אוכל
אידי ישראלוביץ

אידי ישראלוביץ נולד בשנת 1952 במושבה כנרת. כעבור ארבע שנים עברה המשפחה לעכו, ואז לנהריה, וכשהיה בן 14 הרחיקו עד אילת. אחרי כמה שנים באילת חזרה המשפחה לנהריה לשנים ספורות, ומגיל 17 אידי מתגורר באשדוד. את חייו הבוגרים בילה ישראלוביץ בקרבת הים: הוא עבד בניקוי תחתיות של אוניות ובהנחת צינורות תת-ימיים ולאחר מכן שימש כצוללן במשך 12 שנה. ברבות הימים פתחו ישראלוביץ וטלי אשתו מסעדה קטנה באשדוד, עיר מגוריהם. במסעדה לא היו יותר מארבעה שולחנות ובני הזוג הגישו בה דגים ופירות ים. במהלך השנים התמקצעו השניים וחילקו סמכויות: טלי על הניהול, אידי על הבישול. נדרשו כמה שנים של ניסוי וטעייה, שכללו לימוד אצל שפים ששירתו על אוניות צי טורקיות ויווניות, השתלמויות בבתי ספר נחשבים לבישול וביקורים במטבחים של מסעדות שונות בכל העולם כדי לשכלל את המטבח של ישראלוביץ. בשנת 1994 נפתחה מסעדת "אידי" המוכרת כיום. מאז פתח ישראלוביץ מסעדה בהרצליה פיתוח ומסעדה נוספת באשדוד.