מאז הגעתו של הביסלי בטעם ווסאבי, לא נולד טעם ביסלי שהצליח לגרום לנו להתרגש. היה משהו בחריפות הממכרת של הווסאבי, שפשוט קלע בול ביחד עם הפריכות של הביסלי, והצליח להשתלב בסדרת טעמי הביסלי שאנחנו משתוקקים אליהם (אגב, כמה מהטעמים המקוריים בהחלט משתייכים לקבוצה הזאת, אלה רק הטעמים החדשים שמתקשים להיכנס אליה).

מתכונים לראש השנה

בימים אלה יצא לשוק ביסלי חדש בטעם גבינה, שמנסה לעורר את התלהבות הצרכנים. אף שביסלי במהותו הוא פסטה מטוגנת, ואין משהו שהולך טוב עם פסטה כמו גבינה, אנחנו היינו קצת סקפטיים אל מול המארז החדש. כמה סקפטיים? מוזמנים לצפות במבחן הטעימה המלא:

עולמות חטיפי הגבינה מחלקים את זוללי החטיפים לשניים. יש כאלה שממש אוהבים חטיפים בטעם גבינה, אפילו שהם לרוב מאוד תעשייתיים ובוטים בטעמם (מישהו אמר צ'יטוס?), ומן הצד השני ישנם אלה שלא יכולים להריח את ריח ציפוי הגבינה התעשייתי העז. אני אישית דווקא מחבבת חטיפי גבינה תעשייתיים למיניהם, וזה משמעותי בהקשר של הביסלי החדש כי עם פתיחת האריזה מתפשט בחלל ריח עוצמתי של גבינה תעשייתית, בדיוק כמו במקרה של צ'יטוס ודומיו. ככה שאם אתם לא אוהבים את הז'אנר, הימנעו מלכתחילה.

ביסלי גבינה חדש  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
ביס מביסלי מישהו? | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

אז איך זה ביסלי בטעם גבינה?

בשורה התחתונה, לא רע בכלל. הביסלי פריך מאוד, טעם הגבינה מובחן, ובסך הכל מדובר בטעם מעודן יחסית לביסלי - ובכל זאת כזה שגורם לך לרצות עוד ממנו, שזה המבחן האולטימטיבי של כל חטיף. חשוב להגיד שטעם הגבינה מזכיר את זה של חטיפים כמו צ'יטוס אבל הוא פחות בוטה מהם באופן משמעותי. 

האם מדובר בטעם שיכבוש את לבבות חובבי הביסלי? כנראה שלא ממש, אלא אם כן הם ממש משוגעים על חטיפי גבינה (ובמקרה הזה יש חטיפי גבינה מספקים וגבינתיים בהרבה מהביסלי). הוא נחמד ומהנה, אבל לא מספיק מרגש או מעניין. אז בפעם הבאה מול המדף נלך כנראה על אחד הטעמים הוותיקים, שהם עדיין בלתי מנוצחים, ובליבנו נמשיך להתגעגע לאהובנו הביסלי ווסאבי.