סופגניות של ביסקוטי (צילום: בועז לביא)
סופגניות נוסטלגיות נהדרות. של מי? הישארו עימנו! | צילום: בועז לביא

שוב הגענו לתקופה הזו בשנה: שוב רגשות האשם מתחילים לעבוד שעות נוספות, שוב העיניים נוצצות למראה סופגניות עמוסות פרלינים, מרנגים, אגוזי לוז מוזהבים ועיטורי שטרויזל, כי מי לעזאזל אוכל את הסופגנייה שלו נטולת שטרויזל קקאו? אנחנו בשנת 2016, אנשים. בעידן שבו אנחנו צורכים את האוכל שלנו בעיקר דרך אינסטגרם, לא מפתיע שגם הסופגניות עברו טרנספורמציה והפכו ליצירות אמנות. כל קונדיטוריה עובדת חודשים מראש כדי לתת שואו מרהיב על הסופגנייה שלכם, ותתפלאו לגלות שגם על חתיכת בצק שומנית בקוטר 10 ס"מ אפשר להפתיע.

אז השנה אני נקראתי לדגל, כי מישהו צריך לעשות את העבודה הקשה ולטעום את כל הטופי-קרמל-מלוח הזה. אני לא אגיד שזה היה קל. היו רגעים של שבירה. היו רגעים שמלמלתי "איני יכולה עוד". בזה אחר זה השליחים התדפקו על דלתות המערכת עם קרטונים עמוסי סופגניות, ואני נדרשתי לחרוץ גורלות ולדרג אותן, טופי אחר מרנג אחר גנאש. בכל פעם שהגיעה סופגנייה שהצליחה להפיל לנו את הלסת הגיעה אחת אחרת, מושחתת יותר, וזה לא נגמר עד שהגברת השמנמנה (כלומר, אני) שרה.

למזלי לא הייתי לבד במערכה הזו, וכשהתהלכתי במסדרונות עם המשלוחים הרגשתי קצת כמו החלילן מהמלין, גוררת אחרי שובל של סקרנים ש"רק רוצים ביס". כל חברי המערכת, כולל אלה שישבו בתחילת התהליך עם חיוך מבויש בצד ואמרו "לא תודה", מצאו את עצמם בסוף בולסים טוויל שוקולד. מה נגיד, אחוות לוחמים.

סופגניות של טאטי (צילום: דניאל לילה)
מושחתות יותר, מפנקות יותר. סופגניות של טאטי | צילום: דניאל לילה

אז מה המסקנות? קודם כל, שאין שום דבר בסופגניות של שנת 2016 שמזכיר לי את אלה שאכלתי בילדותי במכולת השכונתית, למרות שזה לא היה כל כך מזמן. גם סופגניות הריבה הקלאסיות הן במילוי "קונפיטורת תות משובחת", הבצק השמנוני הפך ל"בריוש אפוי" ואת הליטרים של השמן מחליפה "100% חמאה צרפתית משובחת". בסך הכל השינוי הזה די חיובי - הסופגניות הפכו ממאכל מסורתי לקינוח מושחת שכיף לזלול, אבל חייבים להודות שיש איזה געגוע נוסטלגי שמהדהד בפה בכל ביס.

אז הנה הן, הסופגניות הכי מושחתות, מקוריות וטעימות של חנוכה 2016. חלק הצליחו להפתיע אותנו, חלק היו צפויות אבל מדויקות, ואלה שבאמת עשו לנו נעים בפה וגם בלב היו הסופגניות שאיזנו בין שני הדברים.

סופגניות של ביסקוטי (צילום: בועז לביא, mako אוכל)
מושחתות, אבל בסטייל. הסופגניות של ביסקוטי | צילום: בועז לביא, mako אוכל

ביסקוטי – סופגניית במבה

הסופגניות של ביסקוטי השנה מוקדשות לחטיפים המוכרים והאהובים מהילדות, ואם כבר דיברנו על געגוע – הן לגמרי נותנות לו מענה. בניגוד לסופגניות אחרות, שהמקוריות שלהן באה על חשבון הטעם, בסופגניות של ביסקוטי הכל פשוט עבד. סופגניית הבמבה במילוי קרם בוטנים ובציפוי קראמבל במבה קריספי הצליחה להפיל אותנו בזכות איזון מושלם בין מתוק למלוח והרבה נוסטלגיה שעשתה נעים לחך. אהבנו גם את השומשומית – סופגניית קרם חלבה בציפוי שוקולד לבן ושומשום קלוי, ללא ספק הציפוי הכי יצירתי שראינו השנה. עוד ראויות לציון: סופגניות מרשמלו ואגוזי.

מחיר: 9 שקלים לסופגנייה מיוחדת, 8 שקלים לסופגניות במילוי קרם ריבת חלב, קרם שוקולד לבן וקרם שוקולד בלגי, 5 שקלים לסופגנייה במילוי ריבת תות | הירקון 67 א.ת. בני ברק | העצמאות 104, נווה עוז החדשה, פתח תקווה. www.biscotti.co.il

סופגניות של דלאל (צילום: מאיר כהן)
פיסטוק, אבל עדין. דלאל | צילום: מאיר כהן

דלאל – סופגניית פיסטוק

לא מעט קונדיטוריות הלכו על טעם פיסטוק, אבל הרבה טועמים מצאו אותו דומיננטי מדי. בדלאל הצליחו להתגבר על המכשול הזה עם סופגנייה עדינה, מתוקה אבל מאוזנת. עוד מציעים בדלאל הקונדיטוריה סופגנייה עם קרם שוקולד, קרם וניל, ריבת חלב וכמובן ריבת תות קלאסית, והכל עם בצק אוורירי ונעים.

מחיר: סופגנייה ללא מילוי - 5 שקלים, סופגנייה במילוי ריבת תות – 7שקלים, סופגנייה במילוי ריבת חלב/שוקולד/וניל/פיסטוק – 8 שקלים | דלאל הקונדיטוריה - כי"ח 7 תל אביב | דלאל המסעדה – רחוב שבזי 10 תל אביב. www.dallal.co.il

סופגניות של רולדין (צילום: רונן מנגן)
שילוב גאוני. סופגניות של רולדין | צילום: רונן מנגן

רולדין – בננה קופי-טופי

רשת רולדין הוציאה גם השנה מגוון של סופגניות במילויים מקוריים ומיוחדים, שהבולטת שבהן היא הבננה קופי-טופי, סופגנייה עם גנאש בננה בציפוי קרמל, שקדים מקורמלים ושוקולד חלב, ובעיטור של פולי שוקולד קפה. כדי להשלים את כל הכיף הזה מגיע גם צ'ייסר קופי-טופי במזרק, טרנד שבינינו, כבר די מיצה את עצמו. הטועם העיד שהשילוב הזה הוא לא פחות מגאוני, ומילוי הבננה הרגיש טרי ומרענן. עוד ראויה לציון סופגניית סנט הונורה עם קרם מסקרפונה קרמל, תחרת שוקולד, קרם שנטילי ופרופיטרולים, שהייתה מפנקת ולא שמנונית.

מחיר: 5 שקלים לסופגניית ריבת תות קלאסית, 6 לריבת חלב ו-10-11 שקלים לסופגנייה מיוחדת | להשיג בסניפים ברחבי הארץ www.roladin.co.il

סופגניות של שמו (צילום: ישראל אלפסה שמו)
סופגניות של שמו. הכי מקורי | צילום: ישראל אלפסה שמו

שמו – סופגניית פרג

בתוך אריזה מהודרת חיכתה לנו סופגניית פרג בציפוי שוקולד לבן של שמו, שהרוויחה את מקומה ברשימה בזכות מילוי מקורי ומרענן שלא נראה אצל אף אחת מהמתחרות. עוד ראויה לציון סופגניית טוטאל שוקולד בציפוי שוקולד קליק שהייתה טעימה ובאופן מפתיע לא מסורבלת לאכילה ולא הותירה אחריה שובל של כדורי שוקולד אבודים.

מחיר: 8-10 שקלים | להשיג ברשת קונדיטוריית שמו www.shemo.co.il

סופגניות של טאטי (צילום: דניאל לילה)
סופגניות של טאטי. קלאסי עם טוויסט | צילום: דניאל לילה

טאטי – סופגנייות שוקולד ואגוזי לוז

ב-Tatti Bakery הלכו על טעמים לכאורה קלאסיים, אבל עם טוויסט: כך סופגניית השוקולד, הפייבוריטית שלנו, הכילה בנוסף גם מחית אגוזי לוז קלילה ומתקתקה. גם סופגניית סניקרס במילוי קרמל מלוח, ציפוי שוקולד מריר ושברי בוטנים מלוחים העלתה לנו חיוך על הפנים. בכלל, נדמה שקרמל מלוח היה הטרנד המוביל השנה, ואנחנו לגמרי בעדו. הטועמים פחות התחברו לסופגנייה במילוי גבינת שמנת, נגיעות דבש ושוקולד לבן, שהייתה לדבריהם מתוקה מדי.

מחיר: 6.2-7.8 שקלים ליחידה | להשיג ברשת קודניטוריית טאטי www.tatti.co.il

סופגניות של לה סנטרל (צילום: שרית גופן, סגנון אינה גוטמן , mako אוכל)
אפויות, אבל לפניך. סופגניות של בוטיק סנטרל | צילום: שרית גופן, סגנון אינה גוטמן , mako אוכל

בוטיק סנטרל – קרם פטיסייר

קשה להשוות סופגנייה אפויה למטוגנת, אבל הסופגניות האפויות של בוטיק סנטרל נכנסו לנו כל כך עמוק ללב שלא יכולנו שלא להכניס אותן לרשימה. כאמור, מדובר בסופגניות בריוש עדינות שכמעט לא מרגישות כמו חטא, מה שהצליח להלהיב חלק מהטועמים (בעיקר טועמות), אבל לבאס אחרים. הכי אהבנו את הסופגנייה הפריזאית במילוי קרם פטיסייר ואת הריבה הקלאסית, שהרגישה כאילו בזה הרגע נמעך לו תות היישר אל תוך הבצק.

מחיר: 7 שקלים ליחידה | להשיג בסניפי בוטיק סנטרל http://www.boutiquecentral.co.il

סופגניות של טאטי (צילום: דניאל לילה)
סופגניות של נומילי פטיסרי. לא לילדים | צילום: דניאל לילה

נומילי פטיסרי – טופי-קרמל מלוח

עוד סופגניית קרמל מלוח ששבתה את לבנו (מזהים פה מוטיב חוזר?) שייכת לקונדיטוריה של השף-קונדיטור דן קלי. הסופגנייה הכילה מילוי בכמות נדיבה, הייתה מתוקה להפליא אבל באורח פלא לא מתוקה מדי. עוד אהבנו: סופגנייה קראנצ'ית בציפוי פצפוצי אורז תפוחים וסופגניית ריבת חלב ארגנטינאית. גולת הכותרת בסופגניות הללו היא מליחות מעודנת, ולכן הן פחות מומלצות לילדים חובבי מתוק.

מחיר: 8-10 שקלים ליחידה | נומילי פטיסרי, סוקולוב 3 פינת ויצמן כפר-סבא | הבנים 14 הוד השרון

סופגניות של לחם יין (צילום: בועז לביא)
ככה עושים חנוכה באיטלקית. סופגניות איטלקיות של לחם יין | צילום: בועז לביא

לחם יין – בומבולוני (סופגנייה איטלקית)

ביום בהיר אחד נחתה במערכת הבומבולוני, לא רק כינוי חיבה ממש מוזר אלא גם סופגנייה איטלקית מסורתית, למרות שכל קשר בינה לבין נס פך השמן מקרי בהחלט. מדובר במאפה קטן ומושחת מצופה בסוכר וממולא קרם פטיסייר עם טעמים חזקים של וניל, וכן, זה טעים בדיוק כמו שזה נשמע. עזבו פסטות, מעכשיו רק בומבולונים.

מחיר: 6 שקלים לסופגנייה איטלקית, 5-8 שקלים לכל היתר (ריבת חלב, ריבת תות, קרם לוטוס וקרם שוקולד) | להשיג בקונדיטוריית לחם יין, החורש 4 קריית סביונים, יהוד

סופגניות של שני (צילום: יפעת כהן)
קטנה ומטריפה. מארז סופגניות מהודרות של שני | צילום: יפעת כהן

שני – גולדן לוז

הקונדיטוריה הצפונית הצליחה להפתיע אותנו עם סופגניות פרלין קטנות שלא משאירות רגשות אשם בזכות הגודל המושלם. קטנות קטנות, אבל מפנקות בטירוף: המילוי המצטיין הוא גולדן לוז, שוקולד וקרם אגוזים שהיה לא פחות מחלומי, וגם הקוקונט קרוז עם נגיעות הקוקוס שהיה כיפי לאללה.

מחיר: 59 שקלים ל-12 סופגניות קטנות במארז | להשיג בקונדיטוריות ברחבי הארץ www.shany-bakery.co.il

סופגניות של הבייקרי (צילום: עידית בן עוליאל)
טופי-קרמל של הבייקרי. טרנד חולף? | צילום: עידית בן עוליאל

בייקרי – טופי קרמל

את הרשימה שלנו שוב סוגרת סופגניית טופי-קרמל, אבל אחת מוצלחת במיוחד. הטעם דומה באופן מחשיד לסוכריות הקרמל האהובות מהילדות, ככה שהיא קיבלה מאיתנו נקודות בונוס רק על הנוסטלגיה.

מחיר: 5 לסופגנייה ללא מילוי ו-6 שקלים לסופגניית טופי-קרמל וריבת תות עשירה | להשיג בסניפי הבייקרי www.bakerytlv.co.il

סופגניות של SEEDS (צילום: אפיק גבאי)
אפשר גם בטבעוני. סופגניות של סידס | צילום: אפיק גבאי

והנה עוד סופגניות ראויות לציון:

הטבעונית הכי טובה – סידס

אין מה לעשות, קשה להסתיר את העובדה שסופגניות טבעוניות הן מעין ילד חורג, אבל סידס הצליחו להתגבר על המכשול הזה בחן בזכות מילויים מפנקים, כמו הלוטוס שנבחר ליקיר המערכת והתחבב גם על מי שהטבעונות לא זורמת בדמו.

סידס, קינג ג'ורג' 97, תל אביב www.veganseeds.co.il

לביבות של לחמים (צילום: דניאל לילה)
הלביבות המנצחות של לחמים | צילום: דניאל לילה

הלביבות הכי טעימות – לחמים

הלביבות המסורתיות של סבתא עברו שדרוג רציני: בגרסה של לחמים הן נימוחות, מלוחות במידה הנכונה אבל ממש לא נוטפות שמן. ראויה לציון הלביבה בשילוב כרישה שהצליחה להפיל אותנו, במיוחד עם מטבל השמנת ששדרג את כל החוויה וגרם לנו להעניק את הדוז פואה המתבקש.

מאפיית לחמים www.lehamim.com

 

סופגניות של גרקו (צילום: דן פרץ)
היוונית שהפתיעה אותי. הלוקמדס של גרקו | צילום: דן פרץ

הכי מיוחדת – גרקו

זו השנה השנייה ברציפות שהסופגניות היווניות של גרקו מצליחות לשבות את לבנו. הלוקומדס, הגרסה העדינה והמתחכמת של הספינג' המרוקאי, אם תרצו, הן סופגניות קטנות ומחוררות ללא מילוי אבל עמוסות בדבש, קינמון וכל מה שטוב בעצם.

אורי צבי גרינברג 25, אזורי חן תל אביב www.greco.co.il

 

סופגניות 2016 (צילום: יהונתן בן חיים)
סופגניית קרמל מיסו של Backdoor | צילום: יהונתן בן חיים

וגם: סופגניות בניחוח אסייתי של ניטן תאי

כשחנוכה פגש את המזרח הרחוק: השפית-הקונדיטורית סאני דרעי מקונדיטוריית באק-דור ומסעדת ניטן תאי הצליחו להפתיע אותנו עם שלוש סופגניות במילויים משגעים: קרמל מיסו, שוקולד קפה וייטנאמי וריבת תות וליים. אין ספק שמדובר בגימיק שלא יתחבב על כל חך, אבל לחובבי הז'אנר או סתם לכאלה שמתגעגעים לטיול שלהם במזרח – שווה לבדוק.

Backdoor by Sunny, רחוב הארבעה 21 תל אביב

_OBJ

>> רוצים להכין לבד? הנה מיליון מתכונים לסופגניות
>> והנה מתכונים ללביבות

נראה אתכם מגלים כמה גרעיני פופקורן יש בצנצנת!