טחינה משומשום מלא, בארכה (צילום: יורם אשהיים,  יחסי ציבור )
טחינה משומשום מלא, בארכה. הברקה | צילום: יורם אשהיים, יחסי ציבור

טחינה משומשום מלא, בארכה
לפני כמה חודשים החלטנו להפסיק לקנות חומוס הביתה ולהתחיל להיות אנשים של טחינה. מאז, אנחנו חייבים להגיד, לא הסתכלנו אחורה. בהערכה זהירה, כמות הטחינה שנצרכת בבית שלנו שווה לתצרוכת הטחינה היומית של סביח פרישמן. ולמה אנחנו אומרים לכם את כל זה? כי הטחינה החדשה של בארכה התגלגלה אלינו בתזמון מצוין. מודים, המותג הזה לא היה בשלישייה הראשונה של מותגי הטחינה האהובים עלינו, והציפיות שלנו ממנו לא היו בשמים. בואו נודה בעוד משהו – מעולם לא סיימנו קופסת טחינה גולמית כל כך מהר כמו את זאת.

הגרסה המחודשת של הטחינה הגולמית המלאה של בארכה פשוט מעולה. הם שיפרו את תהליך ייצור הטחינה והצליחו להעלות את הערכים התזונתיים (סידן, ברזל, מגנזיום וכו') – ובמקביל גם את הטעם. אנחנו לא יודעים אם זה התהליך החדש והמדובר, השומשום האתיופי או פשוט אלמנט ההפתעה, אבל תשמעו, זו חתיכת טחינה טעימה.

בשורה התחתונה: הופתענו. הטחינה הזאת הפכה להיות אחת הפייבוריטיות שלנו. 5 כוכבים.
מחיר: 14-17 שקלים לאריזה.

 

אין תמונה
יופלה יאנץ'. מהפכה?

יופלה יאנץ', תנובה
חשבנו שהיופלה יאנץ' הוא מוצר חדש. אז חשבנו. זוכרים את הדנונה של לפני עשרים שנה? עם הקופסית בצד שבה מסתתרים קורנפלקס, גרנולה או פצפוצי שוקולד? אחריה יצאו גם ביופלה גרסאות של היוגורט-חטיף-מעדן הזה, שממש ממש דומים למוצר החדש. אז מה בכל זאת החידוש? התשובה היא הכפית האדומה שבפנים. הכפית אמנם נוחה מאוד – יותר מכל כפיות הבילט אין שיצא לנו לפגוש עד עכשיו – אבל חוץ מזה, הכל אותו הדבר.

שורה תחתונה: כפית חד פעמית? על זה ההתרגשות? 3 כוכבים.
מחיר: כ-5.20 שקלים לגביע.

אם אתם אוהבים אוכל אתם חייבים לבקר בפייסבוק שלנו

אין תמונה
משקה פרילי. קטן וחמוד

משקה פרילי, תנובה
ובעוד ענקי הקריאייטיב של תנובה עמלים על שיווק של כפית חד פעמית, בצד השני של המפעל החלו לייצר מוצר חדש, ראוותני הרבה פחות. זוכרים את הפרילי? היוגורט ששכן דרך קבע במקררים של ילדותנו, ובשנים האחרונות איכשהו נדחק לפינה? אז עכשיו הוא יצא בגרסת משקה, בבקבוק קטן, שמנמן ונחמד. טעמו של משקה היוגורט החדש נחמד מאוד (יש אפרסק ויש תות, שניהם 1.5 אחוז שומן), והוא קצת כבד יותר ממשקאות הבוקר המקבילים – אבל הוא עולה חצי שקל פחות, ומבחינתנו זה מספיק.

שורה תחתונה: צנוע, נחמד וזול יחסית. 4 כוכבים.
מחיר: כ-4.5 שקלים ל-250 מ"ל.

עוד באוכל טוב:

 

שלגוני אייסקפה, גלידות פלדמן (צילום: סטודיו פלדמן,  יחסי ציבור )
שלגוני אייסקפה, גלידות פלדמן. פחות | צילום: סטודיו פלדמן, יחסי ציבור

שלגוני אייסקפה, גלידות פלדמן
מכירים את זה שאתם מכינים ארטיקים בבית, מחכים כמה שעות כדי שיקפאו ואז טועמים ומתאכזבים שהם לא בטעם ובמרקם של ארטיקים תעשייתיים? אז השלגונים החדשים של פלדמן.

הסדרה החדשה כוללת שלושה שלגונים בטעמים של אייס קפה: אייס קפוצ'ינו, אייס שוקולטה ואייס ונילה. בפועל, הם מרגישים כאילו מישהו תקע מקל במעדן חלב והקפיא אותו. אין שום זכר לקפה בטעמי השוקולטה והוונילה (וטעם הקפוצ'ינו פשוט מרגיש כמו המוקה של פעם) והם אפילו מצמיאים באופן מפתיע, מרוב מתיקות. אם מישהו רק היה עוטף אותם בציפוי שוקולד דקיק וקשה, החיים כבר היו נראים יותר טובים.

בשורה התחתונה: מתים על פדלמן, אבל הפעם התאכזבנו. 2 כוכבים.
מחיר: כ-5 שקלים ליחידה, 27.90 שקלים למארז של 6 יחידות.

פריכיות דגנים ושיפון מלא, דנשר (צילום: דנשר,  יחסי ציבור )
פריכיות דגנים ושיפון מלא. איננו בעונש | צילום: דנשר, יחסי ציבור

FINN CRISP: פריכיות דגנים ושיפון מלא, דנשר
פריכיות הדגנים והשיפון החדשות (שהן יותר קרקרים מפריכיות), הן מוצר למזוכיסטים בלבד. הם קשות לנגיסה, לא טעימות, ואין בהן טיפה של מליחות לרפואה. אז כן, יש סיבים תזונתיים, אין שמן ואין סוכר – אבל מה זה עוזר לנו אם החבילה נשארת מלאה בארון? רוצים שאשכרה נרכוש את המוצר הזה? לכו קצת לקראתנו ולפחות תוסיפו מלח.

שורה תחתונה: בריא. בריא מדי. 2 כוכבים.
מחיר מומלץ: 14.20 שקלים לאריזת 200 גרם.

אין תמונה
פריכיות מתובלות, מנה. יש ויש

פריכיות מתובלות, מנה
לראשונה בישראל: פריכיות אורז מתובלות במגוון טעמים. אנחנו טעמנו את אלה עם שמן הזית והתיבול האיטלקי ואת אלה עם שמן הזית, השום ועשבי התיבול. הראשונות היו סבירות בעינינו, ואפילו מעניינות בדרכן. הן הרגישו קצת כמו פריכיות רגילות שפוזרה עליהן אבקת מרק, אבל באיזשהו אופן פלאי זה דווקא הוסיף להן חן וגאל אותן מסתמיותן. טעם עשבי התיבול, לעומת זאת, שבר אותנו. הוא היה פשוט לא טעים, והאסוציאציה של מנה חמה לא עזרה.

שורה תחתונה: כשמאוד רעבים, האיטלקי יכול להיות אופציה. 3 כוכבים לאיטלקי, 1.5 לעשבי התיבול.
מחיר: 5.50-5.90 שקלים ל-85 גרם.

פשוט מלא, מאפיית אנג'ל (צילום: חגית גורן ,  יחסי ציבור )
פשוט מלא, מאפיית אנג'ל. עבר את הילדים | צילום: חגית גורן , יחסי ציבור

פשוט מלא, מאפיית אנג'ל
כמה פעמים חלפה בראשכם המחשבה שאם רק קמח מלא היה טעים כמו קמח לבן, הייתם מקבלים על עצמכם באהבה אורח חיים בריא? שאלה נוספת: כמה פעמים ניסיתם להכין לילדים את הטוסט של ארוחת הערב בלחם מלא וקיוויתם שהם לא ישימו לב, אבל הם שמו לב ודחו את המנה מעליהם בשאט נפש?

אז עכשיו מגיע סוג של מזור לשתי הסיטואציות האלה. באנג'ל הצליחו איכשהו לייצר לחם פשוט מלא, כלומר לחם מלא לחלוטין אבל עם מרקם וטעם של לחם רגיל. הוא קצת יותר כהה, מזה אי אפשר להימלט, אבל מכל בחינה אחרת הוא דומה מאוד ללחם אחיד. זה טעים, זה כיף, וזה מבריק יופי את המצפון.

שורה תחתונה: כמו לחם לבן, אבל מלא! אפילו הילדים לא הרגישו מרומים. 5 כוכבים.
מחיר: 11-14 שקלים לכיכר.

קינופלקס, B&D (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
קינופלקס. משונהההה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

קינופלקס, B&D
אם בבריאות עסקינן, זה הזמן להכיר את הקינופלקס – קורנפלקס שעשוי מקינואה, או ליתר דיוק פתיתי קינואה אורגניים קלויים, עם המתקה קלילה או בלעדיה. מכיוון שהמוצר משווק כקורנפלקס, ניסינו אותו תחילה בקערה עם חלב. הניסיון לא עלה מאוד יפה, והתקבלה יציקה דחוסה וחסרת טעם (המתיקות המעודנת, למי שתוהה, מעודנת מאוד מאוד, כדי בלתי מורגשת). ביוגורט זה כבר עבד יותר טוב, אבל עדיין לא ברמה שהצדיקה את הקיום של המוצר הזה.

שורה תחתונה: משדרג את היוגורט הלבן, אבל חוץ מזה לא משתלב בחיים בקלות. 3 כוכבים.
מחיר: 18-20 שקלים לאריזה של 200 גרם.

אין תמונה
פיטנס עם 31% פחות סוכר. עדיין מתוק

דגני בוקר פיטנס עם 31% פחות סוכר, אסם-נסטלה
לפעמים אפשר להשתגע מהשוק הזה שנקרא "דגני בוקר". לא דגנים ולא בוקר, ברוב המקרים מדובר על ממתק במסווה. מכל הממתקים האלו שעל המדף, פיטנס דווקא מנסים למתג את עצמם כבחירה השפויה, עם מוצר שמכיל ערכים תזונתיים נורמליים יחסית וקמפיין שמעודד פעילות גופנית ואורח חיים בריא. בגרסה החדשה של דגני הבוקר הקלאסיים שלהם הם אף הורידו (עד) 31% מכמות הסוכר (נשמח לדעת כמה בדיוק, אגב) והחליפו את המרכיבים בחיטה מלאה ואורז. לא נגיד שהדגנים האלו לא טעימים – הם כן (ואגב, הם לא לא-מתוקים, אז למה לא הורידו עוד מהסוכר?), אבל לפיטנס תמיד הייתה בעיית עובי קלה. הדגנים שלהם פשוט גסים מדי. אולי זו דרך מתוחכמת לגרום לנו ללעוס יותר או לשמור על המוצר פריך לאורך זמן, אבל לנו זה תמיד הרגיש כאילו מאתגרים אותנו, בקטע מעצבן.

בשורה התחתונה: המגמה טובה, הטעם טוב ואנחנו סתם קטנוניים. 4 כוכבים.
מחיר: 17-20 שקלים לאריזה.

פירורי לחם לשניצל וינאי, פרג (צילום: דן לב,  יחסי ציבור )
פירורי לחם לשניצל וינאי. וינה זה במרוקו? | צילום: דן לב, יחסי ציבור

פירורי לחם לשניצל וינאי, פרג
תבליני פרג הוציאו סדרה חדשה של פירורי לחם לשניצלים, בחמישה טעמים שונים: קלאסי, אמריקאי, וינאי, מקסיקני ופנקו. אנחנו ניסינו את הווינאי, מתוך מחשבה שיקפיץ אותנו לאירופה הקלאסית והמעודנת, מולדת השניצל. בפועל קיבלנו שניצלים טעימים לאללה, אבל בטעמים מזרחיים לחלוטין, שמזכירים בעיקר פלאפל. הנייר הסופג שעליו הונחו הוכתם כולו בצהוב, כעדות מרשיעה לכורכום שנתן שם חתיכת עבודה.

שורה תחתונה: טעים מאוד, למי שאוהב תיבול מזרחי. 3.5 כוכבים.
מחיר: 12.80 שקלים לשקית של 260 גרם.

>> בשבוע שעבר הכתרנו את השניצל הקפוא המוצלח ביותר