שקשוקה דלת קלוריות (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
השקשוקה שלנו. קצת פחות "מזרחית" | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לקט לשקשוקה, סנפרוסט

אחרי הלקט לפסטה, הלקט להקפצה והלקט למרק גילו בסנפרוסט את פוטנציאל הלקט לשקשוקה – ואנחנו מודים ומתוודים שמימשו אותו עד תום. ערכת השקשוקה החדשה כוללת ירקות קפואים (עגבניות, בצל ופלפלים) ושקית של ציר לתיבול, ולרעב העצל נותר רק להוסיף מים וקצת שמן, לבשל רבע שעה ולשבור פנימה ביצים.

אז פתחנו את השקית ועשינו בדיוק מה שכתוב על האריזה: הוספנו מים, בכמות שנראתה לנו הרבה יותר מדי גדולה אבל התגלתה כבדיוקית, רוקנו פנימה את שקיות התיבול והנחנו על האש. את הביצים בישלנו בערך עשירית מהזמן הנקוב על האריזה – בכל זאת, אנחנו מעדיפים אותן עם נשמה באפן – והתוצאה הייתה יותר ממשביעת רצון. בדרך כלל אנחנו אוהבים את השקשוקה שלנו בתיבול קצת פחות "מזרחי", אבל בסך הכל, יחסית לאוכל חצי-מוכן – התוצאה ממש ממש טובה. מה שכן, כשאנחנו מכינים שקשוקה בבית אנחנו דואגים להיפטר מהעוקצים של העגבניות. הלוואי שגם בסנפרוסט יעשו את זה בשבילנו.

שורה תחתונה: אחלה שקשוקה. 4.5 כוכבים.

מחיר מומלץ: 22-24 שקלים.

לקט לשקשוקה, סנפרוסט (צילום: סטודיו יסמין ואריה,  יחסי ציבור )
לקט לשקשוקה. במקרה הכינותי מראש (ויצא לי טעים) | צילום: סטודיו יסמין ואריה, יחסי ציבור

מגנום Black & Pink

אוי, כמה שמענו על המגנומים החדשים עוד לפני שנתנו בהם ביס אחד. מילים כמו מדהים, כבד, חבל על הכסף, מעולה ועוד רק בלבלו אותנו עוד יותר, ואנחנו חייבים להגיד שהגענו אל המוצר החדש ללא ציפיות בכלל.

ובכן, שני השלגונים החדשים טעימים מאוד, עם יתרון לשלגון הוורוד. ה-Pink, בטעם פירות יער בציפוי שוקולד חלב ועם ריפל בטעם פטל, הוא שלגון מעולה למי שלא אוהב אותם כבדים, אלא רעננים עם מנעד טעמים חמצמץ. יש בו קצת מתיקות, קצת חמיצות ואפילו עוד יותר קצת שוקולדיות. השוקולד בא לידי ביטוי רק במעטה הדקיק והפנימי של הציפוי, וזה בדיוק מספיק כדי לאזן את כל הפירותיות הזאת.

ה-Black, מהצד השני, נמצא על הצד הכבד והמריר של הסקאלה. שלגון בטעם וניל בציפוי שוקולד מריר עם ריפל בטעם אספרסו. אין דרך אחרת לתאר זאת – ציפוי השוקולד מר, אבל מר במובן הטוב של המילה, כזה שחובבי השוקולד המריר 70 אחוזי קקאו וצפונה יזדהו איתו. גלידת הווניל מאזנת את המרירות של המעטה באופן מוצלח, אבל הריפל בטעם אספרסו כמעט ולא מורגש בגלל הדומיננטיות של הציפוי. החצי השני, שעמו חלקנו את השלגון, טען שיש רגעים שהשלגון מר מדי. אנחנו דווקא אהבנו.

מה שקצת גרם לנו להרים גבה הייתה האזהרה בחלק הקדמי של העטיפה, שהתריעה על תכולת קפאין גבוהה מהרגיל. כמה קפאין כבר יכול להיות בארטיק? איפשהו באמצע השלגון הסתכלנו גם באותיות הקטנות שבצד האחורי של האריזה וגילנו שהוא לא מומלץ לנשים בהריון וילדים מתחת לגיל 12. מלחיץ.

שורה תחתונה: 4 כוכבים לפינק, 3 כוכבים לבלאק, ורק בגלל העניין עם הקפאין.

מחיר מומלץ: 10 שקלים לשלגון, 28 שקלים למאגדת של 5 יחידות בגודל מיני (כמו כל המגנומים האחרים).

אין תמונה
קצת מלחיץ, אבל טעים לאללה. המגנומים החדשים

מיני כריות, תלמה

הדור הבא של מותג דגני הבוקר של תלמה נחת בפיצוץ רועש על המדפים לפני כשבועיים, מלווה בפרסומת שעוררה סערה רבתי. אבל לא באנו לדבר על הפרסומת (למרות שיש לנו הרבה מה להגיד עליה) אלא על המוצר עצמו. אז בואו נשים את הקלפים על השולחן: לא היינו קוראים לכריות דגני בוקר, אלא ממתק במלוא מובן המילה (אם נדקדק יש בהן 460 קלוריות ל-100 גרם ומינונים מכובדים של נתרן, פחמימות ושומן). אבל מה, ממתק מוצלח. תלמה הקטינו בחצי את הכרית, מה שיוצר חטיף בגודל מצוין לנשנוש או אכילה בכפית, לטובת הילדים שההורים שלהם מכניסים את הממתק הזה הביתה. אנחנו נהנינו מאוד לנשנש את המיני כריות בצלוחית בלי כלום, אבל כשאכלנו אותם עם חלב חשנו בכבדות המוכרת שהקשתה עלינו לסיים מהצלחת.

בשורה התחתונה: קטן, טעים על יבש ומושחת. 4 כוכבים.

מחיר מומלץ: מחיר השקה של 19.90 שקלים לאריזה של 500 גרם.

אין תמונה
מיני כריות. יופי של ממתק

לחם כפרי ללא סוכר וללא גלוטן, גרין לייט

אם אתם רגישים לגלוטן אתם כבר בטח מכירים את ליין המוצרים של גרין לייט, ואם לא – ממש מוטב שתכירו. אחרי כדורי השוקולד והעוגיות המרוקאיות, שאהבנו במיוחד, לאחרונה השיקו בגרין לייט כוכב חדש בדמות לחם כפרי ללא גלוטן וללא סוכר. באופן מפתיע הלחם מצטיין במרקם אוורירי, לא עוגתי ולא כבד, ובמיוחד כיף לפגוש בו את גרעיני הפשתן העדינים, המאפיינים לחמים כפריים בשוק המאפים הרגילים.

שורה תחתונה: טעים בצורה בלתי רגילה יחסית ללחמים ללא גלוטן. אפילו המחיר סביר ביחס לכמות. 5 כוכבים.

מחיר מומלץ: 22 שקלים.

אין תמונה
הלחם הכפרי של גרין לייט. בלי סוכר, בלי גלוטן ובכל זאת ממש טעים

משקה ונילה, יטבתה

כשהילד הצהיר בריש גלי שהוא יותר אוהב את השוקו הלבן מאשר את החום – הבנו סופית שיש כאן סוג של מהפכה. הוונילה החדש של יטבתה (להלן השוקו הלבן) הוא משקה וניל הכי פשוט שיש, ובכל זאת הוא טעים ומשמח, בעיקר את הזאטוטים שבינינו. הוא מתוק כמו שוקו, אבל מרגיש קליל יותר, אולי בזכות הצבע אבל נראה שלא רק. הטעם, באופן בלתי מפתיע, אינו של מקל וניל ממדגסקר אלא יותר של מעדן בטעם וניל, אבל זה עובר, ועובר בכיף.

שורה תחתונה: יופי של המצאה, שוקו לבן. 4 כוכבים.

מחיר מומלץ: 12 שקלים לבקבוק של ליטר.

אין תמונה
משקה ונילה. השוקו החדש
>> והנה הגלידות החדשות מהשבוע שעבר
>> צ'יפס במיקרו. אתם חייבים לנסות את זה בבית