מאז שרשת גולדה סחפה אי שם לפני כשנתיים את ישראל במגפת הבייגלה המלוח, אנחנו רואים את הטעם הזה בכל מקום. רק משחת שיניים בטעם קרם בייגלה מלוח עדיין לא יצאה לשוק, אבל חכו, אולי גם זה עוד יקרה.

כך או כך, תלמה יצאה כעת במהדורה מוגבלת שמתמקדת גם היא בטעם הבייגלה המלוח (צפו במבחן הטעימה לראות מה חשבנו, ועקבו לעוד מבחנים), הפעם: כריות במילוי קרם בייגלה מלוח. מוצר שכבר הספיק לעשות הרבה רעש בקרב קהילת הצרכנים וחובבי דגני הבוקר בארץ, בייחוד בזכות המינוח הבעייתי "מהדורה מוגבלת", שלמעשה לא מחייב את היצרן יותר מדי, אבל גורם להתלהבות ורצון להשיג את המוצר מהר בטרם ייגמר.

כריות קרם בייגלה מלוח ממולאות בקרם שלטענת תלמה כולל גם שברי בייגלה טחונים ומשלב בין מתיקות למליחות במלית של אותן כריות מוכרות. לפחות פעם בשנה יוצאים בכריות בטעם חדש, ומבחינתנו, אף אחד מהטעמים עד כה לא היה מרגש במיוחד, ובוודאי לא מצליח לגבור על כריות נוגט קלאסיות.

לפני שנעסוק בטעם עצמו, נעסוק בשאלה הגדולה יותר: האם לא כל בייגלה הוא מעצם הגדרתו מלוח? ולמה צריך לציין שקרם הבייגלה הוא מלוח, כשלמעשה דווקא קרם בייגלה מתוק הוא הוא ה-חידוש לעומת בייגלה מלוח בטעמו המקורי כמו שהוא? אולי אנחנו בכלל שוגים בתכלית בכל מה שקשור להגדרת הטעם הזה מהתחלה?

אז איך הטעם?

יש שני סוגים של אנשים: כאלה שאוכלים כריות כחטיף, בלי חלב ובלי תוספות; וכאלה שנהנים מהן כדגני בוקר. נתחיל מהמבחן של כריות כחטיף. כשהן נאכלות ללא חלב, כריות הבייגלה המלוח למעשה לא מסגירות בשום שלב את העובדה שיש בהן ולו שביב בייגלה או טעם שקשור לבייגלה. אם הייתם אומרים לנו שזה פשוט קרם סוכר, זה היה נשמע הגיוני. זה קרם שאין לו שום הגדרת טעם מורכבת מלבד מתוק.  

כשמשלבים חלב בתמונה והנוזל פוגש במלית של הכריות, אז כבר אפשר לחוש במליחות בעצמה נמוכה מאוד, וגם באיזשהו טעם עדין מאוד של בייגלה פריך. האם זה כובש? לא במיוחד. אבל זה סימפטי ומעט (אבל ממש מעט) שונה מחווית הכריות הסטנדרטית.

בשורה התחתונה, לעומת הרעש שהמוצר הזה עשה עם הגעתו לשוק, הטעם "בייגלה מלוח" עצמו די בנאלי. והאמת היא שכבר מיצה את עצמו ממש מזמן. כשאוכלים את הכריות החדשות עם חלב, עוד אפשר ליהנות מאיזשהי תחושה של טוויסט ואזכור לבייגלה. כשאוכלים אותן כחטיף המילוי החדש גנרי מאוד ואף מאכזב למדיי.

טווח מחירים: 21.9-24.9 שקלים.