, מה שאומר שמדובר על מיץ מלימונים אמיתיים (וזהו) שעובר פסטור. הטעם שלו היה לא רע, אבל עשה לנו חשק לערבב אותו עם מים וסוכר ולהכין מיץ, ולא ממש לתבל בו את הסלט. מיץ הליים מהצד השני, שעשוי ממים ותרכיז, הרגיש לנו הרבה יותר מדי סינתטי.

בשורה התחתונה: כמובן שהמקור מן הטבע עדיף, אבל אנחנו מניחים שאלו פתרונות יצירתיים לשעת חירום (במיוחד במקרה של הליים, שהוא עונתי לחלוטין). 2.5 כוכבים.
מחיר: 7.90 שקלים לבקבוק של 250 מ"ל.

>> והנה המוצרים הקודמים שבדקנו