ארטיקים Milk Bar של פלדמן

אין תמונה
הארטיקים של פלדמן. לא מכבידים

בישיבה על החוף בתחילתו של קיץ מהביל כל מה שהתחשק לנו היה ארטיק שמנת טוב, אבל לא טוב מדי. מה זאת אומרת? כזה שיסגור לנו פינה, אבל לא יתיישב בבטן כמו ארוחת שש מנות שלמה ויעיב עליה לחמש השעות הקרובות. היה לנו ברור שמגנום זה לא יהיה –ביום כל כך חם קשה לאכול שלגון שלוקח את עצמו עד כדי כך ברצינות. רצינו משהו צנוע יותר.

רצינו – וקיבלנו. Milk Bar היא סדרת השלגונים החדשה של פלדמן, הנושאת 4 טעמים: פקאן ומייפל פאדג', וניל טופי פאדג', וניל ושוקולד פאדג' והוואי פקאן. אל תטעו – השמות אולי נשמעים כבדים, אבל הארטיקים כלל אינם כאלה: המייפל, הטופי, השוקולד פאדג' וסירופ השוקולד רק נותנים טאץ' מתקתק ועדין, שמשדרג את הגלידה השמנתית.

שורה תחתונה: ארטיק מוצלח, שעושה את העבודה בצניעות הראויה.
מחיר:
9 שקלים ליחידה

ג'ויה: גלידות פרימיום משמנת אמיתית

אין תמונה
ג'ויה. מכניסה את השמנת לקרטון

עם החום שהולך עכשיו בחוץ, כשאנחנו רואים גלידה אין לנו עניין לאכול אותה – אנחנו פשוט רוצים לעבור לגור בתוכה. בנסטלה כנראה שמעו לשוועתנו, והוציאו את ג'ויה, סדרת גלידות פרימיום משמנת אמיתית. האמת, לאור ההתרבות הבלתי נשלטת של הגלידריות האיכותיות באזורנו, היה זה אך טבעי להכניס את השמנת לקרטון ולשלוח אותה לפריזר הביתי שלנו.

מדגימה של שלושה טעמים שונים (מתוך שבעה בסדרה), השדרוג בהחלט מורגש. הגלידה רכה ועשירה, גם אם לא מפנקת כמו זו של גלידרייה איכותית. מבין הטעמים שדגמנו, הפירות האדומים היו טעימים אבל קצת גלידתיים מדי, המייפל היה סתמי ואילו השוקולד היה מפנק - חבל רק שאגוזי הלוז היו קצת עבשים.

שורה תחתונה: טעים ומצנן, אבל יש מקום לשיפור.
מחיר:
28 שקלים לאריזת 700 מ"ל.

טירמיסו של וילי פוד

אין תמונה
טירמיסו. הלמטה קצת מבאס

כשניגשים לקינוח מהסופר, אי אפשר שלא לעשות את זה בחשדנות. מה הסיכוי שבלילת החומרים המייצבים והמשמרים, שישבה במקרר שבועיים, תיתן את אותה תמורה שתקבלו מחומרים טריים שהוכנו באהבה על ידי השף, או לפחות בן הזוג המפנק? מצד שני, לפעמים בא לנו לנשנש משהו מתוק בלי לעמוד שעה במטבח, כך שצריך לדעת להסתפק במה שיש.

הטירמיסו של וילי פוד נמצא בדיוק בטווח המתבקש. הוא מתוק, טעים ונעים במידה, אבל מספיק רחוק מטירמיסו אותנטי בשביל שלא תתבלבלו. הקציפה וזיגוג הקקאו שמעליה מספקים את הסחורה, אבל הנפילה מגיעה למטה - במקום ביסקוטים, המנה יושבת על שכבת עוגה ספוגית שלא הרוויחה הרבה מההמתנה הארוכה בתוך פלסטיק. בסך הכל, פשרה הוגנת לערב ביתי.

שורה תחתונה: טעים, בגבולות הז'אנר.
מחיר: 15 שקלים לזוג.

* * * * *

+ אהבנו: סוכרלוז נוזלי של מרמולייט. נכון שאייסקפה הוא משקה שהרבה יותר אוהב סוכר מסוכרזית, אבל אנחנו הרי לא יכולים להרשות לעצמנו – אז לפחות שלא ייתקעו לנו פירורי סוכרזית על הלשון. 30 שקל ל-200 מ"ל

- לא אהבנו: משקה אנרגיה BLU עם וודקה. הרעיון: לחסוך את הערבוב בין משקה האנרגיה לבין הוודקה. המצב בשטח: לא מרגישים את הוודקה. למעשה, זה מרגיש כמו משקה אנרגיה שמשהו לא טוב קרה לו. 12 שקל לפחית

 >> ואיך הקוטג' 12 אחוז?